Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Vindecare emoțională

Vizualizarea curativă în cancer

Scris de Ayurvedic Medica

Lumea actuală și excesul de informații vizuale

 Din păcate, în ziua de azi mediile de comunicare ne bombardează în mod constant cu imagini negative, despre război, atacuri, accidente, sărăcie, iar toate aceste imagini intră în subconștient creând anxietate și nesiguranță.

 Televiziunea de exemplu, este o armă de vizualizare care manevrează două senzații principale, una de a crea imagini negative și alta de a crea imagini pozitive false, despre o realitate virtuală și nu neapărat reală.

 Însă din fericire, atât tehnicile de meditație cât și cele de vizualizare benefică sau curativă ne pot ajuta să ne curățăm mintea de excesul de informații negative preluate la nivel inconștient.

 Puterea minții umane este imensă, iar creierul nu poate distinge de cele mai multe ori ceea ce este real de ceea ce nu este real. Tocmai de aceea, dacă vom trimite creierului senzații și imagini legate de sănătate, prosperitate, fericire, împlinire și succes, aceste vibrații specifice ne vor ajuta fie să ne vindecăm, fie să obținem succesul și împlinirea pe care le dorim.

Ce este vizualizarea curativă?

 Vizualizarea curativă este tehnică eficientă care se utilizează în tratamentele alternative sau ca tehnică complementară tratamentelor tradiționale pentru combaterea cancerului, însă vizualizarea curativă poate fi aplicată în orice alt domeniu al vieții, având multe beneficii. Tehnicile de vizualizare folosite pentru tratarea cancerului stimulează mintea și potențialitățile sale latente pentru a putea combate boala cu ajutorul propriei noastre puteri interioare.

 Prin intermediul vizualizării creative și active se pot ameliora în mare măsură simptomele diverselor boli și inclusiv se poate ajunge la vindecarea bolii.

 Tehnicile și exercițiile de vizualizare curativă sunt folosite de mii de ani de vechile culturi ale umanității și se bazează pe faptul că subconștientul nu poate distinge ceea ce este real de ceea ce nu este real. Așadar, dacă vizualizăm ceva ce dorim să ni se petreacă și simțim acest lucru cu toată forța, dorința noastră va fi înregistrată în subconștient.

Cum anume acționează vizualizarea asupra corpului?

 Vizualizarea se folosește de multe ori în completarea diverselor tehnici de meditație, iar persoanele care au multă experiență în ceea ce privește meditația, recomandă să se recurgă la vizualizarea benefică în timpul meditațiilor.

 De fapt, această combinație de relaxare, meditație și vizualizare se folosește mult în terapiile complementare precum yoga sau Tai-Chi.

 Este binecunoscut faptul că mulți dintre atleți, fotbaliști, tenismeni sau sportivi profesioniști recurg la folosirea tehnicilor de vizualizare în completarea antrenamentelor fizice, pentru a-și depăși limitele și inclusiv pentru tratarea leziunilor care se produc în timpul competițiilor sportive. Antrenorii acestor sportivi consideră că vizualizarea benefică este un instrument esențial pentru ca aceștia să atingă performanțe reale, pe lângă o alimentație specială și sesiunile de antrenament.

 Imaginile vizuale stimulează creierul, iar dacă ne vizualizăm dorințele, mintea noastră inconștientă va acționa astfel încât să ne atingem cu succes obiectivele.

 Pentru a realiza tehnicile de vizualizare se va folosi imaginația, iar creierul va răspunde la aceste imagini mentale, fără a conta dacă acestea sunt adevărate sau nu. Instantaneu, în corp se vor produce unele schimbări endocrine ca și consecință a acestor imagini mentale.

 Atunci când oferim stimuli pozitivi ca ax al sistemului nervos central, creierul nostru activează producerea de hormoni care vor avea efecte benefice asupra funcționării asupra întregului organism.

 Acest lucru se petrece deoarece creierul nu este capabil să distingă între realitatea palpabilă și realitatea evocată și reacționează în mod pozitiv sau negativ, în funcție de imaginile pe care le creem în minte. Însă un aspect esențial al vizualizării este acela ca pe lângă tehnica efectivă de vizualizare să ne și simțim ca și cum am fi deja vindecați.

 Vizualizarea se practică odată ce am reușit să obținem o stare de relaxare, pentru a fi cu adevărat eficientă. În cazul persoanelor care au o anumită experiență în realizarea tehnicilor de relaxare sau de meditație, sunt necesare doar câteva secunde pentru a obține o stare de relaxare profundă.

 Astfel, atunci când suntem relaxați și reușim să vizualizăm mental ceea ce dorim să creem în propria noastră viață, de exemplu să vindecăm sau să prevenim cancerul, vom crea în mod conștient o imagine care va intra în mod repetat în subconștientul nostru.

 De fapt, multe dintre evenimentele care se petrec în viețile noastre se datorează vizualizărilor pe care le realizăm fie în mod conștient sau voit, fie în mod inconștient.

Efectele vizualizării curative asupra cancerului

 Prin intermediul vizualizării, imaginile de vindecare sunt preluate de neurotransmițători care transmit informațiile specifice cu ajutorul semnalelor bioelectromagnetice de la o celulă la alta, care primesc de la creier informația imaginii care s-a creat și o transmit mai departe limfocitelor, stimulând activitatea și înmulțirea acestora.

 Limfocitele sunt un tip de leucocite (globule albe) care se produc în măduva osoasă și care se găsesc în sânge, dar și în limfă și în organele limfatice (amigdale, ganglioni, splină, timus, apendice). Limfocitele reprezintă aproximativ 20 – 40% din numărul total de leucocite din sânge.

 Ca și consecință a stimulării activității limfocitelor, sistemul imunitar își va îmbunătăți capacitatea specifică de apărare a organismului.

 Recomandările în ceea ce privește vizualizarea curativă în cazul persoanelor care suferă de cancer sunt următoarele:

 - Se va alege un obiectiv concret, care în acest caz va fi evitarea dezvoltării tumorii, precum și întărirea sistemului imunitar.

 - Se vor folosi câteva tehnici simple de respirație pentru a se obține o stare profundă de relaxare, înainte de a realiza vizualizările propriu-zise (se pot folosi diverse uleiuri esențiale și o muzică relaxantă).

 - Se va vizualiza organul afectat de cancer și se va crea o imagine în minte a celulelor care se dezvoltă într-un ambient sănătos.

 - Se vor folosi imaginile cât mai clare ale organului respectiv pentru a vizualiza imaginile de vindecare (se poate recurge la un atlas medical, pentru a avea o imagine cât mai clară a organului sănătos).

 - Pentru a împiedica avansul tumorii și pentru a ameliora durerile se va vizualiza forța energiei pozitive ca și cum o rază de soare ar învălui întregul corp, focalizându-se apoi asupra organului bolnav. În tot acest timp, se va respira și se va expira profund și lent.

 - Practicați aceste vizualizări de câteva ori pe zi, preferabil dimineața și seara, până când veți obține rezultatele dorite.