Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

    Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

    Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

    Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

    Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

    Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

    Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

    Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

    Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

    Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Surprinzătoarele beneficii ale scorțișoarei

    Scorțișoara: un condiment cu o aromă specială

    Surprinzătoarele beneficii ale scorțișoarei Scorțișoara este un condiment care oferă mâncărurilor noastre o aromă dulce foarte deosebită și care este extrasă din scoarța arborelui de Cinnamomum verum. Scorțișoara este unul dintre cele mai versatile condimente, deoarece o putem folosi atât în mâncăruri dulci și sărate, cât și în băuturi precum infuzii sau cafea.

     Scorțișoara are multe beneficii pentru sănătatea noastră, de la îmbunătățirea sistemului digestiv, la prevenirea cancerului sau combaterea colesterolului. Desigur, așa cum subliniem întotdeauna, un aliment ne oferă o multitudine de beneficii dacă îl consumăm în dozele corecte, iar cu scorțișoara nu va fi altfel. Dacă o consumăm în doze prea mari, scorțișoara ar putea fi chiar toxică și dăunătoare pentru ficat, așa încât o puteți consuma în mod regulat, dar încercați să nu depășiți 2 sau 3 linguri de pulbere zilnic.

    Scorțișoara: 11 beneficii pentru sănătate

     Pe lângă gustul și aroma sa plăcută dulce, scorțișoara are beneficii multiple pentru sănătatea noastră. Iată care sunt acestea:

    1. Scorțișoara previne bolile cardiace

     Scorțișoara are proprietăți anti-inflamatorii, care sunt foarte eficiente pentru prevenirea bolilor de inimă, protejând-o de daune și posibile infecții. În prezent, multe dintre alimentele pe care le consumăm conțin grăsimi nesănătoase care determină creșterea colesterolului și, de asemenea, în timp se acumulează toxine care pot duce la boli cardiovasculare. Scorțișoara ne protejează inima contribuind la combaterea colesterolului „rău”, iar datorită proprietăților sale anti-inflamatorii ajută la vindecarea inflamației din țesuturile interne pentru a reduce riscul de atacuri de cord sau boli de inimă.

    2. Scorțișoara stimulează pierderea în greutate și îmbunătățește digestia

     Adăugând o lingură de scorțișoară pe zi în dieta noastră putem combate excesul de grăsime corporală. Acest lucru se datorează faptului că adăugând scorțișoară în mâncărurile noastre, senzația de sațietate va dura mai mult, iar senzația de plin ne va împiedica să redeschidem frigiderul la puțin timp după mâncare. În plus, scorțișoara ne ajută să ne îmbunătățim sănătatea intestinală prin creșterea funcției digestive și a celei hepatice, iar îmbunătățirea digestiei ne ajută la pierderea în greutate.

    3. Scorțișoara previne cancerul

     Scorțișoara poate reduce proliferarea celulelor canceroase, iar dacă este consumată în mod regulat, chiar ne ajută să prevenim debutul cancerului. În plus, consumul de scorțișoară întârzie și formarea de noi vase de sânge care furnizează nutrienți și oxigen tumorilor canceroase.

    4. Scorțișoara ajută la combaterea răcelilor

    Consumul de scorțișoară ne ajută, de asemenea, să vindecăm și să reducem simptomele răcelii și gripei și chiar ameliorează durerile de gât. Acest lucru se datorează proprietăților sale antimicrobiene, care ajută sistemul nostru imunitar să lupte împotriva acestora.

    5. Scorțișoara are grijă de sănătatea gurii

     Uleiul esențial de scorțișoară are proprietăți antibacteriene care ne vor ajuta să ne reîmprospătăm respirația și să uităm de problema halitozei, precum și să ne protejeze gura de bacteriile dăunătoare. Poate un lucru mai puțin știut este acela că a mesteca încet un baton de scorțișoară poate stimula circulația sângelui în gingii și ne poate ajuta să le menținem mai sănătoase și mai puternice.

    6. Scorțișoara este un remediu contra diabetului

     Scorțișoara este benefică pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2, deoarece ajută corpul să răspundă la insulină și, astfel, nivelul de zahăr din sânge este normalizat.
     Unii compuși pe care îi conține scorțișoara stimulează receptorii insulinei și inhibă o enzimă care este responsabilă pentru a-i lăsa inactivi, astfel încât capacitatea celulelor de a folosi glucoză este îmbunătățită. Pur și simplu prin adăugarea unei jumătăți de linguriță pe zi într-o ceașcă de cafea sau ceai, puteți lupta împotriva diabetului în timp ce vă bucurați de aroma sa specială.

    7. Scorțișoara stimulează funcționarea colonului

     Scorțișoara este o sursă bogată de fibre, calciu și mangan, o combinație de minerale care este de mare ajutor pentru îmbunătățirea funcționării colonului. Atât fibrele, cât și calciul din scorțișoară ajută la eliminarea sărurilor biliare din organism, iar fibra ajută la prevenirea daunelor pe care unele dintre acestea le pot provoca, reducând astfel riscul de cancer de colon. În plus, fibrele dietetice pot fi de asemenea utile în ameliorarea simptomelor intestinale iritabile, inclusiv constipație și diaree.

    8. Scorțișoara reduce colesterolul rău

     Dacă obiectivul dumneavoastră este să reduceți colesterolul, scorțișoara este condimentul pe care puteți să îl adaugați în mâncăruri, deoarece acest lucru ajută la reducerea semnificativă a nivelului de trigliceride și colesterol LDL, ceea ce cunoaștem drept „colesterol rău “. În plus, prin reducerea colesterolului rău, vom reduce și riscul de a suferi de boli cardiovasculare așa cum am menționat anterior.

    9. Scorțișoara stimulează circulația sanguină

     Circulația slabă poate afecta corpul nostru în multe feluri, de la apariția varicelor, până la dureri articulare, chiar provocând constipație. Cumarina este un compus cu proprietăți anticoagulante pe care scorțișoara le are și care ne ajută să îmbunătățim circulația sângelui, prevenind aceste afecțiuni. Desigur, excesul acestui compus poate provoca leziuni hepatice, de aceea este indicat să consumăm scorțișoară în cantități mici.

    10. Scorțișoara previne bolile neurodegenerative

     Așa cum am mai spus, scorțișoara are proprietăți anti-inflamatorii care ne ajută să reducem inflamația constantă a țesuturilor interne ale creierului, protejând-l astfel de posibile tulburări neurologice. În plus, acest condiment aromatic ne poate ajuta și la prevenirea sau la apariția bolilor neurodegenerative precum Alzheimer, Parkinson, scleroză multiplă, tumori cerebrale sau meningită.

    11. Scorțișoara îmbunătățește funcționarea creierului

     Știați că scorțișoara ne ajută să rămânem atenți la ceea ce se întâmplă în mediul nostru? Doar mirosind aroma sa dulce și plăcută, activitatea creierului nostru crește.
     Cu ajutorul scorțișoarei putem preveni deteriorarea cognitivă și stimula funcționarea creierului nostru, îmbunătățind astfel nivelul nostru de atenție și concentrare sau chiar memoria.