Remedii naturiste pentru a prevenii și controla diabetul
Din cauza diabetului, multe persoane au dezechilibre în nivelul glicemiei. Nivelurile prea mari pot fi foarte periculoase, de aceea este necesar să le controlăm și să le reducem.
Există multe remedii naturiste care pot contribui la reducerea nivelului ridicat de zahăr din sânge. În acest articol vom trece în revistă care sunt cele mai eficiente și cum să le preparăm.
Ce este diabetul?
Diabetul este o boală cronică care apare deoarece corpul nostru nu este capabil să producă insulină, nu produce suficient sau are o rezistență la aceasta. Aceasta face ca zahărul să nu fie asimilat corespunzător și astfel crește nivelul glicemiei din sânge.
Există 3 tipuri de diabet:
1. Diabet de tip 1: Acest tip de diabet apare atunci când organismul nu este capabil să producă insulină. Apare de obicei la tinerii sub 25 de ani și se datorează de obicei unei tulburări autoimune a celulelor pancreasului.
2. Diabet de tip 2: Acest tip de diabet este cel mai frecvent și apare atunci când organismul dezvoltă o rezistență la insulină. Apare de obicei după vârsta de 40 de ani și, deși are multiple cauze, este de obicei relaționat cu obezitatea și cu o dietă bogată în grăsimi și carbohidrați.
3. Diabet gestațional: Acest tip de diabet apare la unele femei în al doilea sau al treilea trimestru de sarcină. Cu toate acestea, este de obicei reversibil și corpul va reveni la normal după naștere.
Cu excepția diabetului gestațional, diabetul este o boală cronică și incurabilă. Cu toate acestea, este posibil să îl preveniți, în special diabetul de tip 2, menținând o dietă sănătoasă și echilibrată, practicând exerciții fizice în mod regulat și urmând remediile pe care le vom vedea mai jos, care vă vor ajuta să echilibrați nivelul glicemiei.
Dacă aveți deja diabet, nu vă faceți griji. Aceste remedii vor fi, de asemenea, foarte utile, pentru că vă vor ajuta să vă echilibrați nivelul glicemiei, pentru a duce o viață normală și pentru a evita orice probleme majore.
15 remedii naturiste pentru reducerea zahărului din sânge
După cum am menționat anterior, aceste remedii vă vor ajuta să vă controlați diabetul, menținând echilibrul nivelului glicemiei și vă vor ajuta, de asemenea, să preveniți apariția diabetului de tip 2. Amintiți-vă că, dacă suferiți de diabet, trebuie să vă verificați periodic nivelul glicemiei, mai ales dacă ați încercat un nou remediu, pentru a verifica dacă acțiunea sa nu vă reduce excesiv nivelul de glucoză.
1. Scorțișoara: scorțișoara ajută la stimularea producției și activității insulinei, ceea ce va ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge. Puteți adăuga scorțișoara la diverse preparate ca și condiment sau puteți pregăti un remediu cu aceasta. Amestecați o jumătate de linguriță de scorțișoară într-o cană cu apă caldă. Consumați această infuzie în fiecare dimineață, pe stomacul gol.
2. Turmericul: turmericul are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care vă vor ajuta să vă activați metabolismul, ajutându-vă să echilibrați nivelul glicemiei. Adăugați câteva linguri de pulbere de turmeric într-un pahar de lapte cald și consumați-l dimineața pe stomacul gol.
3. Schinduful: schinduful este capabil să stimuleze celulele pancreasului pentru a contribui la producerea insulinei. Adăugați o mână de semințe de schinduf la un pahar cu apă și lăsați-le să se înmoaie peste noapte. A doua zi, în același pahar, zdrobiți semințele, astfel încât să-și lase tot sucul. În cele din urmă, strecurați amestecul și beți apa.
4. Amla: Amla, cunoscută și sub denumirea de coacăz indian, stimulează funcționarea pancreasului. Pentru a extrage sucul acestui fruct, tăiați două sau trei fructe de Amla și extrageți semințele. Apoi zdrobiți-le și stoarceți-le sucul cu ajutorul unei strecurătoare sau a unui tifon subțire. Consumați câte o cană cu acest suc de Amla dimineața, pe stomacul gol.
5. Frunzele de Neem: frunzele de Neem, cunoscute și sub denumirea de liliac indian, au proprietăți anti-hiperglicemice, care vă vor ajuta să vă echilibrați nivelul de glucoză. Zdrobiți câteva frunze proaspete de Neem pentru a le extrage sucul și luați o lingură din acest suc pe stomacul gol în fiecare dimineață sau le puteți mesteca pur și simplu pentru a profita de proprietățile lor anti-diabetice.
6. Frunzele de guava: frunzele de guava sunt bogate în flavonoide, care au un efect natural hipoglicemic. Preparați un ceai cu frunze de guava pentru a reduce nivelul glicemiei. În plus, fructele de guava sunt, de asemenea, foarte benefice pentru a menține echilibrat nivelul glicemiei, datorită conținutului lor bogat în fibre.
7. Frunzele de mango: frunzele de mango sau papaya vă pot ajuta, de asemenea, să reduceți nivelul glicemiei. Adăugați 10 sau 15 frunze fragede de mango sau papaya într-un pahar cu apă și lăsați-le să se înmoaie peste noapte. Dimineața, strecurați apa și consumați-o pe stomacul gol.
8. Frunzele de curry: frunzele de curry pot reduce viteza cu care corpul nostru descompune amidonul în glucoză, contribuind astfel la reducerea nivelului de zahăr din sânge. Dacă aveți posibilitatea, mestecați câteva frunze proaspete de curry dimineața pentru a profita de efectele lor anti-diabetice.
9. Dovleacul amar: dovleacul sau pepenele amar este un fruct cu un gust destul de amar, dar cu proprietăți foarte benefice pentru reducerea glicemiei. Pentru a pregăti sucul de dovlecei amari, curățați de coajă 4 sau 5 dovlecei, tăiați-i în bucăți și îndepărtați semințele. Zdrobiți bucățile și strângeți-le folosind o strecurătoare, pentru a le extrage tot sucul. Dacă preferați, puteți prepara și un smoothie și adăugați puțină apă la sucul amar de dovlecei pentru a reduce intensitatea aromei sale.
10. Jambul: jambul, cunoscut și sub denumirea de jamun, este o varietate de prune negre originare din India și Australia. Jambul conține diverse substanțe nutritive, cum ar fi acidul elagic, antocianine sau taninuri, care vă vor ajuta să controlați nivelul glicemiei. Puteți mânca pur și simplu acest fruct ca de obicei sau puteți prepara și un ceai cu semințele sale. Lăsați la uscat câteva semințe de jambul și apoi macinați-le până obțineți o pudră fină. Adăugați o linguriță de pulbere într-un pahar cu apă caldă și consumați acest ceai de două ori pe zi.
11. Aloe Vera: fitosterolii din gelul de Aloe Vera vă pot ajuta să reduceți nivelul glicemiei. Puteți pregăti un remediu foarte eficient cu Aloe Vera, frunze de dafin și turmeric. Amestecați o jumătate de linguriță de frunze de dafin măcinate, o jumătate de pulbere de turmeric și o lingură de gel proaspăt extras de Aloe Vera. Puteți adăuga puțină apă pentru a fluidiza amestecul. Luați acest preparat de două ori pe zi, înainte de micul dejun și înainte de cină.
12. Semințele de in: semințele de in sunt foarte bogate în fibre, așa că vă vor ajuta să vă echilibrați nivelul de glucoză. Adăugați o lingură de pulbere de semințe de in într-un pahar cu apă sau lapte cald. Consumați acest remediu în fiecare dimineață pe stomacul gol.
13. Bamele: polifenolii din bame vă pot ajuta să reduceți nivelul glicemiei. Puteți include bamele în dieta dumneavoastră și puteți pregăti și un remediu cu acestea. Tăiați capetele câtorva bame și lăsați-le să se înmoaie peste noapte într-un pahar cu apă. Puteți să le tăiați cubulețe sau să le înțepați cu o furculiță, astfel încât să se lase mai mult suc. În dimineața următoare, strecurați-le și beți apa de bame pe stomacul gol.
14. Ceaiul verde: ceaiul verde, așa cum am menționat deja de mai multe ori, are multe proprietăți care sunt foarte benefice pentru sănătate, iar una dintre ele este capacitatea sa de a echilibra nivelul glicemiei. Ceaiul verde ajută organismul stimulând funcția sistemului metabolic și sporind sensibilitatea organismului la insulină. Puteți bea ceai verde de două sau de trei ori pe zi pentru a profita de beneficiile sale anti-diabetice.
15. Oțetul de mere: oțetul de mere vă poate ajuta să îmbunătățiți răspunsul corpului la zaharuri și să îmbunătățiți sensibilitatea la insulină. Puteți lua câteva linguri de oțet de mere diluat într-un pahar cu apă dimineața, pe stomacul gol. În plus, puteți adăuga oțet de mere la unele preparate culinare, în special la salatele de crudități.