Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  10 alimente pentru combaterea anemiei

  Cele mai eficiente alimente pentru combaterea anemiei

   Anemia se poate datora lipsei de fier, vitamina B12 sau acid folic. Asigurați-vă că adăugați aceste alimente în dieta dumneavoastră obișnuită. Paloarea, oboseala, frigul, palpitațiile sau durerile de cap sunt câteva dintre simptomele anemiei. În mod normal, cauza trebuie găsită într-o deficiență a unor nutrienți, în special fier, acid folic sau vitamina B12.

   Anemia prin lipsa de fier este cea mai frecventă și poate fi datorată unei alimentații incorecte în care există o lipsă de alimente bogate în fier sau în nutrienți care să faciliteze asimilarea acestuia. Poate fi cauzată și de malabsorbția intestinală sau pierderea excesivă de sânge. Cantitățile zilnice recomandate depind de vârstă și sex. Cu excepția sarcinii, sunt necesare aproximativ 15 mg de fier, 180 până la 200 mcg de acid folic și 2 mcg de B12. O dietă bogată în acești nutrienți vă va ajuta să preveniți și să combateți anemia. Rețineți, acestea sunt unele dintre cele mai bune alimente cu acțiune antianemică.

  1. Germenii de lucernă

   Germeni de lucernă conțin aproximativ 1 mg de fier la 100 g. Conțin și 8,20 mg de vitamina C, care favorizează absorbția fierului non-hem de origine vegetală. Puteți germina cu ușurință semințele acasă.

  2. Ovăzul

   Aproximativ 100 g de ovăz furnizează 4,7 mg de fier, ceea ce depășește carnea, care este în jur de 3 mg. O cană asigură 60% din necesarul zilnic de acest mineral.

  3. Smochine uscate

   La smochinele uscate, majoritatea nutrienților sunt chiar mai concentrați decât la smochinele proaspete: 100 g furnizează 2,23 mg de fier, față de 0,37 mg la smochinele proaspete. Cu doar cinci piese, 10% din necesarul zilnic sunt acoperite.

  4. Kiwi

   Datorită conținutului ridicat de vitamina C (aproximativ 98 mg la 100 g), kiwi îmbunătățește semnificativ absorbția fierului furnizat de alte alimente.

  5. Lintea

   Lintea este o sursă foarte bună de fier (9 mg/100 g), deși fiind non-hemă (vegetală), cel mai bun mod de a profita de fierul lor este să le consumi alături de alimente bogate în vitamina C. De asemenea, oferă cantități mari de nutrienți care favorizează formarea globulelor roșii, cum ar fi folații (215 mcg / 50 g) și cuprul (0,425 mg / 50 g). O variantă de a combina lintea cu legume este sa preparați un orez cu linte si legume.

  6. Drojdia de bere

   Drojdia de bere acționează ca o multivitamină naturală, deoarece conține o cantitate mare de minerale și oligoelemente, proteine de înaltă calitate biologică și toate vitaminele B. Poate fi găsită îmbogățită cu vitamina B12.

  7. Miso

   Diferitele soiuri de miso care există sunt bogate în fier. Hatcho miso este cel mai potrivit soi dacă aveți anemie (7,1 mg fier / 100g).

  8. Fisticul

   Fisticul este o sursă bună de fier (6,78 mg/100 g) și cupru (1,2 mg/100 g), două minerale care, combinate, au un efect antianemic superior celui al unui preparat farmaceutic din fier singur.

  9. Sfecla roșie

   La sfeclă, conținutul ridicat de fier (1,80 mg/100 g), vitamina C (30 mg/100 g) și folați (109 mcg/100 g) asigură o mare acțiune antianemică. Stimulează hematopoieza, adică producția de celule sanguine în măduva osoasă.

  10. Alga Chlorella

   Este singura sursă vegetală de B12 activ fiziologic: 0,6 g de Chlorella sau 3 tablete de 0,2 g asigură 4 mcg de B12, doza zilnică de întreținere. Dacă există anemie, aportul trebuie triplat.

  Care sunt cauzele anemiei?

   Am văzut deja că anemia datorată lipsei de fier este cea mai frecventă și că se poate datora unei alimentații sărace în acest mineral, malabsorbției intestinale sau pierderii excesive de sânge. Pierderea de sânge se poate datora sângerării, menstruației abundente, o consecință a intervenției chirurgicale sau prezenței tumorilor.

   Organismul formează mai puține și mai mici globule roșii, cu mai puțină hemoglobină, proteina care transportă și eliberează oxigen către celule. Anemia poate fi cauzată și de lipsa acidului folic sau a vitaminei B12, care produce globule roșii mari și fragile. Vitamina B12 se datorează frecvent malabsorbției din cauza deficienței factorului intrinsec (o proteină gastrică), în timp ce acidul folic este mai frecvent atunci când cerințele cresc. Atât fierul, cât și acidul folic pot fi obținute din alimente vegetale. Cu toate acestea, vitamina B12 trebuie suplimentată dacă este urmată o dietă vegană.