Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

  Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

  Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  9 beneficii pentru sănătate ale laptelui de cocos

  Ce este laptele de cocos?

  Istoricii cred că laptele de cocos a fost consumat de mii de ani și a ajutat la susținerea populațiilor care trăiesc în locații tropicale. Laptele de cocos este încă folosit pe scară largă în țări precum Thailanda, India, Hawaii și alte părți ale Asiei și este binecunoscut în lumea culinară datorită texturii cremoase și gustului bogat pe care îl oferă diverselor preparate.

   Cu toate acestea, utilizările sale merg dincolo de supe și tocane. Laptele de cocos este cu adevărat versatil și funcționează excelent atât în rețetele dulci, cât și în cele sărate. Acesta este unul dintre motivele pentru care popularitatea sa a crescut vertiginos în țările occidentale în ultimii ani.

   În general, vânzările de lapte pe bază de plante au crescut considerabil. Producția, exportul și prelucrarea nucii de cocos au devenit acum o industrie de miliarde de dolari, de care beneficiază țări precum Filipine și Thailanda, în prezent cei mai mari producători din lume.

   Este bine să bem lapte de cocos sau această alternativă de lapte vegetal este doar o sursă semnificativă de ceea ce ne temem de ani de zile: grăsimile saturate?

   Cu textura sa cremoasă și o ușoară dulceață naturală, laptele de cocos este considerat un „lichid minune” în anumite culturi. Beneficiile nutritive ale laptelui de cocos includ capacitatea de a întări apărarea imunitară a organismului și de a preveni anumite boli.

   Laptele de cocos este un lichid care se găsește în mod natural în interiorul nucilor de cocos mature (Cocos nucifera), care aparțin familiei Palmieri (Arecaceae).

   Nuca de cocos este din punct de vedere tehnic un fruct și este unică prin faptul că are un conținut foarte mare de grăsimi și un conținut scăzut de zahăr. 

    Nucile de cocos constă în general din aproximativ 51% miez (sau pulpă), 10% apă și 39% coajă. Din punct de vedere tehnic, laptele de cocos este o emulsie ulei-în-apă care este stabilizată de unele proteine ​​găsite în fructe. De asemenea, în comerț este obișnuit să se adauge stabilizatori pentru a se asigura că laptele de cocos are o textură netedă și durează mai mult.

   Crema de cocos, un alt mod de a descrie laptele de cocos plin de grăsime, este depozitată în miezul alb și tare de nucă de cocos. Uneori, crema de nucă de cocos și apa de cocos sunt combinate pentru a crea un lapte de cocos mai fin și mai uniform. De asemenea, rețineți că este disponibilă și o versiune de lapte de cocos cu un conținut redus de grăsime, deoarece laptele de cocos plin de grăsimi este foarte bogat în calorii.

   Când amestecați pulpa de nucă de cocos și apoi o strecurați, rezultă un „lapte” de nucă de cocos mai gros. Pe măsură ce nuca de cocos se maturizează, mai multă apă din interior este înlocuită cu pulpă de nucă de cocos. Acesta este motivul pentru care nucile de cocos mature tind să producă preponderent lapte de cocos, în timp ce nucile de cocos mai tinere (de aproximativ cinci-șapte luni) produc preponderent apă de cocos.

   Laptele de cocos plin de grăsime conține toți acizii săi grași naturali, în timp ce laptele de cocos de tip „light” este strecurat pentru a îndepărta o parte din grăsime. Acest lucru creează un lapte mai subțire, cu mai puține calorii.

   În ciuda numelui lor, nucile de cocos sunt considerate fructe, din punct de vedere tehnic drupe cu o singură sămânță. Unele culturi consideră că palmierii de cocos, care pot trăi sute de ani, sunt „pomul vieții”. În sanscrită, palmierul de cocos este cunoscut sub numele de kalpa vriksha, care înseamnă în traducere „copac care oferă tot ceea ce este necesar pentru viață”.

   Nucile de cocos sunt foarte apreciate în medicina ayurvedică, deoarece aproape toate părțile fructului de nucă de cocos pot fi folosite într-un fel, inclusiv apa, laptele, pulpa, zahărul și uleiul. În gătit, este adesea folosit în tocănițe, curry, marinate și deserturi.

  Date nutriționale despre laptele de cocos

   Pe lângă faptul că furnizează nutrienți și gustul său este minunat, laptele de cocos conține grăsimi benefice numite generic acid lauric. Acidul lauric este un acid gras cu lanț mediu care este ușor absorbit și utilizat de organism pentru energie.

   Acizii grași din nucile de cocos sunt în primul rând grăsimi saturate, dar să nu credeți că acestea vă cresc nivelul de colesterol și provoacă leziuni cardiace. În schimb, se știe că fac de fapt opusul. Nutrienții din laptele de cocos vă pot ajuta să reduceți nivelul colesterolului, să îmbunătățiți tensiunea arterială și să preveniți atacurile de cord sau un accident vascular cerebral.

   Deoarece laptele de nucă de cocos real, plin de grăsimi este bogat în calorii, este mai bine să consumați o porție mai mică decât ați consuma de lapte obișnuit sau apă de nucă de cocos. Aproximativ 1/4-1/2 cană o dată este cel mai bine, fie ca parte a rețetelor (de exemplu, ca „frișcă de cocos”), fie singură combinată cu alte arome (cum ar fi într-un smoothie).

   O cană (aproximativ 240 de grame) de lapte de cocos crud conține:

  • 552 calorii

  • 13,3 grame carbohidrați

  • 5,5 grame proteine

  • 57,2 grame grăsime

  • 5,3 grame fibre

  • 2,2 miligrame de mangan (110% DZR)

  • 0,6 miligrame de cupru (32% DZR)

  • 240 miligrame de fosfor (24% DZR)

  • 3,9 miligrame de fier (22% DZR)

  • 88,8 miligrame de magneziu (22% DZR)

  • 14,9 micrograme de seleniu (21% DZR)

  • 631 miligrame de potasiu (18% DZR)

  • 6,7 miligrame de vitamina C (11% DZR)

  • 1,6 miligrame de zinc (11 procente DZR)

  • 38,4 micrograme de folat (10% DZR)

  • 1,8 miligrame de niacină (9% DZR)

  DZR = doza zilnică recomandată

   În plus, laptele de cocos conține puțină vitamina E, vitamina K, tiamină, vitamina B6, acid pantotenic, colină și calciu.

  Beneficiile pentru sănătate ale laptelui de cocos

   1. Îmbunătățește sănătatea inimii prin scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului

   De ce nuca de cocos este bună pentru sănătatea noastră, în ciuda faptului că este bogată în grăsimi? Nucile de cocos sunt una dintre cele mai bune surse de acid lauric. Aproximativ 50% din grăsimea din nucile de cocos este acidul lauric. Acest tip de grăsime are activități antibacteriene și antivirale. Conform unor studii recente, acidul lauric este un tip protector de acid gras care nu a fost legat de modificări negative ale nivelului de colesterol și chiar pare să susțină sănătatea inimii.

   De exemplu, când 60 de voluntari sănătoși au primit terci de lapte de cocos timp de cinci zile pe săptămână timp de opt săptămâni, cercetătorii au descoperit că nivelurile lor de lipoproteine ​​cu densitate joasă (LDL) au scăzut, în timp ce nivelurile lor „bune” de lipoproteine ​​cu densitate înaltă (HDL) au crescut semnificativ. Ei au ajuns la concluzia că: „grăsimea de cocos sub formă de lapte de cocos nu are un efect dăunător asupra profilului lipidic la populația generală și, de fapt, este benefică datorită scăderii LDL și creșterii colesterolului HDL”.

   Deoarece nucile de cocos conțin minerale importante pentru circulație și controlul fluxului sanguin, laptele de cocos este util și pentru scăderea tensiunii arteriale și pentru menținerea vaselor de sânge flexibile, elastice și fără acumularea plăcii. De asemenea, ajută la circulația sanguine și menține mușchii relaxați. Toate acestea sunt importante pentru prevenirea atacurilor de cord.

  2. Îmbunătățește performanța exercițiilor fizice și ajută la construirea mușchilor

   Studiile au descoperit că trigliceridele cu lanț mediu (MCT), acizii grași găsiți în laptele de cocos de fapt ajută la creșterea consumului de energie și chiar la îmbunătățirea performanței fizice. După sport, mușchii au nevoie și de o mulțime de nutrienți - inclusiv electroliți precum magneziul și potasiul care se găsesc în laptele de cocos - pentru a repara țesutul deteriorat și a crește din nou și mai puternic.

  3. Oferă electroliți și previne oboseala

   Este laptele de cocos recomandat să fie consumat dacă ați fost recent bolnav? Deși apa de nucă de cocos este o sursă mai mare de electroliți, laptele de cocos oferă, de asemenea, minerale importante, cum ar fi potasiul și magneziul, care sunt necesare pentru a menține volumul sângelui, pentru a regla sănătatea inimii și pentru a preveni deshidratarea sau diareea.

  4. Energizează creierul

   Laptele de cocos conține, de asemenea, tipurile de MCT care sunt ușor de folosit de creier pentru energie, fără a fi nevoie măcar să fie procesate prin tractul digestiv cu acizi biliari, ca și alte grăsimi.

   Laptele de cocos este o hrană pentru creier excelentă, deoarece caloriile din laptele de cocos oferă o sursă rapidă și eficientă de energie pentru creier. Creierul este de fapt alcătuit în principal din grăsime și se bazează pe un flux constant al acesteia pentru a funcționa corect.

  5. Ajută la pierderea în greutate

   Nuca de cocos este bună pentru pierderea în greutate? Potrivit unui studiu realizat de Școala de Dietetică și Nutriție Umană de la Universitatea McGill: consumul unei diete bogate în MCT are ca rezultat o pierdere mai mare de grăsime (țesut adipos) în comparație cu acizii grași cu lanț lung, probabil datorită creșterii consumului de energie și oxidării grăsimilor observate cu aportul de MCT. MCT-urile pot fi considerate agenți care ajută la prevenirea obezității sau stimulează potențial pierderea în greutate.

   Fiind un aliment bogat în MCT, laptele de cocos poate fi un aliment foarte sățios, care arde grăsimile. Grăsimile fac parte dintr-o „dietă echilibrată”. Ele conferă senzația de sațietate. Acest lucru poate ajuta la prevenirea supra-alimentării, gustărilor dintre mese, poftei excesive de mâncare și, potențial, a creșterii în greutate.

   Desigur, controlul porțiilor este important, având în vedere numărul de calorii din laptele de cocos, dar, ca parte a unei diete sănătoase, oferă acizi grași necesari pe lângă alte minerale care susțin pierderea în greutate și detoxifierea. Laptele de cocos este, de asemenea, hidratant și ajută organele digestive, precum ficatul și rinichii, să funcționeze corect. Acest lucru ajută la metabolizarea grăsimilor și la eliminarea deșeurilor din organism.

  6. Îmbunătățește digestia și combate constipația

   Un tract digestiv bine hidratat este important pentru prevenirea sau tratarea constipatiei. Laptele de cocos hrănește mucoasa digestivă datorită electroliților și grăsimilor sănătoase, îmbunătățind sănătatea intestinului și prevenind afecțiuni precum IBS.

   Este laptele de cocos bun dacă aveți o sensibilitate la majoritatea celorlalte tipuri de lapte? Laptele de cocos este complet fără lactate și este mai puțin probabil să provoace indigestie decât laptele obișnuit, care poate declanșa intoleranța la lactoză.

  7. Gestionează zahărul din sânge și controlează diabetul

   Conținutul de grăsime al laptelui de cocos poate ajuta la încetinirea ratei cu care zahărul este eliberat în sânge. Acest lucru duce la un control mai bun al nivelului de insulină și previne „un nivel ridicat de zahăr” sau, mai rău, afecțiuni precum diabetul.

   Acesta este unul dintre motivele pentru care laptele de cocos este deosebit de bun de adăugat la rețetele îndulcite, cum ar fi deserturile. MCT-urile laptelui de cocos sunt, de asemenea, o sursă preferată de energie pentru organism, mai degrabă decât zahărul.

  8. Ajută la prevenirea inflamației articulațiilor și a artritei

   Studiile sugerează că MCT-urile laptelui de cocos au anumite efecte anti-îmbătrânire și pot ajuta la reducerea inflamației. Inflamația este asociată cu afecțiuni dureroase precum artrita și dureri și dureri articulare sau musculare generale.

   Laptele de cocos în locul zahărului rafinat este util în special pentru persoanele care suferă de artrită (sau alte afecțiuni autoimune), deoarece zahărul este un proinflamator și este legat de imunitate scăzută, durere și umflături agravate.

  9. Ajută la prevenirea ulcerului

   Un alt beneficiu al nutriției cu lapte de cocos care vă poate surprinde? Cercetătorii au descoperit că laptele de cocos poate ajuta la reducerea apariției ulcerului chiar mai bine decât apa de cocos. Când cobaii cu ulcere au primit lapte de cocos, aceștia au experimentat o reducere a dimensiunii ulcerelor cu aproximativ 56%. Studiul a constatat astfel că laptele de cocos a avut efecte protectoare asupra mucusului gastric ulcerat, care poate duce la ulcere dureroase.

  Laptele de cocos versus apa de cocos

   Cum diferă laptele de cocos și apa de cocos? Când spargeți o nucă de cocos proaspătă, substanța albă lăptoasă care se scurge este apa naturală de nucă de cocos. Apa de cocos provine de obicei din nucile de cocos verzi, necoapte.

   Apa de cocos este mai bogată în zahăr și anumiți electroliți, în special potasiu, în timp ce laptele de cocos este mai bogat în acizi grași saturați (din uleiul de cocos) și calorii. Deoarece este o sursă bună de potasiu, apa de cocos este considerată o băutură excelentă pentru sportivi.

  Laptele de cocos versus laptele de migdale

   Deoarece laptele de cocos nu conține lactate, lactoză, soia, nuci sau cereale,acesta este o opțiune bună pentru orice persoană alergică la laptele de vacă sau la laptele pe bază de nuci sau cereale. În plus, este un aliment vegan și bun pentru cei care consumă o dietă pe bază de plante. Dacă preferați gustul, laptele de migdale este un bun înlocuitor al laptelui de cocos, deoarece este, de asemenea, pe bază de plante și fără lactate.

   Laptele de migdale de bună calitate oferă unele (dar nu toate) dintre aceleași beneficii ale migdalelor întregi. De exemplu, dacă vă faceți propriul lapte de migdale amestecând și strecând migdale în apă, rămâneți cu nutrienți, inclusiv vitamina E, calciu și grăsimi polinesaturate. Laptele de migdale are mai puține calorii decât laptele de cocos, dar conține, de asemenea, mai puțini nutrienți și mai puține grăsimi sănătoase în general (în special mai puțin acid lauric). La fel ca în cazul laptelui de cocos, cel mai bine este să cumpărați lapte de migdale neîndulcit și fără aditivi chimici greu de pronunțat.

  Recomandări

   Ce fel de lapte de cocos este cel mai bine să cumpărațeți? Este destul de simplu să faceți singur lapte de cocos acasă, dar dacă preferați să cumpărați un tip prefabricat, căutați cel mai pur lapte de cocos pe care îl puteți găsi.

   Citiți întotdeauna eticheta nutrițională a laptelui de cocos pentru a cumpăra lapte de cea mai bună calitate. Căutați lapte de cocos care este organic și nu conține zahăr adăugat sau îndulcitori, conservanți, îndulcitori artificiali și care nu este pasteurizat (care poate distruge unii nutrienți).

   Ingredientul principal ar trebui să fie lapte de nucă de cocos 100% și poate apă de nucă de cocos. Unele companii adaugă și gumă de guar, care este un produs natural folosit pentru a stabiliza textura. Asigurați-vă că eticheta indică faptul că laptele nu este îndulcit pentru a evita o bombă totală de zahăr.

   O notă finală: dacă cumpărați lapte de cocos conservat, evitați conservele făcute cu substanța chimică numită BPA. BPA se găsește în unele cutii de aluminiu și are potențialul de a cauza anumite probleme de sănătate atunci când se scurge în alimente (în special alimente bogate în acid sau grăsimi, cum ar fi laptele de cocos). Căutați o indicație conform căreia cutia este făcută fără BPA.

  Eventuale riscuri și efecte secundare

   Nucile de cocos sunt alimente cu putine alergeni, mai ales în comparatie cu produsele lactate, soia si nucile. Acest lucru face din laptele de cocos o alegere bună pentru multe persoane care nu pot tolera alte tipuri de lapte sau creme.

   Un lucru de care trebuie să fii atent cu laptele de cocos este cât de mult consumați, având în vedere că are un conținut ridicat de calorii și grăsimi. În timp ce grăsimea este cu siguranță un tip sănătos, controlul porțiilor este important, mai ales dacă lucrați pentru a vă reduce greutatea.

   Unele dintre mineralele găsite în laptele de cocos ar putea interacționa cu anumite afecțiuni de sănătate. De exemplu, persoanele cu boli de rinichi trebuie să fie atenți la cât potasiu obțin din alimente. Cu toate acestea, deoarece laptele de nucă de cocos nu este o sursă foarte mare de potasiu, nu este un risc mare să îl consumați.

  Concluzii finale

  • Laptele de cocos este o băutură bogată în grăsimi, obținută din amestecarea pulpei mature de nucă de cocos și strecurarea acesteia.

  • Beneficiile nutriției laptelui de cocos includ furnizarea de grăsimi și electroliți sănătoși, susținerea sănătății inimii, ajutarea la pierderea de grăsime și creșterea mușchilor, îmbunătățirea digestiei, gestionarea zahărului din sânge, furnizarea de fier pentru a ajuta la prevenirea anemiei, reducerea inflamației și combaterea ulcerului.

  • Pentru cele mai multe beneficii, cumpărați lapte de nucă de cocos plin de grăsime (se găsește adesea în conserve) sau faceți-vă singuri amestecând și strecurând pulpa de cocos.

  • În mod ideal, căutați lapte de cocos organic, neîndulcit, care este făcut fără conservanți și aditivi și vândut în cutii fără BPA. Poate fi folosit ca laptele de migdale sau alți înlocuitori ai laptelui în smoothie-uri, fulgi de ovăz, curry, marinate, produse de patiserie și multe altele.

  Traducerea și adaptarea unui articol scris de Dr. Axe