Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

    Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

    Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

    Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

    Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

    Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

    Psiho-oncologia: un pilon esențial în tratame…

    Îmbrățișând psiho-oncologia: transformarea tratamentului cancerului prin îngrijire holistică Trata...

    Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

    Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Intoleranța la histamină – cauze și recomandări

    Ce este intoleranța la histamină?

     Pentru a atenua simptomele asemănătoare alergiilor, mulți oameni caută remedii natural pentru alergii - cu toate acestea, unii oameni continuă să simtă simptome dificile, chiar ciudate. În schimb, problema de-a lungul timpului ar putea fi intoleranța la histamină. În timp ce puțini clinicieni sunt conștienți de această tulburare de sănătate, din cauza numărului tot mai mare de pacienți, acesta se pare că va deveni în curând un alt „subiect fierbinte” în cadrul profesiei.

    În prezent, opinia experților sugerează că cel puțin 1% din populație suferă de intoleranță la histamină, dintre care majoritatea (80%) sunt femei de vârstă mijlocie. La fel ca multe alte afecțiuni, intoleranța la histamină este considerată relativ rară doar pentru că profesioniștii din domeniul medical nu recunosc această afecțiune. În prezent, un număr nespus de cazuri nu este diagnosticat și, având în vedere diversitatea simptomelor, această supraveghere specială este pe deplin de înțeles!

     Potrivit revistei germane Deutsches Ärzteblatt International, intoleranța la histamină este „dezechilibrul histaminei acumulate și capacitatea de degradare a histaminei”. În esență, pacienții nu dezvoltă o sensibilitate la histamină, ci pur și simplu au prea mult din această substanță. Mai mulți factori contribuie la acumularea de către organism a unor niveluri ridicate de histamină și majoritatea se referă la faptul că molecula nu poate fi descompusă și degradată în mod normal. Deși mulți oameni asociază histamina doar cu răspunsuri alergice, în circumstanțe normale este o moleculă esențială care îndeplinește trei funcții importante. Histamina este în primul rând:

     - Un neurotransmițător, ca un mesager chimic, care trece de la un neuron la altul din sistemul nervos.

     - O componentă a acidului stomacal care ajută la descompunerea alimentelor.

     - Un mecanism de răspuns inflamator care dilată vasele de sânge pentru a permite celulelor albe să ajungă rapid și să neutralizeze invadatorii.

     Aceste roluri sunt vitale pentru viață. Cu toate acestea, atunci când nivelurile de histamină devin prea mari, rezultatul final este o perturbare gravă a calității vieții și chiar a morții. Există două enzime principale în organism care degradează histamina. Unul este N-metiltransferaza (HMT), care se ocupă cu histamina din sistemul nervos central (SNC). Cealaltă este diamina oxidaza (DAO), care este responsabilă pentru descompunerea histaminei ingerate în produsele alimentare. Eșecul DAO de a degrada histamina este, în cea mai mare parte, responsabil pentru numărul de cazuri de intoleranță la histamină observate astăzi. Eșecul DAO de a degrada histamina în exces are ca rezultat o dublă greșeală: creșterea nivelului de histamină și simptome neplăcute. DAO poate fi afectat din mai multe motive, iar problemele se referă atât la declanșatorii interni, cât și la cei externi:

     - DAO poate fi redus din cauza bolii gastro-intestinale.

     - Anumite medicamente, atât fără prescripție medicală, cât și prescrise, contribuie la blocarea DAO și la prevenirea producției.

     - Multe alimente recomandate în mod normal au niveluri ridicate de histamină și contribuie la o disfuncție actuală.

     - Unele alimente au capacitatea de a bloca DAO.

     Alte alimente agravează problema în continuare, deoarece au capacitatea de a declanșa eliberarea de histamină în organism, chiar dacă nu o conțin. Cu cât DAO este mai blocat în timp ce producția de histamină continuă și alimentele bogate în histamină sunt ingerate, cu atât reacția este mai gravă pentru pacient.

    Care sunt simptomele intoleranței la histamină?

     Când corpul atinge niveluri anormal de ridicate de histamină, dincolo de capacitatea organismului de a descompune o astfel de supraîncărcare, apare o gamă largă de simptome. Multe dintre aceste simptome, enumerate mai jos, sunt similare cu simptomele alergice, deci ar trebui să verificați dacă există intoleranță la histamină atunci când apar astfel de reacții.

     - Crampe abdominale

     - Ciclul menstrual anormal

     - Anxietate

     - Probleme de respirație

     - Conjunctivită

     - Dificultăți de adormire/supra-stimulare

     - Tulburări digestive

     - Amețeli sau vertij

     - Oboseală

     - Dureri de cap sau migrene

     - Reflux de acid

     - Hipertensiune arterială (hipertensiune arterială)

     - Hipotensiune arterială (tensiune arterială scăzută)

     - Mâncărime

     - Greață și/sau vărsături

     - Congestie nazala

     - Probleme sinusale

     - Strănut

     - Tahicardie (ritm cardiac rapid)

     - Dereglarea temperaturii

     - Umflarea/inflamația țesuturilor

     - Urticarie

     În mod clar, gama largă de simptome poate și are ca rezultat ca pacienții să fie diagnosticați cu orice număr de afecțiuni înainte ca intoleranța la histamină să fie chiar luată în considerare. În multe cazuri, problema diagnosticului se agravează și mai mult, deoarece oamenii continuă să consume ceea ce se consideră în mod normal o dietă sănătoasă și hrănitoare, iar orice deficiențe ale stilului de viață nu sunt imediat evidente. Într-adevăr, pentru mulți oameni, un diagnostic precis poate dura mult timp, ceea ce reprezintă un proces frustrant atât pentru pacient, cât și pentru clinicieni.

    Care sunt cauzele intoleranței la histamină?

     Mai mulți factori aparent fără legătură pot duce la intoleranță la histamină. Acestea includ blocarea DAO, tulburările GI, supraaglomerarea bacteriană și chiar lumina UV. După cum s-a discutat deja, blocajul DAO are ca rezultat prea puține enzime pentru a face față cantității de histamină fie sintetizată în organism, fie ingerată prin alimente. Multe alimente sunt bogate în histamină și, dacă cineva are o cantitate redusă de DAO, atunci apar simptome de intoleranță.

    Tulburări gastrointestinale care pot cauza intoleranța la histamină

     Diferite boli gastro-intestinale pot duce, de asemenea, la intoleranță la histamină, precum:

     - Sensibilitatea la gluten

     - Sindromul de intestin permeabil

     - Boala Crohn

     - Colita ulcerativă

     - Boala inflamatorie a intestinului (IBS)

     - Creșterea excesivă a bacteriilor din intestinul subțire (SIBO)

     Există un curent de gândire în dezvoltare că intoleranța la histamină este cauzată de creșterea excesivă a bacteriilor care produc histamină din alimente nedigerate. Rezultând supraproducția de histamină care nu poate fi degradată de DAO, acest lucru explică de ce atât de mulți oameni cu alergii în curs suferă adesea de afecțiunile gastrointestinale enumerate mai sus.

     Alte cercetări indică faptul că lumina UV poate declanșa eliberarea de histamină. Un studiu a constatat că această reacție specială ar putea fi, de asemenea, îmbunătățită de unii compuși fenotiazinici, care apar în medicamentele eliberate pe bază de rețetă legate de tratamentele psihiatrice pentru afecțiuni variind de la anxietate și depresie la schizofrenie. Cu toate acestea, există numeroase medicamente eliberate fără prescripție medicală și prescrise care afectează DAO fie direct, fie indirect. Orice pacient care ia medicamente pentru condițiile de mai jos și care suferă de simptome recurente de „alergie” ar trebui să verifice eventuala intoleranță la histamină:

     - Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS)

     - Modulatori imuni

     - Antidepresive și antipsihotice

     - Antihistaminice

     - Antiaritmice

     - Blocante de histamină H2

     Când intoleranța la histamină se dezvoltă din cauza unei cauze dobândite - de exemplu, din anumite medicamente - problema este relativ ușor de diagnosticat și inversat. Cu toate acestea, alte cauze și gestionarea ulterioară a reacțiilor pot să nu fie atât de simple. Unii pacienți optează pentru testarea nivelurilor DAO, dar testul nu este disponibil pe scară largă.

     Iată patru strategii pe care le puteți urma dacă credeți că suferiți de intoleranță la histamină:

    1. Dieta de eliminare

     Unul dintre primii pași pentru mulți oameni este să urmeze o dietă de eliminare. Toate alimentele bogate în histamină sunt eliminate din dietă pentru o perioadă de una până la trei luni pentru a vedea dacă simptomele se ameliorează. Aceste alimente sunt apoi reintroduse treptat pentru a monitoriza reacțiile.

    2. Suplimentarea cu DAO

     O altă opțiune pe care mulți pacienți o consideră nu numai acceptabilă, ci și preferabilă, este pur și simplu să-și crească nivelul DAO prin administrarea de suplimente zilnice. Cu toate acestea, gama de produse actuală este, în cel mai bun caz, rară, iar aceasta nu este o opțiune ieftină. Cu toate acestea, pentru mulți poate îmbunătăți calitatea vieții fără a trece prin întreruperea ulterioară a eliminării sau testării alimentelor. De asemenea, puteți lua enzime digestive pentru intoleranță la histamină.

    3. O dietă săracă în proteine

     Deoarece histamina este fabricată din aminoacizi și aminoacizii derivă din proteine, rezultă că alimentele bogate în proteine (care durează mai mult pentru a fi digerate) afectează în cele din urmă nivelurile de histamină. În plus, nivelurile de histamină cresc, deoarece hrana este lăsată să îmbătrânească în intestin, lucru care poate hrăni bacteriile care pot continua să hrănească ciclul.

    4. O dietă săracă în histamină

     În cazul unei intoleranțe la histamină, nu numai că ar trebui evitate alimentele bogate în proteine, dar și aceste alimente pot agrava intoleranța la histamină:

     - Alcoolul și alte băuturi fermentate

     - Toate citricele - portocale, lămâi, limes și grapefruit

     - Orice alimente care conțin coloranți artificiali sau conservanți

     - Cerealele - proaspete, congelate sau conservate

     - Ciocolata și cacao

     - Fructele uscate

     - Produsele lactate fermentate, inclusiv brânză, iaurt și lapte

     - Alimentele fermentate

     - Carnea procesată, afumată sau fermentată

     - Ciupercile

     - Fructele de mare și peștele congelat, proaspăt, conservat sau afumat

     - Spanacul

     - Condimentele - inclusiv pudră de curry, cayenne, chili, cuișoare, scorțișoară, nucșoară

     - Ceaiul

     - Roșiile - proaspete, în conserve, piure sau sosuri

     - Oțetul și produse conexe - de exemplu, ketchup și muștar

     - Drojdia

    Alimentele sărace în histamină

     Pentru multe persoane, singura alternativă este eliminarea nu numai a alimentelor bogate în histamină, ci și a celor care blochează DAO împreună cu cele care inițiază sinteza histaminei, precum:

     - Ouăle (deși albușul poate stimula eliberarea histaminei la unele persoane)

     - Orezul și quinoa fără gluten

     - Fructele proaspete - merele, pepenele galben, strugurii, kiwi, mango, perele, pepenele verde

     - Legumele proaspete, cu excepția fructului de avocado, vinetelor, spanacului și roșiilor

     - Untul de arahide pur

     - Înlocuitorii vegetali pentru produsele lactate - laptele de migdale, nucă de cocos, cânepă și orez

     - Uleiul extravirgin de măsline și uleiul de cocos pentru gătit

     - Ceaiurile din plante

     Lista este scurtă - totuși, există încă soluții acceptabile pentru intoleranța la histamină. Poate dura ceva timp pentru a rezolva problemele pentru unii pacienți, dar odată ce diagnosticul este cert, primul obstacol major este depășit și tratamentele naturiste pot începe să abordeze cauzele profunde ale intoleranței la histamină.