Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

  Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

  Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

  Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

  Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

  Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

  Rutina zilnică ayurvedică: cheia pentru un st…

  Rutină zilnică este esențială pentru sănătate O rutină zilnică, sau Dinacharya, conform Ayurvedei...

  Top 5 terapii ayurvedice pentru reducerea str…

   Ayurveda oferă metode naturale pentru gestionarea stresului Introducere  Într-o lume tot mai ag...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Eliminarea calculilor biliari

  Curățarea ficatului pentru reducerea calculilor biliari

  Eliminarea calculilor biliari Controlul alimentației și folosirea anumitor plante purificatoare împiedică creșterea colesterolului și a bilirubinei și ajută la generarea acizilor biliari, reducând colicile. Calculii biliari sau formarea de calculi biliari se dezvoltă lent și aceștia pot rămâne asimptomatici ani de zile. Pietrele pot fi la fel de mici ca boabele de nisip sau la fel de mari încât să umple întreaga vezică biliară. Pe măsură ce cresc în dimensiune, pot bloca evacuarea biliară (canalul biliar comun) și pot provoca colici biliare care necesită îngrijiri medicale urgente. Primele simptome ale litiazelor sunt distensia abdominală și disconfortul după o masă foarte grasă, iar durerea ascuțită în abdomen care iradiază spre umeri și spate, greața, vărsăturile, icterul, frisoanele și febra indică o posibilă infecție.

   80% dintre calculii biliari sunt de tip mixt (colesterol, pigmenți și săruri anorganice de calciu) și se formează atunci când are loc o creștere a producției de colesterol sau bilirubină și o scădere a lecitinelor și acizilor biliari.

   Prin urmare, o dietă adecvată care promovează curățarea ficatului poate ajuta la reducerea dimensiunii acestor pietre din vezica biliară și ajută la prevenirea formării lor din nou.

  Ce fel de dietă ajută la evitarea calculilor biliari?

   Factorii de risc pentru dezvoltarea calculilor biliari includ o dietă bogată în grăsimi, săracă în fibre, obezitatea, unele medicamente, anumiți paraziți, vârsta și predispoziția genetică. Odată ce pietrele au apărut, pot fi expulzați printr-o curățare punctuală a ficatului pe bază de ulei de măsline, grapefruit și săruri Epson – dar atâta timp cât diametrul acestuia este mai mic decât cel al căii biliare comune (aproximativ 5 mm). Dacă sunt foarte mari, există riscul de obstrucție și este mai bine să încercați să reduceți dimensiunea înainte de a efectua tratamentul care vizează evacuarea lor.

   Pentru aceasta, alimentele rafinate (faina alba, produse de patiserie, orez, zahar alb, dulciuri) trebuie eliminate din alimentație și înlocuite cu produse din cereale integrale. Cafeaua, ciocolata, laptele și băuturile alcoolice sunt total nerecomandate. De asemenea, este importantă înlocuirea grăsimilor saturate și animale cu grăsimi polinesaturate de origine vegetală. Rețineți că lignina, un tip de fibră care este prezentă în tulpinile de sparanghel și salată verde – printre alte legume – lucerna, orezul sau leguminoasele se pot lega de acizii biliari și colesterol și împiedică trecerea acestora în sânge. Prin urmare, această moleculă organică (cea mai abundentă din lumea vegetală) ajută la reducerea riscului de formare a calculilor biliari.

  Există vreo plantă sau un remediu natural care poate ajuta la reducerea acestora?

   Unele plante vă pot ajuta să evitați formarea de pietre în vezica biliară. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră înainte de a lua orice tip de plantă sau supliment.

  •  Vă va ajuta să beți în fiecare zi un suc de sfeclă și ridiche pe stomacul gol împreună cu niște legume verzi, precum castravetele sau țelina.

  •  După mese se poate consuma o infuzie de mentă și rozmarin care are o acțiune colagogă și spasmolitică.

  •  Beți câte o ceașcă de ceai de Boldo (sau 1 gram de extract) de trei ori pe zi chiar înainte de mese poate ajuta, de asemenea. Acest lucru ajută la drenarea vezicii biliare și astfel ajută la prevenirea precipitării colesterolului sub formă de pietre.