Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

    Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

    Psiho-oncologia: un pilon esențial în tratame…

    Îmbrățișând psiho-oncologia: transformarea tratamentului cancerului prin îngrijire holistică Trata...

    Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

    Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

    Aminoacizii esențiali: pilonii necunoscuți ai…

    Aminoacizii esențiali mențin sănătatea optimă Aminoacizii esențiali sunt adesea eroii necunoscuți ...

    Optimizarea digestiei și metabolismului prin …

    Ayurveda te ajută să optimizezi digestia și metabolismul Introducere În Ayurveda, o digestie sănă...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    6 beneficii ale consumului de pătrunjel

    Beneficiile consumului regulat de pătrunjel

    Pătrunjelul este o plantă aromatică gustoasă care poate produce multe beneficii dacă este consumată des. Pătrunjelul este mult mai mult decât o notă de culoare și aromă în preparatele culinare. Pătrunjelul este o emblemă a bucătăriei mediteraneene și un aliment bogat în nutrienți și are proprietăți benefice pentru organismului uman.

        Iată cele mai impresionante 6 beneficii pentru sănătate ale consumului regulat de pătrunjel:

    1. Pătrunjelul crește nivelul de antioxidanți

     Antioxidanții contracarează stresul oxidativ asupra țesuturilor corpului și, prin urmare, reduc riscul de a dezvolta boli cronice. Într-un studiu, participanții au primit 20 g de pătrunjel pe zi, timp de o săptămână, ca singurul aliment cu componente antioxidante, iar nivelurile lor de antioxidanți au crescut semnificativ. Numai pătrunjelul a fost capabil să compenseze calitatea proastă a restului dietei.

    2. Pătrunjelul este o sursă de vitamine

     Pătrunjelul este bogat în vitamine, minerale și oligoelemente. O porție de 20 g pe zi oferă: 20% din necesarul zilnic de vitamina A (sub formă de beta-caroten). Vitamina A este importantă pentru oase, mucoase, piele și ochi. 30% din necesarul de vitamina C. Acest nutrient este antioxidant și antiinflamator și întărește sistemul imunitar. 220% din vitamina K1, care reglează coagularea sângelui și protejează arterele. Prin transformarea în K2 este, de asemenea, foarte benefic pentru sănătatea oaselor.

    3. Pătrunjelul detoxifică organismul

     Pătrunjelul conține clorofilă, pigmentul vegetal verde care ajută la eliminarea contaminanților precum dioxinele, toxinele de mucegai (aflatoxine) și metalele grele precum mercurul.

    4. Pătrunjelul elimină halena

     Pătrunjelul combate respirația urât mirositoare datorită uleiurilor sale esențiale și conținutului său ridicat de clorofilă. Mestecați frunze de pătrunjel proaspăt ori de câte ori puteți. Pătrunjelul poate chiar ajuta la contracararea respirației după consumul de usturoi.

    5. Pătrunjelul protejează rinichii și vezica urinară

     Pătrunjelul este o plantă medicinală tradițională folosită pentru curățarea rinichilor, a vezicii urinare și a tractului urinar. De asemenea, poate preveni pietrele la rinichi și vezica urinară. Cu toate acestea, patrunjelul conține și acid oxalic, care poate promova pietrele la rinichi și vezica urinară la persoanele predispuse.

    6. Pătrunjelul contra diabetului

     Consumul regulat de pătrunjel vă poate ajuta să combateți diabetul de tip 2, deoarece acesta conține două substanțe vegetale specifice (luteolina și apigenina), care stimulează efectul insulinei și îmbunătățesc metabolismul zaharurilor. În plus, ambele substanțe inhibă degenerarea grasă a ficatului, care apare adesea în diabet.

     Există soiuri netede și crețe de pătrunjel. Indiferent pe care o preferați, important este că consumați pătrunjel în mod regulat, de preferință în fiecare zi și, de asemenea, în cantități mai mari de 20 până la 50 g pe zi. Întrucât pătrunjelul are o aromă atât de plăcută și picant, îl puteți adăuga la sfârșitul tocanelor, îl puteți presăra într-un sandviș sau chiar îl puteți folosi pentru a însoți chipsuri și legume de casă.

     Totuși, nu uitați să mestecați bine pătrunjelul pentru a obține cel mai bun beneficiu posibil din ingredientele sale active. Un alt mod foarte simplu și extrem de sănătos de a consuma pătrunjel în mod regulat este un smoothie cu pătrunjel:

    Smoothie de pătrunjel cu portocală, lămâie și mango

     Ingrediente (pentru 2 persoane):

     - 1 portocală

     - 1 lămâie

     - 1 mango

     - 20 g de pătrunjel

     - 100 ml de apă

    Preparare:

     - Curățați portocala și lămâia și tăiați-le în bucăți mari.

     - Curățați mango de coajă și tăiați pulpa în bucăți mari.

     - Citricele și mango se toacă mărunt împreună cu 20 g pătrunjel și 100 ml apă într-un blender. Daca credeți că este necesar, mai adăugați apa până obțineți consistența dorită.