Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Infecțiile urinare la femeile aflate la menop…

  Infecțiile urinare: un risc neglijat al menopauzei Menopauza este o etapă naturală în viața unei f...

  Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

  Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Argintul coloidal – proprietăți și beneficii

  Studii și cercetări medicale despre argintul coloidal

  Argintul coloidal – proprietăți și beneficii Încă din cele mai vechi timpuri se cunoaște proprietatea cu totul specială, antibacteriană și purificatoare a argintului. Tot la fel de binecunoscut este și faptul că apa ținută în vase de argint ajută atât la menținerea sănătății, cât și la păstrarea longevității.

   Acest lucru a fost observat în Grecia Antică în timpul epidemiilor de tot felul, când aristocrații dispuneau de o anumită protecție, datorită vaselor și tacâmurilor din argint pe care le foloseau. Chiar și acele folosite pentru acupunctură, acum 4000 de ani în China Antică, erau tot din argint. Fenicienii, pe vasele lor de navigație, aveau un fel aparte de a păstra apa, laptele și vinul nealterate pentru o perioadă mai lungă de timp, tocmai în astfel de vase din argint.

   Începutul secolului trecut a venit cu certitudinea că nici o bacterie, microb, virus, ciupercă sau drojdie nu poate trăi într-un lichid ce conține chiar și o singură particulă de argint. Henry Crookes, doctor și cercetător nord-american, a publicat în anul 1914 în revista “The Lancet”, un articol care prezintă rezultatele studiului efectuat asupra argintului coloidal, demonstrând că este un bactericid foarte puternic pentru organismul uman: “Nu cunosc niciun microb care să nu poată fi eliminat în laborator cu argint coloidal într-un interval de șase minute, fără efecte secundare negative și chiar utilizat în concentrații mai mari”.

   În susținerea acestei afirmații sunt și cercetările recente efectuate în cadrul “Universității California” din Los Angeles care au confirmat necesitatea a doar șase minute, uneori chiar mai puțin, din momentul contactului germenului patogen cu argintul coloidal, pentru ca acesta să fie distrus complet.

   Între anii 1940 și 1970, datorită apariției și extinderii antibioticelor, interesul față de terapia cu produsele din argint a scăzut. Însă, în același timp, a apărut și rezistența la antibiotice a organismului uman, determinând astfel lumea științifică medicală să-și reamintească de efectele deosebite obținute în tratarea anumitor afecțiuni cu diferite produse din argint.

   Botanistul elvețian Karl Von Nageli a realizat în anul 1869 una dintre cele mai mari descoperiri în care au fost evidențiate proprietățile antibactericide ale soluțiilor de staniu și cupru, cât și a ionilor de argint în concentrație foarte mică, efect denumit de către savant “acțiunea oligodinamică a argintului”. Aceasta a condus la răspândirea utilizării argintului ca medicament antibacterian, în jurul anului 1900, în toată lumea medicală.

   Astfel, începând cu anul 1913, Administrația Alimentelor și a Medicamentelor din SUA (FDA) a permis utilizarea argintului coloidal. În timpul războiului argintul era folosit pentru tratarea infecțiilor cauzate de rănile soldaților, iar în 1940 existau deja 50 de medicamente pe bază de argint, fie sub formă injectabilă, fie orală sau topică (aplicații locale sub formă de picături sau unguente).

   Unul dintre pionierii reafirmării argintului în aplicațiile medicale, doctorul Robert O. Becker - cercetător în medicină și chirurg ortoped cu o practică de peste 30 de ani, este considerat ca fiind unul dintre părinții Electrochimiei si Electromedicinii, a făcut o corelație între valorile scăzute ale argintului în organism și stadiile bolii. O descoperire deosebit de importantă ce îl determină să fie primul care afirmă că „deficitul de argint este responsabil de funcționarea deficitară a sistemului imunitar”. El publică în anul 1978 un studiu în care afirmă următoarele: „Datorită cercetărilor efectuate fără idei preconcepute, argintul coloidal apare astăzi ca o minune a medicinii moderne. Un antibiotic poate elimina în jur de o duzină de microorganisme patogene diferite, dar argintul coloidal distruge circa 650 și aceasta fără să genereze mutații rezistente. În plus, în afară de faptul că distruge microorganismele care cauzează o mulțime de boli, argintul coloidal stimulează într-un mod remarcabil sistemul imunitar al organismului uman”.

   Capacitatea argintului de a distruge bacterii precum: Streptococcus pyogenes, Staphylococcus Aurcus, Neisseria gonoree, Gardnerella vaginalis, Salmonella typhi, cât și germeni patogeni intestinali, Candida albicans, Candida globata - este dovedită încă o dată în anul 1970 la Școala de Medicină U.C.L.A prin testele de laborator realizate de Dr. Larry C. Ford.

   Astfel, se ajunge la concluzia că argintul coloidal este indispensabil pentru organismul uman, chiar dacă alimentația nu mai este la fel de bogată în acest mineral din cauza multiplelor îngrășăminte chimice și a pesticidelor, ce au facut ca solul să fie mult mai sărac în minerale. De exemplu, s-a estimat că solul din SUA mai conține în prezent doar 15% dintre oligomineralele ce existau în secolul trecut.

   Anul 1983 aduce o libertate mai mare în utilizarea argintului coloidal, deoarece Ministerul Sănătății din SUA recunoaște și aprobă argintul coloidal ca fiind un medicament fără reacții adverse ce se poate elibera fără rețetă de la medicul specialist.

   În noiembrie 1988, Jim Powell reia aceeași idee într-un articol, iar dr. Harry Margraf din St. Louis a concluzionat că argintul coloidal este cel mai bun antiseptic natural, fără efecte adverse care se poate folosi în chirurgie pe suprafețe mari și chiar la fabricarea instrumentajului chirurgical.

  Ce este argintul coloidal?

   Argintul coloidal este o dispersie lichidă de argint elementar, o substanță naturală pură în care particulele submicroscopice de argint ce se află în apa în suspensie au o dimensiune între 1 nanometru și 1 micron, de obicei aproximativ 5nm, echivalentul fiind de aproximativ 15 atomi. Argintul coloidal se obține prin electroliza argintului pur în apă distilată.

    Fiind una dintre cele mai puternice și eficiente substanțe bactericide naturale cunoscute, argintul coloidal mai este denumit și „superantibiotic”.

   Folosit în dozele indicate, argintul coloidal nu are efecte secundare; de asemenea nu interacționează cu alte medicamente. Argintul coloidal nu provoacă alergii sau reacții adverse.

  Cum anume acționează argintul coloidal?

   Toate formele unicelulare au în comun o enzimă așa-numită “plămân chimic“ pentru utilizarea oxigenului care este blocata de argintul coloidal. Acțiunea specifică a argintului coloidal este de a inactiva enzimele pe care bacteriile, ciupercile, virușii, drojdiile și alte microorganisme le folosesc pentru a metaboliza oxigenul necesar, adică reușește să distrugă plămânul chimic al respectivilor paraziți și a formelor pleomorfice sau mutante ale acestora și să le elimine chiar din faza de ou.

   Din acest motiv, în mod contrar acțiunii antibioticelor de sinteză, un fapt cu adevărat uimitor este acela că în prezența argintului orice agent patogen este distrus atât de repede încât îi este imposibil să-și creeze orice fel de mecanisme de rezistență, de altfel nici măcar vreun tip de mutație nu reușește să scape de acțiunea bactericidă a argintului coloidal. Apoi, celulele sistemului reticulo-endotelial – care este parte a sistemului imunitar – reușesc să expulzeze în afara corpului germenii deja morți cu ajutorul sistemului de drenare limfatică.

   Astfel, argintul coloidal este un catalizator puternic, iar simpla sa prezență este suficientă pentru a inhiba și a anihila prezența multor microorganisme care provoacă boli infecțioase prin distrugerea plămânului chimic al acestora, provocându-le o moarte prin asfixiere.

   În plus, contrar antibioticelor de sinteză – care distrug enzimele și bacteriile benefice - argintul coloidal nu lezează în niciun fel enzimele și nici alte componente ale organismului uman. Argintul coloidal atacă doar enzimele formelor de viață unicelulare, ele fiind total diferite de cele ale organismelor pluricelulare, interacționând astfel doar cu enzima metabolizatoare de oxigen a unui germen patogen unicelular și nu formează în organismul uman niciun fel de compus toxic. Așadar, argintul coloidal nu poate cauza respingeri sau alergii de niciun fel.

   Doctorul Harry Margraf – biochimist și cercetător al Universității Saint Louis (SUA), colaborator al Universității din Washington și pionier în cercetarea argintului – a afirmat astfel: „Argintul coloidal este, fără îndoială, cel mai bun și cel mai versatil distrugător de germeni patogeni pe care-l avem”.

   Așa cum au demonstrat și cercetările ulterioare, dacă este administrat zilnic, argintul coloidal, datorită eficienței și rapidității cu care acționează, poate fi considerat cu adevărat „un al doilea sistem imunitar” de care putem beneficia din plin, care produce energie, vitalitate și vigoare, reduce toxinele din organism, stimulează fluxul sanguin și drenajul limfatic, îmbunătățește oxigenarea, regenerarea celulară și fluxul energetic din organism, provocând astfel o creștere semnificativă a globulelor albe din sânge.

  Efecte și acțiuni terapeutice ale argintului coloidal

   - Argintul coloidal generat electric s-a dovedit activ împotriva a zeci de tipuri de microbi, fiind un foarte bun dezinfectant, precum și a unor virusuri (poliomielită, virusul gripal A).

   - S-au obținut, de asemenea, date privitoare la efectul virulicid al argintului coloidal asupra virusurilor producătoare ale sindromului respirator sever acut (SARS) și a nano-particulelor de argint asupra virusului HIV, conform cercetărilor de la „Brigham Young University” (Utah, Statele Unite).

   - Datorită proprietăților sale antifungice, argintul coloidal este bun pentru tratarea unor afecțiuni ale pielii, dar și ale aparatului urogenital.

   - Argintul coloidal elimină virusurile care provoacă răceli, gripe și viroze respiratorii.

   - Argintul coloidal împiedică dezvoltarea tumorilor prin îmbunătățirea sistemului imunitar, dar ajută și la eliminarea celulelor tumorale. În această direcție, un exemplu remarcabil este cel al doctorului Bjorn Nordestrom de la Institutul Karolinska din Stockholm (Suedia) care a utilizat timp de decenii argintul coloidal în tratarea cancerului, obținând rezultate surprinzătoare și cazuri de remisii rapide la pacienții care își pierduseră orice speranță. De asemenea este demnă de luat în considerare și afirmația doctorului Gary Smith - pionier în cercetarea cancerului: „Atunci când argintul este prezent, celulele canceroase sunt diferențiate și organismul este restabilit. Este posibil ca un deficit de argint să fie unul dintre multele motive ale existenței cancerului și ale creșterii rapide a numărului de îmbolnăviri de cancer”.

   - De asemenea, argintul coloidal grăbește vindecarea rănilor și a arsurilor și este folosit în unele secții de arși din principalele spitale, deoarece este considerat un puternic antiseptic și un reconstructor eficient al țesuturilor. În acest mod, se evită infectarea, se accelerează procesul de cicatrizare și se atenuează cicatricile sau semnele ulterioare ale rănilor sau arsurilor.

   - În domeniul ortopediei, argintul coloidal stimulează creșterea oaselor. La finalul anilor 70, doctorul Robert O. Becker, menționat anterior, a descoperit, în timp ce studia capacitatea de regenerare a țesuturilor umane faptul că argintul coloidal grăbește creșterea oaselor. În plus, a observat că elimină infecțiile înconjurătoare fără a leza țesuturile sănătoase și reduce până la 50% timpul de convalescență în anumite cazuri de fracturi.

   - Argintul coloidal este un ajutor eficient în timpul sarcinii atât pentru mamă, cât și pentru făt, favorizând creșterea sănătoasă a fătului și ajutând ca nașterea și perioada de recuperare de după naștere a mamei să fie mai ușoare și mai rapide.

   - Argintul coloidal ajută la decongestionarea inflamațiilor, a ulcerelor venoase și îmbunătățește digestia și este un tonic general al organismului.

   - Argintul coloidal elimină bacterii, streptococi, stafilococul auriu rezistent la vancomicină, neiseria gononica (gonoree), salmonela responsabilă de intoxicația alimentară, candida albicans care determină infecții vaginale și intestinale (ce determină oboseală cronică) precum și alți germeni care produc diverse tulburări de sănătate.

   - Totodată, argintul coloidal este foarte util în următoarele afecțiuni: acnee, artrită, infecții urinare frecvente, ulcer gastric, herpes zoster, afecțiuni ginecologice, anexite, prostatite, paraziți intestinali și paraziți cu circuit complet în organism.

   - Argintul coloidal este un remediu binevenit și pentru tratarea animalelor de companie de unele boli respiratorii, afecțiuni ale ochilor, borelioză, micoze, rinite, mușcături de insecte, etc., însă în cazul animalelor modalitatea de administrare este diferită și este necesară îndrumarea unui medic specialist.

   - De asemenea, argintul coloidal poate fi folosit cu succes și ca uz fitosanitar la diferite plante, cât și cu rol de dezinfectare a unor instrumente medicale sau zone din casa. Argintul coloidal mai poate fi utilizat și ca conservant pentru alimente (câteva picături în lapte sau vin) sau pulverizat ușor pe legume și fructe pentru a-și menține prospețimea și pentru a avea o rezistență mai mare în timp.

   - În prezent, argintul coloidal are o gamă largă de întrebuințare, chiar și în domeniul textil (există lenjerie de pat cu fire de argint, lenjerie intimă, șosete, etc.) care asigură o protecție eficientă contra acarienilor sau a micozelor și chiar a astmului bronșic.

  10 moduri de utilizare a argintului coloidal

   1. Folosind un pulverizator local pe zonele afectate, fie ca este vorba de o rană deschisă, fie de o infecție internă, argintul coloidal ajută la o vindecare mai rapidă și reduce posibilitatea infecțiilor și a cicatricilor.

   2. Argintul coloidal poate fi tamponat pe arsuri, herpesuri sau negi (sau bandaje îmbibate cu soluție).

   3. Argintul coloidal poate fi folosit sub formă de aerosoli în caz de gripă, răceală, bronșită, pneumonie, amigdalită, astm și alte viroze respiratorii, tuse, etc.

   4. Administrat intern, sub formă de cură generală, argintul coloidal purifică și detoxifică organismul și întărește sistemul imunitar. În general, doza de întreținere recomandată pentru uz intern, considerată „nutritivă”, la adulți este de o lingură cu argint coloidal pe zi (10 ml în concentrație de 10 ppm). Cantitatea diferă însă în funcție de concentrație. De asemenea, doza depinde de scopul dorit, iar în cazul unor afecțiuni severe sau boli cronice, doza trebuie să fie adaptată în funcție de reacția organismului, sub îndrumarea competentă a unui medic.

   5. Argintul coloidal poate fi folosit și sub formă de picături pentru ochi, nas și urechi.

   6. Argintul coloidal poate fi folosit sub formă de clismă pentru purificarea colonului și spălături pentru tratarea unor infecții vaginale.

   7. În unele cazuri medicale grave, precum cangrenele, medicii au utilizat de multe ori injectarea directă a argintului coloidal în zona afectată. Au fost raportate multe cazuri de salvare de la amputare a membrelor infectate, în cazul administrării tratamentului cu argint coloidal.

   8. Argintul coloidal mai poate fi folosit cu succes și la întreținerea tenului prin purificarea apei ce este folosită pentru spălarea tenului sau după bărbierit. Aceste remediu este util și pentru dezinfectarea apei destinată consumului curent, de exemplu 50 ml argint coloidal se adaugă la 5 l de apă, lăsându-se după ce s-a amestecat minim 10 minute pentru obținerea efectului de purificare.

   9. Argintul coloidal poate fi folosit și pentru efectuarea periajului dentar și întreținerea cavității bucale și a protezelor dentare.

   10. Argintul coloidal poate fi folosit și sub formă de gargară pentru tratarea unor afecțiuni ale gâtului (laringită, faringită, traheită, etc.).

  Efectele secundare ale argintului coloidal

   În prezent, nu s-au înregistrat cazuri cu nici un efect secundar nefavorabil în cadrul terapiei cu argint coloidal, deoarece acest remediu nu interacționează negativ cu niciun remediu sau medicament.

   Există însă boala denumită Argyria cauzată de o acumulare excesivă în organism a argintului din sărurile de argint, tocmai de aceea nu este recomandată folosirea sărurilor de argint.

   Argintul coloidal, fiind absorbit în sânge înainte de a ajunge în intestinul gros, nu afectează flora benefică din tractul digestiv. Însă dacă se exagerează cu administrarea acestuia, de exemplu peste 75ml/zi (în cazul unei concentrații de 10ppm), argintul coloidal poate produce totuși o anumită diminuare a florei intestinale benefice.