Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Alimente vindecătoare

Graviola: un superaliment anti-cancer

Scris de Ayurvedic Medica

Natura oferă multe remedii anti-cancer

Graviola: un superaliment anti-cancer De cele mai multe ori, organizațiile care luptă împotriva cancerului discută pe scurt remediile naturale anti-cancer și apoi resping dovezile ca fiind „neconcludente” sau afirmă că studiul a fost „prea mic”. Când se fac descoperiri incredibile despre remediile naturale, este puțin ciudat că mai multe universități și centre de cercetare a cancerului nu lansează imediat studii mai ample. Pacienții care suferă de cancer în stadiu terminal ar aprecia probabil oportunitatea de a fi incluși într-un studiu pentru a-și duce lupta împotriva cancerului în mod natural, dacă tratamentul lor chimic toxic a eșuat. Este important să se transmită lumii informații despre alternativele naturale de terapie a cancerului!

 De exemplu, graviola (Annona muricata) poate avea un nume amuzant, dar are beneficii uimitoare pentru sănătate! Acest fruct tropical este, de asemenea, cunoscut sub numele de graviola sau soursop. Exteriorul are o textură spinoasă, verde, iar pulpa dulce și acidulată este folosită în băuturi, bomboane și înghețată în bucătăria din America Centrală și de Sud. Graviola este abundentă în acid folic, niacină, tiamină, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și fibre. Acest fruct gustos este folosit în medicina holistică pentru a trata durerile de stomac, tusea, simptomele astmatice, afecțiunile pielii, guta, febra și ca sedativ ușor, natural.

Graviola este:

  - Antivirală

  - Anti-inflamatorie

  - Anti-parazitară

  - Anti-microbiană

Poate graviola să prevină cancerul?

 Până de curând, majoritatea analizelor asupra surselor bogate în antioxidanți au analizat rădăcinile, frunzele și semințele. Conform rapoartelor cercetărilor curente, fructele umile și proaspete ale sursei au crescut la un nou nivel de importanță; are beneficii anticancer! Într-un studiu sud-coreean, graviola s-a dovedit a fi de până la 10.000 de ori mai eficientă decât chimioterapia în oprirea răspândirii celulelor canceroase.

 Un alt studiu, publicat în Journal of Medicinal Chemistry, a constatat că fructele de graviola pot fi chiar eficiente împotriva tumorilor care sunt rezistente la chimioterapie sau la alte combinații de medicamente. Graviola este bogată în antioxidanți, vitamine B, calciu și fosfor. Graviola este un fruct cu proprietăți antimicrobiene și antiinflamatoare, ceea ce este de neprețuit pentru procesele de vindecare ale organismului. În plus, demonstrează proprietăți anti-cancer. Într-un studiu din anul 2015 publicat în revista Universa Medicina, s-a demonstrat că frunzele, fructele și semințele acestei plante inhibă proliferarea celulelor canceroase de sân.

 Un alt studiu din 2010 a constatat că extractele din fructele de graviola demonstrează proprietăți antiangiogenice. Angiogeneza este procesul de dezvoltare a unor noi vase de sânge, pe care tumorile canceroase le folosesc pentru a crește. Oamenii de știință de la Institutul de Tehnologie Tepic din Mexic au descoperit acetogenine, un compus din fruct cu proprietăți chimioterapeutice incredibile. Cercetătorii de la ITT studiază graviola într-un efort de a găsi mai multe alimente anti-cancer care sunt ușor disponibile în Mexic, datorită creșterii constante a cazurilor de cancer în rândul populației lor. Liderul echipei, Montalvo González, a explicat: cercetarea urmărește să adauge valoare fructelor, astfel încât cel mai puțin din el să fie irosit. Ne concentrăm pe compușii de acetogenină, deoarece în Mexic, cancerul este o boală care crește în rândul populației, iar cercetările științifice arată că compușii găsiți în acest fruct pot încapsula tumori, dar asta depinde de cantitatea consumată. Cu alte cuvinte, ei caută alimente care să prevină cancerul și să aibă un gust bun, astfel încât mai mulți oameni le vor mânca.

 Pulpa de graviola neprocesată poate fi congelată până la un an fără deteriorarea conținutului de acetogenină. Înghețata produsă din pulpa de graviola a arătat aceleași concentrații mari de acetogenine, dar cercetătorii ITT trebuie să determine în ce moment proprietățile anticancerigene sunt compromise în timpul procesului de fabricație a produselor alimentare în masă și adăugării de zahăr. Ei speră să stimuleze producția de suc, înghețată, iaurt și alte alimente de care localnicii se vor bucura în timp ce (poate fără să știe) previn sau luptă creșterea celulelor canceroase. Utilizarea surselor de prevenire a cancerului prin includerea acestuia în alimentele de bază este atât inovatoare, cât și benefică pentru sănătatea oamenilor și a economiei Mexicului. Acest fruct nu este nou. De fapt, un studiu din 1997 publicat în Journal of Medicinal Chemistry a constatat că graviola a fost de peste 200 de ori mai eficientă decât chimioterapia atunci când a fost testată pe celulele canceroase de sân!

Sugestii de consum pentru graviola

 Majoritatea rețetelor care includ graviola sunt sub formă de ceaiuri și supe. Iată un preparat tradițional din Caraibe din graviola.

Băutură rece de graviola

Ingrediente:

 • 1 graviola coaptă sau congelată • Opțional: 1 cutie de lapte condensat îndulcit (îndulcit în mod tradițional astfel, omiteți și îndulciți cu zahăr de cocos sau miere după gust) • 1 linguriță nucșoară rasă • 2 linguri suc proaspăt de lămâie • 1 lingură extract de vanilie • 3 căni de apă

Cum se prepară?

 1. Curațați graviola și adăugați pulpa într-un bol mare și îndepărtați toate semințele. Dacă folosiți pulpă de graviola congelată, adăugați-o în blender.

 2. Puneți fructele în blender, adăugați 2 căni de apă și procesați.

 3. Strecurați fibrele de fructe dacă îl preferați fără pulpă.

 4. Adăugați apă rămasă, laptele condensat îndulcit (sau zahăr de cocos), nucșoară, suc de lămâie și vanilie.

 5. Amestecați până la omogenizare.

 Se servesc două porții, răcite cu sau fără gheață. Rezultatul este delicios, sănătos și revigorant.