Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Infecțiile urinare la femeile aflate la menop…

    Infecțiile urinare: un risc neglijat al menopauzei Menopauza este o etapă naturală în viața unei f...

    Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

    Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

    Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

    Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

    Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

    Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

    Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

    Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Drojdia inactivă (nutritivă): stimulator antiviral și antibacterian

    Ce este drojdia nutritivă?

    Drojdia nutritivă: stimulator antiviral și antibacterian Drojdia inactivă (nutritivă), este un tip inactiv de drojdie făcută din trestie de zahăr și melasă de sfeclă. În forma științifică Saccharomyces cerevisiae, sau ciuperca care mănâncă zahăr, celulele de drojdie folosesc zahărul pentru energie. De culoare galbenă, drojdia inactivă (nutritivă) se prezintă sub formă de fulgi, granule sau sub formă de pulbere și este adesea folosită ca și condiment datorită gustului său savuros și beneficiilor pentru sănătate. Drojdia inactivă are o aromă de nucă sau de brânză și este adesea folosită pentru a imita brânza în mâncăruri vegane, pentru a îngroșa sosurile și sosurile și acționează ca un impuls suplimentar de nutrienți, deoarece este umplut cu o gamă largă de vitamine B.

     Drojdia nutritivă este un ingredient care se cultivă pe amestecuri de trestie și melasă de sfeclă. Odată ce procesul de fermentație s-a încheiat, drojdia este recoltată, spălată, pasteurizată, uscată și ambalată. Este disponibil sub formă de fulgi, granule sau pulbere și poate fi presărată peste feluri de mâncare sau folosită pentru a îmbunătăți gustul și textura supelor și sosurilor. Acest ingredient popular este folosit în întreaga lume.

     Pe lângă faptul că furnizează alimentelor o aromă de brânză, drojdia nutritivă este binecunoscută și pentru valoarea sa nutritivă. De fapt, aceasta conține o listă lungă de nutrienți și este plină de fibre, proteine, vitamine B, zinc și multe altele.

     Iată câțiva dintre pașii utilizați pentru a aduce această putere nutrițională pe rafturile supermarketului:

     1. Semănat: producția începe cu o cultură de drojdie pură de Saccharomyces cerevisiae. Semințele de drojdie sunt cultivate de obicei într-un mediu steril și în cele din urmă transferate într-un recipient unde vor fi cultivate.

     2. Cultivare: În timpul procesului de cultivare, este important să se controleze temperatura și pH-ul drojdiei pentru a se crea condiții optime de creștere. Drojdia primește un mediu purificat de nutrienți și aer.

     3. Recoltare: Odată ce procesul de creștere este complet, lichidul fermentat de drojdie este trecut printr-un proces care concentrează celulele drojdiei. Rezultatul este un lichid alb numit cremă nutritivă de drojdie.

     4. Fortificare: Crema este apoi pasteurizată, făcând drojdia inactivă. Acesta este momentul în care poate apărea fortificarea, cum ar fi adăugarea de vitamina B12, îmbunătățindu-se astfel profilul nutrițional al drojdiei.

     5. Uscare: Drojdia este uscată și dimensionată în fulgi, pulbere sau granule asemănătoare făinii de porumb.

     Drojdia nutritivă este disponibilă atât în soiuri fortificate, cât și în soiuri nefortificate. Formele nefortificate conțin doar vitaminele și mineralele prezente în mod natural în drojdie, în timp ce soiurile fortificate conțin micronutrienți care au fost adăugați în timpul producției. Cea mai bună drojdie nutritivă poate varia în funcție de nevoile dumneavoastră specifice. Veganii, de exemplu, pot beneficia de o versiune fortificată, care poate oferi o serie de nutrienți care ar putea fi dificil de obținut doar din surse alimentare, cum ar fi vitamina B12. Alții care doresc pur și simplu să-și sporească aportul de proteine sau fibre ar putea prefera să opteze pentru un tip de drojdie nefortificat.

    Care este diferența dintre drojdia inactivă (nutritivă) și alte tipuri de drojdie?

     Este important de reținut că drojdia nutritivă nu este aceeași cu drojdia de bere. Drojdia de bere este un produs secundar al fabricării berii și este utilizată la fabricarea pâinii și are un gust amar. În timp ce se află în aceeași familie științifică cunoscută sub numele de Saccharomyces cerevisiae, cea mai mare diferență între drojdia de bere și drojdia nutrițională este valoarea nutritivă a fiecăruia. Drojdia nutritivă este cu mult superioară drojdiei de bere și mult mai mare în vitamine din complexul B decât germenii de grâu și multe alte produse alimentare naturale. Între timp, drojdia de copt este o formă activă de drojdie care se folosește la dospirea pâinii și a altor produse de patiserie. Drojdia nutritivă este dezactivată și pasteurizată în timpul procesării, ceea ce înseamnă că este inactivă și nu va avea aceleași efecte ca drojdia de panificație în rețete.

    Date nutriționale despre drojdia nutritivă

     Deși nu poate înlocui alimentele integrale, drojdia nutritivă poate contribui la furnizarea vitaminelor necesare, în special veganilor și vegetarienilor, care au adesea îngrijorări cu privire la obținerea de suficiente vitamine B în dietele lor. Fiecare porție conține o cantitate mică de calorii de drojdie nutritivă, dar o cantitate mare de proteine, vitamine și minerale. Două linguri de drojdie nutritivă conțin aproximativ:

     - 45 calorii

     - 5 grame carbohidrați

     - 8 grame proteine

     - 0.5 grame grăsimi

     - 4 grame fibre dietetice

     - 9.6 milligrame tiamină (640 procente din DZR)

     - 9.7 milligrame riboflavină (570 procente din DZR)

     - 9.6 milligrame vitamina B6 (480 procente din DZR)

     - 7.8 micrograme vitamina B12 (130 procente din DZR)

     - 240 micrograme folați (60 procente din DZR)

     - 3 milligrame zinc (20 procente din DZR)

     - 1 milligrame acid pantotenic (10 procente din DZR)

     - 24 milligrame magneziu (6 procente din DZR)

     - 0.1 milligrame cupru (6 procente din DZR)

     - 0.1 milligrame mangan (6 procente din DZR)

     - 0.4 milligrame fier (4 procente din DZR)

     DZR = doza zilnică recomandată

     Rețineți că aceasta arată o versiune fortificată. Puteți cumpăra și drojdie nutritivă care nu a fost fortificată. Poate fi o idee bună să amestecați cele două pentru beneficii optime pentru sănătate.

     

             Beneficiile pentru sănătate ale drojdiei inactive (nutritive)

    1. Drojdia nutritivă susține funcția imună

     Drojdia nutritivă furnizează compușii beta-1,3 glucan, trehaloză, manan și glutation, toți fiind asociați cu o funcție imunitară îmbunătățită. De fapt, studiile pe modelele animale au descoperit că acești compuși ar putea ajuta la reducerea riscului de infecție prin blocarea bacteriilor dăunătoare de a se atașa de mucoasa intestinelor. Un model animal publicat în Anticancer Research a descoperit chiar că beta-glucanul ar putea fi util în tratamentul limfomului la cobai prin scăderea creșterii tumorilor.

     Într-un articol al Dr. Alan Christianson, N.D., publicat în revista Nutrition Science News, el raportează că drojdia nutritivă oferă o doză semnificativă de minerale, cum ar fi fierul. Acest lucru este util în special pentru sportivii care se antrenează mai mult de patru ore pe săptămână, deoarece poate ajuta la prevenirea deficienței de fier. Drojdia nutritivă conține, de asemenea, seleniu, care repară deteriorarea celulelor și zinc bogat în beneficii, care ajută la repararea țesuturilor, vindecarea rănilor și menține simțul gustului și al mirosului.

    2. Drojdia inactivă are proprietăți antivirale și antibacteriene

     Dr. Seymour Pomper, expert în drojdie, observă că drojdia nutritivă este al patrulea cel mai prescris monopreparat pe bază de plante din Germania datorită proprietăților sale antivirale și antibacteriene. Destul de interesant, doar ginkgo biloba, sunătoarea și coada calului sunt consumate la niveluri mai ridicate. Dr. Pomper explică faptul că, deoarece drojdia nutrițională nu a fost asociată cu tulpina Candida albicans legată de infecțiile cu drojdie, s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bune remedii pentru simptomele candida cronice, un tip specific de infecție cu drojdie.

    3. Drojdia nutritivă îmbunătățește digestia

     Monografiile germane indică drojdia nutrițională ca o alegere medicinală pentru diaree și pierderea poftei de mâncare, iar studiile arată beneficiile sistemului digestiv ale drojdiei nutriționale. Probioticele din drojdia nutritivă au arătat efecte pozitive asupra pacienților cu diaree și, deși sunt necesare mai multe cercetări, acestea pot ajuta la tratamentul diareei.

     În plus, drojdia nutrițitivă este utilă pentru cei care suferă simptomele intoleranței la lactoză, deoarece nu conține produse lactate. Un studiu publicat în revista Clinical Infectious Diseases sugerează că Saccharomyces cerevisiae exprimă o activitate semnificativă a zaharazei și o anumită activitate a izomaltazei, dar nu a lactazei și s-a propus să îmbunătățească malabsorbția la pacienții cu deficit de zaharoză-izomaltază care consumă intenționat sau neintenționat zaharoză.

    4. Drojdia inactivă este bogată în proteine

     Drojdia nutritivă este o proteină completă care conține cel puțin nouă din cei 18 aminoacizi pe care corpul dumneavoastră nu îi poate produce. Aceasta este o veste grozavă, în special pentru vegani și vegetarieni care ar putea avea dificultăți să găsească suficiente surse de proteine în dietă. Ca aliment proteic, drojdia nutritivă aduce beneficii întregului organism. Deficitul de proteine poate duce la:

     - Un metabolism lent

     - Probleme cu pierderea în greutate

     - Dificultate în construirea masei musculare

     - Niveluri scăzute de energie

     - Concentrare slabă și probleme de învățare

     - Modificări ale stării de dispoziție

     - Dureri musculare, osoase și articulare

     - Fluctuații ale zahărului din sânge

     - Vindecare lentă a rănilor

     - Imunitate afectată

     Atunci când este asociată cu o varietate de alte alimente proteice, ca parte a unei diete sănătoase, echilibrate, drojdia nutritivă poate crește aportul de proteine și vă poate asigura că obțineți suficient pentru a vă satisface nevoile zilnice.

    5. Drojdia nutritivă susține sănătatea părului, pielii și a unghiilor

     Drojdia nutritivă conține multe vitamine din grupa B, toate având tendința de a aduce beneficii părului, pielii și unghiilor sănătoase. Biotina, în special, s-a dovedit că susține părul, pielea și unghiile sănătoase. De asemenea, ajută la încetinirea semnelor de îmbătrânire a pielii, cum ar fi roșeața și petele de pe piele. Niacina, care se găsește și ea în drojdia nutritivă, este adesea folosită pentru a trata acneea cronică și pentru a îmbunătăți sănătatea generală a pielii.

    6. Drojdia inactivă susține o sarcină sănătoasă

     Drojdia nutritivă este încărcată cu vitamine B, inclusiv tiamină, riboflavină, vitamina B6 și acid folic. Nu numai că aceste vitamine cheie sunt cruciale pentru metabolismul celular, reglarea dispoziției, funcția nervoasă și multe altele, dar sunt și esențiale pentru asigurarea unei sarcini sănătoase. Folatul este deosebit de important în acest sens deoarece poate ajuta la reducerea riscului de defecte congenitale și la optimizarea creșterii și dezvoltării fetale. Studiile arată că nivelurile scăzute de folat în timpul sarcinii pot fi de fapt asociate cu nașterea prematură, greutatea redusă la naștere, defecte ale tubului neural și întârzierea creșterii.

    7. Drojdia nutritivă este bogată în vitamina B12

     Unul dintre beneficiile de top ale drojdiei nutritive este conținutul său de vitamina B12, o vitamină importantă solubilă în apă care este esențială pentru sinteza ADN-ului, producerea de globule roșii și menținerea sănătății sistemului nervos. Din păcate, mulți vegani și vegetarieni sunt expuși unui risc mai mare de deficiență, deoarece vitamina B12 se găsește în principal în produsele de origine animală și în anumite alimente fortificate. Conținutul de drojdie nutritivă B12 poate varia, mai ales în funcție de faptul că este fortificată sau nefortificată. Cu toate acestea, studiile arată că suplimentarea cu drojdie nutritivă fortificată poate fi o modalitate eficientă de a restabili nivelul de vitamina B12 la cei care au deficit.

    Riscuri și efecte secundare ale drojdiei nutritive

     Care sunt efectele secundare ale drojdiei nutritive? Pentru majoritatea oamenilor, pericolele potențiale ale drojdiei nutriționale sunt minime și aceasta poate fi consumată în siguranță ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate. Nu numai că drojdia nutritivă nu conține gluten și este prietenoasă cu persoanele vegane, dar nu conține lactoză, zahăr, aditivi și conservanți.

     Dacă aveți o alergie la drojdie, cel mai bine este să evitați acest ingredient cu totul pentru a preveni simptomele alergiei alimentare, cum ar fi urticarie, mâncărime, umflare și dureri de stomac. Pe de altă parte, dacă aveți o sensibilitate la drojdia activă care se găsește în pâine, drojdia nutritivă este probabil sigură, deoarece este pasteurizată și dezactivată în timpul procesării.

     Cu toate acestea, cu toate alimentele noi, este întotdeauna cel mai bine să consumați mai întâi o cantitate mică și să vă ridicați încet pentru a vă evalua toleranța și a preveni efectele secundare adverse. Dacă aveți probleme cu metabolizarea acidului folic, este posibil să doriți, de asemenea, să moderați aportul nutrițional de drojdie. O altă întrebare frecventă este: se poate păstra drojdia nutritivă în frigider? Aceasta nu trebuie să fie refrigerată, ci trebuie depozitată într-o zonă întunecată, rece și uscată pentru a-și maximiza durata de depozitare. Deși poate dura de obicei în jur de un an sau doi cu o depozitare adecvată, este important să monitorizați orice modificări ale culorii, gustului și mirosului pentru a vă asigura că este încă bună înainte de consum.

    Concluzii finale

     - Drojdia inactivă (nutritivă) este un tip de drojdie inactivă care se face din trestie de zahăr și melasă de sfeclă. Este disponibilă sub formă de fulgi, pulbere și granule și poate fi folosită pentru a adăuga un gust de brânză sau o textură mai groasă mâncărurilor voastre preferate.

     - Disponibilă în ambele versiuni fortificate și nefortificate, datele nutriționale ale drojdiei nutritive pot varia destul de mult. De obicei, versiunile fortificate sunt bogate în proteine, fibre și vitamine B, împreună cu un sortiment de alte vitamine și minerale importante.

     - Unele dintre cele mai importante beneficii nutriționale ale drojdiei includ imunitatea îmbunătățită, o digestie mai bună și sănătatea îmbunătățită a părului, a pielii și a unghiilor. De asemenea, se crede că drojdia nutritivă are proprietăți antivirale și antibacteriene și poate susține și o sarcină sănătoasă.

     - Drojdia nutritivă este ușor de inclus ca parte a unei diete sănătoase și poate fi folosit într-o varietate de rețete, inclusiv supe, sosuri, gustări și multe altele.