Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

  Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

  Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  4 moduri naturale de a scădea tensiunea arterială

  Ce este tensiunea arterială?

   Studiile din ultimii 20 de ani au arătat că majoritatea oamenilor din țările în curs de dezvoltare economică au valori ale tensiunii arteriale mai mari decât ar trebui să fie, mulți având tensiune arterială ridicată. De fapt, există milioane de oameni din întreaga lume care se luptă cu simptomele hipertensiunii arteriale sau hipertensiunea arterială. Începând cu 2008, prevalența tensiunii arteriale crescute în rândul adulților peste 25 de ani era de aproximativ 40% la nivel mondial.

   De exemplu, aproximativ 75 de milioane de adulți americani, adică 32% sau 1 din 3 adulți suferă de hipertensiune arterială. Tensiunea arterială este o combinație de presiune sistolică și diastolică. Presiunea sistolică reprezintă forța sângelui, sau presiunea, în timp ce inima bate, iar presiunea diastolică reprezintă tensiunea arterială atunci când inima este în repaus. Tensiunea sistolică este întotdeauna prima măsurătoare sau cea mai importantă în măsurarea tensiunii arteriale. Într-o citire de 130/80, 130 reprezintă presiunea sistolice și 80 reprezintă presiunea diastolică. În prehipertensiune arterială, numerele sistolice variază între 120 și 129, iar cifrele diastolice sunt mai mici de 80.

  Intervalele tensiunii arteriale includ:

   - Normală: mai mică de 120/80 mm Hg

   - Pre-hipertensiune: sistolică între120–129 și diastolică mai puțin de 80

   - Hipertensiune arterială în stadiul 1: sistolică între 130-139 sau diastolică între 80-89

   - Hipertensiune arterială în stadiul 2: sistolică cel puțin 140 sau diastolică cel puțin 90 mm Hg

   Cifrele pentru hipertensiune arterială în stadiul 1 variază de la 130-139 pentru valorile sistolice și/sau 80-89 în cifrele diastolice. În cazul hipertensiunii arteriale în stadiul 2, valorile sistolice sunt de 140 sau mai mari și/sau valorile diastolice măsoară 90 sau mai mult. Deși ambele numere sunt semnificative, după aproximativ 50 de ani, numărul sistolic este cel mai important. Doar 10% din cazurile de hipertensiune arterială se datorează unor cauze secundare sau identificabile, cum ar fi medicamentele sau afecțiunile și bolile altor organe.

   Tensiunea arterială ridicată apare atunci când presiunea asupra arterelor și vaselor de sânge devine prea mare și peretele arterial devine distorsionat, provocând stres suplimentar asupra inimii. Tensiunea arterială ridicată pe termen lung crește riscul de accident vascular cerebral, atac de cord și diabet. Majoritatea oamenilor nici nu-și dau seama că au hipertensiune arterială până când apar probleme serioase.

  O tensiune arterială ridicată poate determina:

   - Leziuni arteriale

   - Anevrism

   - Insuficiență cardiacă

   - Vase de sânge blocate sau rupte

   - Funcția renală redusă

   - Pierderea vederii

   - Pierderea funcției cognitive: concentrare, memorie și capacitatea de a învăța

   - Sindromul metabolic: un grup de tulburări metabolice, cum ar fi colesterolul și insulină crescute, ateroscleroza și mărimea taliei

   Frecvent, nu există simptome pe măsură ce tensiunea arterială crește, dar semnele de avertizare pentru hipertensiune arterială pot include dureri în piept, confuzie, dureri de cap, zgomot de urechi sau bâzâit, bătăi neregulate ale inimii, sângerări nazale, oboseală sau modificări ale vederii.

  Cauzele hipertensiunii arteriale includ:

   - O dietă bogată în sare

   - Stres emoțional

   - Alcool

   - Cofeină

   - Fumat

   - Obezitate

   - Sedentarism

   - Pilule anticoncepționale

   - Intoxicarea cu metale grele

  Cum să vă monitorizați tensiunea arterială?

   Puteți să vă monitorizați propria tensiune arterială acasă, folosind un tensiometru de acasă. Asociația Americană a Inimii recomandă utilizarea unui monitor automat pentru bicepși, tip manșetă. Asigurați-vă că cumpărați un monitor care a fost validat și cu o manșetă care se potrivește corect în jurul brațului. Apoi urmați acești pași simpli:

   - Nu faceți exerciții fizice, nu mâncați, nu beți băuturi cu cofeină și nu fumați în decurs de 30 de minute de la măsurarea tensiunii arteriale.

   - Stați nemișcat cu spatele drept și picioarele așezate pe podea. Urmați instrucțiunile monitorului sau întrebați medicul cum să-l folosiți corect.

   - Asigurați-vă că vă verificați tensiunea arterială la aceeași oră în fiecare zi.

   - Verificați-vă tensiunea arterială de două sau trei ori de fiecare dată când vă așezați pentru a o măsura. Așteptați un minut între fiecare citire. Asigurați-vă că vă urmăriți măsurătorile, fie notându-le într-un jurnal, fie folosind un tracker online.

   S-ar putea să vă întrebați cum să reduceți tensiunea arterială. În acest articol vă prezentăm cele mai bune metode naturale de a scădea tensiunea arterială.

   

          4 moduri naturale pentru scăderea tensiunii arteriale

   Așadar, care sunt modalitățile naturale de a scădea tensiunea arterială? Există alimente care reduc tensiunea arterială, precum și suplimente pentru scăderea tensiunii arteriale și modificările stilului de viață pe care le puteți face. Aceste remedii de casă pentru hipertensiune arterială sunt destul de ușor de încorporat în viața dumneavoastră. Făcând treptat aceste modificări în obiceiurile zilnice, puteți crea rutine noi, mult mai sănătoase și o echilibrate.

  1. Adoptați o dietă mediteraneană

   Datorită alimentelor precum măslinele și semințele de in, dietele mediteraneene sunt foarte bogate în fructe, legume, fructe de mare și uleiuri sănătoase bogate în grăsimi omega-3. O dietă mediteraneană fără cereale sau cu un conținut scăzut de cereale, abundentă în mod natural cu alimente omega-3, este ideală. Unele dintre alimentele de top recomandate în dieta mediteraneană sunt uleiul de măsline, semințele de in, peștele prins în sălbăticie (în special somonul) și o mulțime de fructe și legume, iar toate acestea vor ajuta la scăderea tensiunii arteriale în mod natural.

  2. Folosiți magneziu pentru a vă relaxa

   Mineralul magneziu este grozav deoarece ajută la relaxarea vaselor de sânge și poate avea un impact imediat asupra scăderii în mod natural a tensiunii arteriale (în prezent, multe persoane au o deficiență de magneziu). Deci ar trebui să luați suplimente de magneziu? Da, iar 500 miligrame zilnic este o doză excelentă pentru a începe pentru a vă rezolva problemele de tensiune arterială.

  3. Aveți grijă la potasiu

   Un element esențial, potasiul - și alimentele bogate în potasiu, cum ar fi avocado și pepene galben - ajută la contracararea efectelor sodiului și protejează împotriva hipertensiunii. Unele dintre cele mai bune alimente bogate în potasiu includ apa de cocos și bananele. Apa de nucă de cocos este o alegere excelentă dacă vreți ceva dulce de băut pe tot parcursul zilei.

   O altă modalitate delicioasă de a depăși nivelurile potențial scăzute de potasiu și de a scădea în mod natural tensiunea arterială este să folosiți apa de cocos ca bază lichidă pentru smoothie-ul de dimineață. Interesant este că suplimentele de potasiu nu sunt de obicei la fel de eficiente ca pur și simplu consumul de alimente bogate în potasiu. Cel mai bine este să nu luați un supliment de potasiu în doze mari, cu excepția cazului în care medicul vă recomandă altfel.

  4. Mențineți echilibrul cu Coenzima Q10

   Coenzima Q10, cunoscută mai frecvent sub numele de CoQ10, este un antioxidant esențial pentru susținerea sănătății inimii. Coenzima Q10 este esențială dacă ați luat vreodată medicamente pentru tensiunea arterială sau, în special, medicamente pentru scăderea colesterolului. Două până la trei sute de miligrame de coenzimă Q10 pe zi este un remediu natural excelent pentru hipertensiunea arterială.

  Top alimente contra tensiunii arteriale ridicate

   Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a scădea tensiunea arterială este să urmați o dietă sănătoasă. Citiți mai jos pentru a afla mai multe despre ce alimente sunt bune pentru hipertensiunea arterială.

   - Alimente bogate în fibre: alimentele neprocesate bogate în fibre cum ar fi legumele, fructele și semințele ar trebui să fie baza oricărei diete sănătoase. Dacă vă întrebați cum vă puteți stabiliza tensiunea arterială, consumul de alimente bogate în fibre sănătoase vă poate ajuta cu siguranță.

   - Alimente cu un conținut scăzut de sodiu: consumul în exces de sare crește tensiunea arterială. Limitați-vă consumul la cel mult 1.500-2.000 mg pe zi.

   - Alimente bogate în potasiu: potasiul contracarează efectele sodiului și ajută la scăderea tensiunii arteriale. Includeți alimente precum pepeni, avocado și banane.

   

           8 alimente care reduc tensiunea arterială:

  1. Ciocolata neagră

   Căutați o ciocolată neagră care conține cel puțin 200 de miligrame de fenoli de cacao, care pot reduce tensiunea arterială.

  2. Usturoiul

   Usturoiul și extractele de usturoi pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la relaxarea mușchilor netezi. Cercetările asupra beneficiilor pentru sănătate ale usturoiului găsesc efecte din ce în ce mai miraculoase. Printre acestea, usturoiul ajută la subțierea sângelui, previne blocarea vaselor de sânge și, prin urmare, scade tensiunea arterială.

  3. Spanacul

   Spanacul este bogat în magneziu și folat, care pot ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale și a bolilor cardiovasculare.

  4. Semințele de floarea-soarelui

   Bogate în potasiu, magneziu și grăsimi vegetale sănătoase, semințele de floarea soarelui pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol, la deschiderea vaselor de sânge și la promovarea tensiunii arteriale sănătoase.

  5. Bananele

   Bananele conțin o mulțime de potasiu și fibre dietetice care ajută la menținerea unei tensiuni arteriale optime.

  6. Roșiile

   Roșiile sunt bogate în calciu, potasiu, vitaminele A, C și E și licopen. Compușii din roșii pot reduce acumularea de colesterol în vasele de sânge și pot combate dezvoltarea hipertensiunii într-o varietate de moduri. Licopenul, unul dintre cei mai utili compuși ai roșiilor, este activat de căldură, așa încât adăugați roșii la mâncare.

  7. Broccoli

   S-a descoperit că broccoli are o serie întreagă de efecte benefice asupra sănătății, inclusiv cantități mari de potasiu și crom, care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și a greutății, ambele legate de hipertensiunea arterială.

  8. Pepenele galben

   Pepenele galben este bogat în potasiu. Pepenele galben Cantalupe dar și pepenele roșu sunt surse deosebit de bogate în potasiu.

  Alimente de evitat

   - Alimentele bogate în sodiu: sodiul crește tensiunea arterială; evitați alimentele procesate cu un conținut ridicat de sodiu, murăturile, măslinele sau conservele.

   - Grăsimile trans și grăsimi Omega-6: aceste grăsimi cresc inflamația și tensiunea arterială și se găsesc în alimentele ambalate și în carnea convențională.

   - Zahărul alb: consumul mare de zahăr este asociat cu hipertensiunea arterială.

   - Cofeina: prea multă cofeină poate provoca o creștere a tensiunii arteriale.

   - Alcoolul: îngustează arterele și poate crește tensiunea arterială.

  Sfaturi de stil de viață pentru a scădea tensiunea arterială

   Reducerea stresului poate scădea tensiunea arterială. Alte modalități naturale de a scădea tensiunea arterială includ somnul mai bun, programarea pentru mai mult timp liber și distracție, înconjurarea de prietenii și exercițiile fizice realizate zilnic. Exercițiile fizice regulate și dieta joacă un rol important în dezvoltarea (sau nu) a hipertensiunii.

   O altă dintre cele mai dăunătoare componente ale stilului de viață occidental este stresul. Gestionarea stresului include tehnici de relaxare, cum ar fi respirația profundă, yoga, ținerea unui jurnal sau terapia prin artă. Puteți crește tensiunea arterială la niveluri alarmante doar gândindu-vă sau stresându-vă de anumite evenimente. Evenimentele imaginate au la fel de mult efect fiziologic ca și cele reale. De fapt, aceasta este baza tulburării de stres posttraumatic (PTSD) și a îmbunătățirii performanței oamenilor de afaceri și a câștigurilor atletice olimpice prin vizualizare. Cea mai bună măsură de prevenire a hipertensiunii arteriale: un stil de viață sănătos.

  Uleiuri esențiale pentru reglarea tensiunii arteriale

   Un alt mod natural de a reduce tensiunea arterială este să încorporați câteva uleiuri esențiale cheie în stilul dumneavoastră de viață zilnic. Uleiurile esențiale pot scădea tensiunea arterială prin dilatarea arterelor, acționând ca antioxidanți pentru a reduce stresul oxidativ și prin scăderea stresului emoțional. Cele mai eficiente uleiuri esențiale pentru scăderea tensiunii arteriale sunt cele de lavandă, ylang ylang, salvie și tămâie.

  Precauții

   Discutați cu medicul dumneavoastră naturist despre cum să reduceți tensiunea arterială în mod natural și în siguranță. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră înainte de a face modificări majore în dietă și exerciții fizice. Dacă luați medicamente, veți dori, de asemenea, să vă asigurați că nu există interacțiuni medicamentoase cu suplimentele naturale pe care intenționați să le luați.

  Concluzii finale

   - Tensiunea arterială este o combinație de presiune sistolică și diastolică.

   - Tensiunea arterială ridicată apare atunci când presiunea asupra arterelor și vaselor de sânge devine prea mare și peretele arterial devine distorsionat, provocând un stres suplimentar asupra inimii.

   - Vă puteți monitoriza propria tensiune arterială măsurându-vă pulsul.

   - Încercați modalități naturale de a scădea tensiunea arterială, cum ar fi modificările dietetice, gestionarea stresului și exercițiile fizice regulate.

   - Consultați-vă cu medicul dumneavoastră înainte de a face orice modificări majore ale dietei sau ale exercițiilor fizice sau de a încerca noi suplimente alimentare.