Sanohelp

  Sanohelp - Extract de turmeric. 

      Antitumoral. Antiinflamator.

     Medica Stem- Antitumoral.

   Regenerare celulara. Imunitate.

  Vitamina c alcalina forte

       Vitamina C Alcalină Forte.

     Alcalinizantă. Antioxidantă.

  Sanocell

          SanoCell - Antitumoral.

      Antioxidant. Anticancerigen.

    

  Articole noi

  Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

  Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

  Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

  Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

  Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

  Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

  Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

  Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

  Psiho-oncologia: un pilon esențial în tratame…

  Îmbrățișând psiho-oncologia: transformarea tratamentului cancerului prin îngrijire holistică Trata...

  Cauta in site

  Inregistrare

  Suntem si pe Facebook

  Flavonoidele: beneficii și surse alimentare

  Ce sunt flavonoidele?

   Flavonoidele au proprietăți foarte importante pentru sănătatea noastră, cum ar fi proprietățile lor antioxidante sau anti-inflamatorii.

   Flavonoidele sunt pigmenți naturali pe care îi conțin unele plante, fructe și legume. Aceste substanțe oferă alimentelor proprietăți foarte interesante pentru organismul nostru, cum ar fi proprietățile antioxidante și anti-inflamatorii, printre altele. Datorită lor, organismul nostru va avea multiple beneficii pentru sănătate dacă consumăm regulat alimente bogate în flavonoide. Deoarece organismul uman nu poate produce singur flavonoide, este important să includem acești nutrienți în dieta noastră obișnuită, pentru a beneficia de toate proprietățile lor.

   Există mai mult de 5000 de tipuri de flavonoide care pot fi găsite în multe alimente precum fructe, legume, plante și băuturi derivate din acestea. De multe ori acești pigmenți dau o culoare galbenă, portocalie sau roșiatică, astfel încât putem ști în avans ce alimente le conțin datorită culorii lor. Chiar și așa, la finalul acestui articol vă spunem ce alimente sunt mai bogate în flavonoide, astfel încât să le puteți încorpora în dieta dumneavoastră și să beneficiați de proprietățile lor minunate.

   Desigur, rețineți că, în cele mai multe cazuri, flavonoidele se găsesc în frunze, coajă și în semințele de fructe sau legume. De aceea, va fi important să nu le curățați coaja dacă doriți să includeți mai multe flavonoide în dieta dumneavoastră. Nu uitați că, dacă alegeți să consumați alimentele cu coajă, va fi foarte important să le spălați cât mai bine.

   

  10 beneficii pentru sănătate ale flavonoidelor

   

   Flavonoidele oferă alimentelor nu numai un pigment, ci și o mulțime de proprietăți medicinale foarte interesante. Prin urmare, consumul alimentelor bogate în flavonoide în mod regulat ne va oferi beneficii foarte importante pentru sănătatea noastră. Iată care sunt cele mai importante:

   1. Sunt anti-inflamatorii: una dintre cele mai proeminente proprietăți ale flavonoidelor este acțiunea lor anti-inflamatoare. Datorită flavonoidelor, veți putea atenua orice inflamație locală. Și nu numai atât, flavonoidele vă vor ajuta, de asemenea, să ameliorați simptomele inflamatorii ale bolilor cronice și autoimune, cum ar fi artrita, osteoartrita sau boala Crohn, reducând astfel durerea pe care o provoacă aceste boli.

   2. Sunt antioxidante: flavonoidele au un puternic efect antioxidant, care protejează și îmbunătățește creșterea și dezvoltarea celulelor și le protejează de degenerarea provocată de radicalii liberi. Deci, flavonoidele ne protejează corpul de uzură și îmbătrânire. În plus, datorită acestui fapt, vă vor ajuta, de asemenea, să întârziați apariția semnelor îmbătrânirii pe piele, cum ar fi ridurile, petele și pierderea tonifierii sau elasticității pielii.

   3. Previn cancerul: datorită acțiunii lor antioxidante, flavonoidele ajută, de asemenea, la prevenirea cancerului datorită protecției celulelor. Acest lucru se datorează faptului că degenerarea celulelor poate duce la o mutație cancerigenă în celule. Flavonoidele sunt benefice în special pentru prevenirea cancerului legat de sistemul digestiv, precum cancerul de stomac sau cancerul de colon.

   4. Sunt detoxifiante: flavonoidele ne protejează corpul de poluanți și nocivi pentru organism, cum ar fi poluarea mediului, razele ultraviolete ale soarelui sau unele substanțele chimice care se pot găsi în unele alimente.

   5. Sunt antifungice și bactericide: flavonoidele au proprietăți antifungice și bactericide, așa încât ne vor ajuta să luptăm atât împotriva infecțiilor bacteriene, cât și a celor fungice. Astfel, consumul de alimente bogate în flavonoide vă va ajuta să aveți un organism sănătos și fără infecții.

   6. Îmbunătățesc absorbția mineralelor: flavonoidele ajută organismul să fixeze minerale esențiale, cum ar fi fierul sau cuprul. Datorită acestui ajutor, corpul nostru poate folosi mai bine aceste substanțe nutritive, evitând astfel unele probleme de sănătate precum anemia.

   7. Îmbunătățesc starea de dispoziție: flavonoidele conțin un compus numit 7,8-dihidroxiflavonă care ajută la îmbunătățirea stării de dispoziție, tratând astfel probleme de nervozitate, anxietate sau stres. Prin urmare, consumul de alimente bogate în flavonoide vă va ajuta să fiți mai relaxați și mai calmi.

   8. Reduc nivelul de colesterol: flavonoidele ajută la reducerea nivelului de colesterol de tip LDL. Acest tip de colesterol este dăunător organismului nostru, deoarece se acumulează în artere, înfundându-le și împiedicând fluxul sanguin normal. Dacă colesterolul de tip LDL se acumulează în exces, poate provoca atacuri de cord sau accidente cerebro-vasculare.

   9. Stimulează circulația sanguină: datorită acestei reduceri a colesterolului de tip LDL și a proprietăților lorvasodilatatoare, flavonoidele ajută, de asemenea, la îmbunătățirea circulației sângelui, reducând astfel tensiunea arterială și protejând organele importante, cum ar fi inima și rinichii.

   10. Ajută ficatul și stomacul: datorită proprietăților anti-inflamatorii și acțiunii lor asupra tensiunii arteriale, flavonoidele ajută la îmbunătățirea digestiei și la protejarea stomacului și a ficatului.

   

  20 alimente bogate în flavonoide

   

   Deși flavonoidele fac parte din vegetale, de cele mai multe ori se găsesc în frunze, semințe și coajă, de aceea va fi important să nu se curățe de coajă fructele și legume dacă doriți să profitați de tot conținutul lor de flavonoide. Desigur, dacă nu curățați legumele și frunzele, asigurați-vă că le spălați bine înainte de a le mânca. Mai jos vă oferim o listă cu unele dintre alimentele cele mai bogate în flavonoide:

   1. Ceapa

   2. Usturoiul

   3. Roșiile, mai ales cele cherry

   4. Strugurii, mai ales cele roșii

   5. Coacăzele

   6. Căpșunii

   7. Cireșele

   8. Portocalele

   9. Ardeii, mai ales cei galbeni

   10. Gingko biloba

   11. Ceaiul, mai ales cel verde și cel alb

   12. Merele și perele

   13. Piersicile și caisele

   14. Boabele crude de cacao

   15. Lămâile

   16. Broccoli

   17. Legumele cu frunze verzi, precum spanacul, ruccola, țelina, varza creață, salata verde, guliile și varza de Bruxelles

   18. Soia și derivații săi

   19. Condimentele precum piperul negru, mărarul, cimbrul, feniculul, pătrunjelul, busuiocul, coriandrul și menta

   20. Fructele uscate precum nucile și migdalele

   Ați văzut deja numărul mare de beneficii pe care le aveți odată cu includerea flavonoidelor în dieta dumneavoastră. Ca întotdeauna, cheia pentru o sănătate optimă este menținerea unei alimentații sănătoase și echilibrate, fără alimente procesate și grăsimi saturate și bogată în fructe și legume cât mai proaspete.