Surprinzătoarele beneficii ale scorțișoarei
- Categorie: Alimente vindecătoare
- Accesări: 1185
Scorțișoara: un condiment cu o aromă specială
Scorțișoara este un condiment care oferă mâncărurilor noastre o aromă dulce foarte deosebită și care este extrasă din scoarța arborelui de Cinnamomum verum. Scorțișoara este unul dintre cele mai versatile condimente, deoarece o putem folosi atât în mâncăruri dulci și sărate, cât și în băuturi precum infuzii sau cafea.
Scorțișoara are multe beneficii pentru sănătatea noastră, de la îmbunătățirea sistemului digestiv, la prevenirea cancerului sau combaterea colesterolului. Desigur, așa cum subliniem întotdeauna, un aliment ne oferă o multitudine de beneficii dacă îl consumăm în dozele corecte, iar cu scorțișoara nu va fi altfel. Dacă o consumăm în doze prea mari, scorțișoara ar putea fi chiar toxică și dăunătoare pentru ficat, așa încât o puteți consuma în mod regulat, dar încercați să nu depășiți 2 sau 3 linguri de pulbere zilnic.
Gheea, elixirul din tradiția Ayurvedică
- Categorie: Alimente vindecătoare
- Accesări: 1642
Ce este gheea?
Gheea este un tip de unt clarifiat din cultura ayurvedică, recomandat pentru beneficiile sale pentru sănătatea cardiovasculară, efectele sale antiinflamatorii și capacitatea sa antioxidantă, printre alte beneficii.
În bucătărie, gheea este ușor de făcut, conferă mâncărurilor o aromă delicată și delicioasă și este un aliat minunat pentru gătit la temperaturi ridicate. Consumat cu moderație, gheea este un aliment extrem de recomandat de încorporat în dieta zilnică.
Drojdia inactivă (nutritivă): stimulator antiviral și antibacterian
- Categorie: Alimente vindecătoare
- Accesări: 1782
Ce este drojdia nutritivă?
Drojdia inactivă (nutritivă), este un tip inactiv de drojdie făcută din trestie de zahăr și melasă de sfeclă. În forma științifică Saccharomyces cerevisiae, sau ciuperca care mănâncă zahăr, celulele de drojdie folosesc zahărul pentru energie. De culoare galbenă, drojdia inactivă (nutritivă) se prezintă sub formă de fulgi, granule sau sub formă de pulbere și este adesea folosită ca și condiment datorită gustului său savuros și beneficiilor pentru sănătate. Drojdia inactivă are o aromă de nucă sau de brânză și este adesea folosită pentru a imita brânza în mâncăruri vegane, pentru a îngroșa sosurile și sosurile și acționează ca un impuls suplimentar de nutrienți, deoarece este umplut cu o gamă largă de vitamine B.
Nutrienți care ajută în leziunile sportive
- Categorie: Alimente vindecătoare
- Accesări: 924
Cum se produc leziunile sportive?
Cum apar leziunile sportive? Care sunt cele mai frecvente accidentări sportive? Vă oferim în acest articol răspunsurile la aceste întrebări, precum și unele suplimente alimentare pot ajuta la recuperarea după producerea leziunilor, deoarece o alimentație bună este importantă pentru acest lucru. Este dificil de știut câte persoane suferă de leziuni sportive, deoarece multe sunt leziuni minore tratate la domiciliu și, prin urmare, nu sunt niciodată incluse în rapoartele medicale.
Alimentele fermentate și artrita
- Categorie: Alimente vindecătoare
- Accesări: 927
Alimentele fermentate sunt recomandate în artrita reumatoidă
Cercetările recente au arătat că alimentele fermentate nu numai că pot îmbunătăți diversitatea microbiomului intestinal, ci și pot reduce răspunsul inflamator care cauzează afecțiuni precum artrita reumatoidă (AR).
Pagina 3 din 3