Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Infecțiile urinare la femeile aflate la menop…

  Infecțiile urinare: un risc neglijat al menopauzei Menopauza este o etapă naturală în viața unei f...

  Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

  Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Orzul verde și proprietățile sale curative

  Orzul verde, un superaliment de excepție

  Orzul verde și proprietățile sale curative Există multe superlative atunci când se descriu utilizările sau beneficiile orzului verde. Cunoscut ca un aliment perfect oferit de natură sau ca aliment integral concentrat, orzul verde este o sursă excelentă de hrană pentru oameni și animale.

   Puterea terapeutică reală a acestui aliment constă în combinarea tuturor nutrienților: proteine, antioxidanți, vitamine, minerale și în special, clorofila.

  De fapt, pulberea de orz verde este o doză optimă de multivitamine și minerale, având substanțele nutritive esențiale care se află într-un echilibru natural pentru o sănătate optimă. Uneori nu este întotdeauna posibil să consumăm porțiile necesare de fructe și legume în fiecare zi, însă pulberea de orz verde servește pentru a suplimenta ceea ce lipsește din dieta modernă.

   Orzul verde este foarte bogat în substanțe nutritive, așa cum am menționat anterior, însă principalul motiv pentru consumul pulberii de orz verde este datorită conținutului său de clorofilă, care are calități de oxigenare și alcalinizare a organismului. Datorită stării sale de oxigenare, orzul verde are puterea de a detoxifia și de a regenera corpul la nivel molecular și celular, promovând sănătatea sistemului circulator, digestiv și imunitar.

   Pulberea de orz verde este recomandată pentru eliminarea substanțelor toxice și a celor care pot provoca alterații genetice (care determină apariția cancerului), cum ar fi fumul de tutun, gazele emise de automobile, pesticidele și unii contaminanți alimentari. Orzul verde elimină aceste componente, le dezactivează și ajută la eliminarea lor prin căile normale de drenaj ale corpului.

   În tulpina sa, orzul verde conține concentrații mari de antioxidanți și hormoni naturali, precum și proporții mari de clorofilă, element care conferă orzului verde proprietățile sale anticancerigene și antivirale. În afară de puterea sa alimentară nutraceutică, orzul verde purifică foarte mult sângele și țesuturile, ajută la eliminarea toxinelor, stimularea sistemului imunitar și regenerarea celulelor la toate nivelurile. De asemenea, orzul verde favorizează circulația sanguină și este un aliat excelent în lupta împotriva hipertensiunii arteriale. Această cereală acționează asupra metabolismului grăsimilor, deci ajută la eliminarea excesului de greutate.

  Profilul nutrițional al orzului verde

   Atunci când planta de orz verde atinge 20, sau 30 cm în înălțime, cantitatea de nutrienți pe care o conține este maximă. Orzul verde este bogat în vitamine, inclusiv în B1, B2, B6, B12 (vitamine conținute în principal în alimentele de origine animală și care se găsesc și în orz, lucernă și spirulină). Orzul verde de asemenea, colină, vitamina B8 sau biotină, vitamina C, vitamina E, o cantitate mare de fier, calciu, mangan, magneziu, molibden, germaniu, zinc, cupru, litiu, bioflavonoide, polizaharide și polipeptide.

   În plus, această cereală este bogată în SOD (superoxid dismutaza), o enzimă care acționează ca un antioxidant puternic care conferă acestei plante capacitatea sa de vindecare în diverse procese patologice. Totodată, superoxid dismutaza ajută la eliminarea radicalilor liberi din organism, care sunt responsabili de degradarea celulară și, prin urmare, de îmbătrânire, acționând ca un puternic factor anti-îmbătrânire.

   De fapt, sucul de orz verde conține de 11 ori mai mult calciu decât laptele de vacă, de circa 5 ori mai mult fier decât spanacul, de 7 ori mai multă vitamina C decât portocalele și are 80 mg de vitamina B12 la 100 grame. De asemenea, orzul verde conține de 15 ori mai multă proteine decât aceeași cantitate de lapte de vacă.

  Proteine / aminoacizi:

   Proteinele sunt o componentă importantă a tuturor celulelor și fluidele corporale și sunt necesare pentru construirea, repararea, energizarea și construirea mușchilor. Când proteinele se descompun în particule mai mici, acestea se numesc aminoacizi. Pulberea verde de orz conține cel puțin 18 aminoacizi, dintre care 8 sunt aminoacizi esențiali. Deoarece frunzele tinere de orz verde conțin 40% proteine, acesta este un aliment excelent pentru persoanele vegetariene.

  Antioxidanți:

   Pulberea de orz verde conține niveluri ridicate din vitaminele C și E, cunoscute pentru proprietățile lor antioxidante. Proprietățile combinate ale acestor două vitamine care se găsesc împreună în planta de orz, sunt chiar mai puternice decât dacă sunt luate separat.

   Betacarotenul este un precursor al vitaminei A, care se găsește în principal în fructele și legumele care conțin culori puternice precum galben, portocaliu, roșu și verde. Acești pigmenți sunt adeseori mascați de culoarea verde puternică a clorofilei din plante. Frunzele de orz verde conțin de două ori mai mult betacaroten decât în morcovi, de trei ori mai mult decât în varză sau spanac și de 30 de ori mai mult decât în broccoli. Beta-carotenul are proprietatea de a proteja organismul împotriva radicalilor liberi, neutralizând-i înainte de a cauza celulelor leziuni oxidative.

   Orzul verde vă poate revoluționa sănătatea, vă poate oferi mai multă energie, vă poate ajuta să arătați mai bine, să vă simțiți mai bine, și să trăiți mai mult. În plus, orzul verde luptă împotriva bolilor cronice precum:

   - Hipertensiunea arterială

   - Bolile cardiace

   - Nivelele ridicate de colesterol

   - Problemele hepatice

   - Arteroscleroza

   - SIDA

   - Diabetul

   - Alergiile

   - Cancerul

  Orzul verde și combaterea cancerului

   Cancerul este cea mai temutã boală din vremea noastrã și este a doua cauză de mortalitate din țările dezvoltate. Chiar dacă progresul în cercetarea și tratamentul cancerului este mare, multe persoane continuă să moară din cauza acestei boli. Cercetătorii au descoperit că orzul verde conține ingrediente care luptă eficient împotriva cancerului.

   Așa cum se știe, cancerul apare atunci când celulele normale sunt transformate în celule canceroase. Substanțele cancerigene, cum ar fi radiațiile sau toxinele, pot fi cauza acestor mutații genetice bruște. Unele substanțe găsite în carnea și peștele preparate pe grătar, precum benzopiranul (prezent în gudron de cărbune) și fukinotoxina sunt alte exemple de substanțe cancerigene. Prin teste exhaustive am constatat că pulberea obținută din orzul verde poate suprima efectele carcinogene ale acestor substanțe.

   Enzima cunoscută sub numele de peroxidază se găsește în pulberea de orz verde și determină ca substanțele cancerigene să devină inofensive, stopând mutația celulelor sănătoase în cele canceroase. Pe de altă parte, pulberea de orz verde conține o cantitate mare de antioxidanți, respectiv vitaminele A, C și E, care contracarează substanțele cancerigene. Aceste vitamine acționează împreună, iar această sinergie specială le face mai eficiente în lupta împotriva cancerului, spre deosebire de utilizarea lor individuală.

   Până acum câțiva ani, se credea că uleiurile vegetale (mai exact acidul linoleic) puteau elimina colesterolul. Dar cercetările mai recente au arătat că grăsimile din acizii nesaturați, cum ar fi acidul linoleic, sunt ușor oxidați de către radicalii liberi. Peroxidele din grăsimi distrug ADN-ul, membranele celulelor și pereții vaselor de sânge, determinând unele celule să devină canceroase. În plus, acizii grași pot provoca inflamații, diabet sau boli de piele, cum ar fi dermatita atopică. Pulberea de orz verde, prin combaterea oxidării și a radicalilor liberi, acționează ca un factor puternic de prevenire a acestor situații. Consumul de pulbere de orz verde, pe lângă alte superalimente cum sunt algele verzi (Spirulina, Chlorella și Alga AFA), are, cu siguranță, un efect preventiv față de substanțele toxice, carcinogene și radicalii liberi.

  Orzul verde: un aliment care alcalinizează organismul

   Organismul are nevoie de un nivel optim de Ph pentru ca organele să funcționeze corespunzător. Din păcate, dieta modernă furnizează prea multe elemente de acidifiere. Acest exces produce dureri (reumatism), probleme degenerative, leziuni ale pielii (dermatită, psoriazis și dermatopatii). Cu ajutorul orzului verde putem compensa acest exces de acizi.

   Pentru a compensa o dietă incorectă și un stil de viață stresant, care dăunează direct sănătății noastre, populația tinde să consume complexe sintetice de vitamine. Acest tip de produse, dacă sunt consumate în exces, pot avea unele efecte secundare nedorite. Prin urmare, cel mai bun mod de a contribui, în mod natural, la ceea ce corpul nostru are nevoie este prin consumul de orz verde, care conține vitamine, minerale, oligoelemente, betacaroten, aminoacizi și enzime. Aceste elemente, printr-o acțiune sinergică, favorizează starea nutrițională a persoanei care o consumă. Acest lucru se datorează faptului că frunzele tinere de orz verde sunt recoltate în momentul în care activitatea nutrienților este la cel mai ridicat nivel.

   Ideal ar fi să poată consuma frunzele în mod direct, dar acest lucru nu este posibil, deoarece există o cantitate mare de fibre care acoperă substanțele nutritive. Acest lucru face ca organismul uman să nu le poată digera bine. După multe cercetări, a fost descoperită o metodă de a putea consuma orzul verde, profitând de toate substanțele sale și fără a-și pierde proprietățile benefice. În acest proces, frunzele plantei sunt spălate în profunzime, iar sucul este extras. În câteva secunde, orzul verde este deshidratat, transformându-se într-o pulbere care menține toate beneficiile și care este absorbită foarte ușor de către organism.

   Un alt element important care are o cantitate mare de orz verde este clorofila; așa-numitul sânge verde. Corpusculii clorofilei din plante și cei din sângele uman au o structură moleculară foarte asemănătoare, motiv pentru care se poate afirma că aceștia sunt "analogi".

   Principalele efecte ale orzului verde asupra organismului:

   - este în mod natural alcalin cu un pH de 7,0 până la 7,4;
   - ajută la menținerea echilibrului acido-bazic al organismului;
   - ajută la tratarea bolilor asociate cu o stare acidă a corpului;
   - ajută corpul să-și recupereze PH-ul natural;
   - conține toate substanțele nutritive într-un mod echilibrat, producându-se o sinergie;
   - conține enzime active;
   - menține echilibrul florei intestinale;
   - clorofila din orzul verde ajută la menținerea sănătății tractului digestiv;
   - ajută organismul să se detoxifice în mod natural;
   - oferă protecție împotriva peroxidării grăsimilor;
   - împiedică formarea aldehidelor acetice și malonice;
   - inhibă oxidarea grăsimii din plasma sanguină.

  Pulberea de orz verde, beneficii pentru sănătate

   Unul dintre cele mai importante beneficii pe care le are pulberea de orz verde este consolidarea sistemului digestiv. Prin urmare, acestă pulbere, datorită unei concentrații ridicate de clorofilă, realizează un efect de detoxifiere al intestinelor.

   În plus, pulberea de orz verde are puterea de a vindeca rănile și de a reduce inflamația, atât internă cât și externă.

   Un alt beneficiu al acestei plante este eficiența sa împotriva halitozei și a mirosului neplăcut al corpului. Aceste probleme, în ciuda faptului că nu sunt boli, dăunează vieții sociale și familiale. Respirația neplăcută este cauzată, de obicei, de pirozită sau de afecțiunile de stomac. Având în vedere puterea antiinflamatoare pe care o are pulberea de orz verde, acest disconfort poate fi eliminat în totalitate.

   În plus față de toate acestea, orzul verde ajută la menținerea unui aspect mai plăcut și mai tânăr. Componentele sale previn oxidarea lipoproteinelor, prevenind astfel întărirea vaselor de sânge și încetinirea procesului de îmbătrânire. Atunci când organele interne nu funcționează bine, pielea își pierde strălucirea. Dar acest lucru poate fi corectat datorită acestei plante, care îmbunătățește funcționarea organelor și corectează acidificarea organismului. În același mod, orzul verde este eficient împotriva acneei și a petelor de piele, ajutând la menținerea unui ten curat și luminos.

  Cele mai importante beneficii pentru sănătate ale orzului verde sunt următoarele:

   1. Oferă substanțe nutritive esențiale pentru metabolism;

   2. Crește nivelul de energie al organismului;

   3. Îmbunătățește digestia și combate constipația;

   4. Acționează ca un alcalinizant natural;

   5. Menține sănătatea și frumusețea pielii, părului și unghiilor;

   6. Ajută la reducerea inflamației și a durerilor musculare;

   7. Oferă o cantitate mare de antioxidanți;

   8. Ajută la menținerea unui sistem cardiovascular sănătos;

   9. Previne peroxidarea grăsimilor și arteroscleroza;

   10.Crește claritatea mentală;

    11. Combate îmbătrânirea prematură

   12. Reglează PH-ul organismului, ceea ce face nefavorabilă creșterea virușilor, bacteriilor, germenilor și proliferarea oricărei boli;
   13. Este un excelent remediu antianemic și stabilizator al nutrienților care lipsesc, fie că sunt vitamine, minerale, aminoacizi sau proteine;
   14. Întărește sistemul imunitar și crește numărul celulelor roșii din sânge;
   15. Reglează mobilitatea intestinală și inflamația, degradând hrana nedigerată;
   16. Întărește sistemele: digestive, reproducător, respirator, circulator și cardiovascular;
   17. Ajută la reglarea semnificativă a colesterolului, a trigliceridelor și a nivelului glucozei din sânge;
   18. Activează sistemul limfatic, ceea ce îmbunătățește funcția de purificare a organismului și absorbția grăsimilor;
   19. Stabilizează sistemul nervos;
   20. Îmbunătățește vederea;

   21. Împiedică îmbătrânirea celulară

   22. Redă sănătatea părului, unghiilor și pielii, deoarece și stimulează colagenul și elastina.
   23. Este absorbit rapid în organism: în aproximativ 20 de minute.


  Studii medicale despre orzul verde

   Dr. Howard Lutz, directorul Institutului de Medicină Preventivă din Washington, DC, a afirmat următoarele despre pulberea de orz verde: "Pulberea de orz verde este unul dintre cele mai incredibile produse din acest deceniu. Acest superaliment crește rezistența corporală, claritatea gândirii și reduce dependența de substanțe nocive pentru ființa umană. De asemenea, pulberea de orz verde îmbunătățește textura pielii și previne uscăciunea acesteia care este asociată cu îmbătrânirea. De exemplu, unele persoane nu tolerează sucul din iarbă de grâu, însă pot tolera foarte bine sucul sau pulberea de orz verde. Acest remediu este mai blând, deși puțin amar, în comparație cu sucul de grâu.”

   Teoriile actuale afirmă că atât cancerul, cât și îmbătrânirea apar atunci când genele nu se mai pot repara. Dr. Hagiwara și biologul Dr. Jasuo Hotta, specialist în Inginerie Genetică de la Universitatea din California, au descoperit că atunci când sucul de iarbă de orz sub formă de pulbere a fost adăugat la celulele deteriorate, ADN-ul din interiorul acelor celule s-a reparat de două ori mai repede decât ADN-ul celulelor care nu l-au primit.

   În plus, atunci când sucul de orz a fost adăugat la celule înainte de a fi expuse la radiații și un agent cancerigen, dr. Hotta a afirmat că viteza de repararea celulelor a fost de trei ori mai mare decât cea normală. Dr. Hagiwara menționează că aceste descperiri uimitoare pot contribui, în cele din urmă, la prevenirea cancerului, a îmbătrânirii premature sau a ambelor.

   Experimentele care demonstrează capacitatea pulberii și a sucului de orz verde de a repara celulele deteriorate, de a neutraliza efectele substanțelor cancerigene și ale radiațiilor și de a încetini procesul de îmbătrânire au fost efectuate pe culturi celulare în laborator și pe animale. Îmbunătățirile observate la pacienții umani au fost efectele de detoxifiere ale corpului și furnizarea elementelor nutriționale adecvate într-o formă foarte ușor de absorbit de către organism.