Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Infecțiile urinare la femeile aflate la menop…

  Infecțiile urinare: un risc neglijat al menopauzei Menopauza este o etapă naturală în viața unei f...

  Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

  Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Relaxare prin activarea nervului vag

  Un nerv care conectează organe fundamentale

   O tehnică de respirație și câteva măsuri la fel de simple pot activa răspunsul de relaxare prin nervul vag. Aceasta este o modalitate ușoară de a trata simptomele de stres și alte neplăceri. Sistemul nervos are milioane de ramuri în tot corpul și controlează mult din ceea ce se întâmplă în el. Funcționează autonom dar îl putem influența și prin diferite tehnici.

   Exercițiile de respirație care modulează activitatea nervului vag - unul dintre cei mai importanți nervi datorită lungimii sale și a organelor pe care le comunică - pot promova răspunsul de relaxare, care servește la controlul stresului și la prevenirea anumitor tulburări. Nervul vag este cel mai lung din corp, deoarece își are originea în creier, trece prin spatele urechilor, prin gât, diafragmă, inimă, plămâni, splină și ajunge în sistemul digestiv. Prin urmare, nervul vag conectează organele esențiale și, ca parte a sistemului nervos parasimpatic, joacă un rol crucial în răspunsul de relaxare și bunăstarea generală, deoarece participă la reglarea frecvenței cardiace și respiratorii, a răspunsului imunitar și inflamator și a procesului digestiv.

  Nervul vag, stresul și relaxarea

   Stresul poate suprastimula nervul vag, ceea ce poate duce la o serie de simptome incomode, de la palpitații la gât înțepenit, diafragmă blocată, modificări ale ritmului cardiac și ale tensiunii arteriale și chiar stări de leșin. Cu toate acestea, este posibil să se folosească nervul vag pentru a promova răspunsul de relaxare și buna funcționare a tuturor organelor și sistemelor asupra cărora acesta influențează.

   Există chiar și un dispozitiv asemănător unui stimulator cardiac care este utilizat în tratamentul unor epilepsii și depresii care nu răspund la tratamentele farmacologice. Acest dispozitiv este plasat sub piele și stimulează electric nervul vag. Poate fi folosit și în tulburarea bipolară, anxietate, unele migrene precum și în reabilitarea accidentelor vasculare cerebrale. Există însă și alte moduri, mult mai simple, de a acționa asupra nervului vag, care nu necesită nicio intervenție medicală.

  Respirația profundă 4-7-8

   Dr. Andrew Weil, specialist în medicina naturală și integrativă recomandă tehnici de respirație profundă în care expirația durează de două ori mai mult decât inspirația și include o pauză. Dr. Weil recomandă „respirația 4-7-8” care se execută astfel:

   1. Inspirați pe nas numărând până la patru. Dirijați aerul către partea inferioară a plămânilor (veți simți că stomacul se umflă).

   2. Țineți-vă respirația numărând până la șapte

   3. Expirați pe gură pentru un număr de opt. Puteți expira pe gură sau pe nas.

   4. Repetați de opt ori.

   Puteți efectua acest exercițiu de respirație de cel puțin două ori pe zi și în orice moment când simțiți că stresul câștigă teren. Acest exercițiu este un tranchilizant natural pentru sistemul nervos, este întotdeauna eficient și nu are efecte secundare (spre deosebire de medicamentele care se iau pentru controlul anxietății).

   Dr. Weil recomandă să faceți această respirație de cel mult patru ori pe zi în prima lună. Apoi, luna următoare, execuția poate fi mărită de până la opt ori pe zi. Primele ori s-ar putea să vă simțiți puțin amețit din cauza hiperventilației, dar este o senzație temporară. Pe lângă controlul stresului și promovarea bunei funcționări a organismului, această respirație poate fi folosită înainte de a merge la culcare pentru a favoriza un somn bun și odihnitor.

  Probiotice pentru reglarea nervului vag

   Pe lângă respirație, un alt mod de a acționa asupra nervului vag este hrănirea. Axa intestin-creier este un sistem care funcționează în comunicare continuă, iar nervul vag este una dintre căile de circulație a informațiilor.

   Microbiomul intestinal eliberează molecule (acizi grași cu lanț scurt, cum ar fi butirat) care pot activa direct nervul vag pentru a transmite informații despre starea intestinelor către creier. Această comunicare dintre intestin și creier explică relația pe care alimentele și compoziția microbiomului o pot avea cu controlul apetitului și modificări precum depresia sau anxietatea, printre altele.

   Prin urmare, nervul vag poate fi reglat și printr-o dietă care favorizează starea bună a microbiomului intestinal. Pentru aceasta, se recomandă consumul de alimente naturale integrale bogate în fibre (fructe, legume, leguminoase, cereale integrale, semințe și nuci) și evitarea produselor ultraprocesate sau cu zaharuri adăugate. Includerea alimentelor fermentate (probiotice) precum iaurtul, kimchi-ul sau varza murată în meniurile zilnice poate ajuta, de asemenea.

  Alte moduri de reglare a nervului vag

   Orice facem ajunge să se reflecte în activitatea nervului vag. Pentru a-i modula funcționarea și a face din acesta un aliat al sănătății noastre putem lua câteva măsuri suplimentare foarte simple precum acestea:

   - Terminați dușul cu un jet de apă rece sau stropiți-vă fața cu apă rece din când în când.

   - Râdeți, dansați și faceți orice activitate plăcută care stimulează producția de endorfine (hormoni ai bunăstării).

   - Faceți exerciții fizice regulate.