Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

    Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

    Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

    Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

    Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

    Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

    Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

    Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

    Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

    Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Recomandări pentru detoxifierea corpului

    Importanța detoxifierii pentru starea de sănătate

    Recomandări pentru detoxifierea corpului Dr. Dietrich Klinghardt este binecunoscut pentru succesul său în tratarea bolilor neurologice și a bolii Lyme, datorită medicinei holistice. Originar din Berlin, Germania, Klinghardt practică medicina în Statele Unite de mai bine de 35 de ani. De asemenea, vede pacienți în Anglia și Elveția. În Elveția, el a făcut parte dintr-un grup care a instigat o schimbare în constituție, ceea ce a făcut din medicina alternativă un drept constituțional pentru toți cetățenii.

    Aceasta include homeopatia, neuroterapia, acupunctura și toate celelalte tehnici practice de vindecare. „Este singura țară de pe planetă în care medicina complementară sau alternativă este dreptul de naștere pentru toți cetățenii săi”, afirmă Klinghardt. „Odată ce am făcut această schimbare, m-am asigurat că obțin o licență pentru a practica medicina în Elveția, ca o posibilă evadare din forțele care uneori blochează progresul aici în Statele Unite”.

     În acest articol, vom discuta despre importanța detoxifierii pentru starea generală de sănătate și gestionarea bolilor, precum și revizuirea unora dintre cele mai importante sfaturi de detoxifiere ale doctorului Klinghardt. Dr. Richard Straube, toxicolog german, a dezvoltat o procedură de spălare a sângelui (afereză) în care toxinele din sânge sunt filtrate și apoi analizate folosind teste de laborator accesibile. „Acum zece ani, Straube a constatat că, în medie, populația avea 20 de toxine peste pragul detectabil”, spune Klinghardt. „În doar 10 ani, acest număr a crescut la peste 500, un număr surprinzător de toxine. Aceasta este o creștere exponențială care nu este compatibilă cu viața însăși. De fapt, el este pe cale să publice această cercetare. Straube a aplicat această cercetare cu 1200 de pacienți. Este unul dintre cele mai mari studii de toxicologie. Desigur, toxinele care se află în fruntea listei sunt aluminiu, bariu, litiu și stronțiu. Acestea sunt toxinele geoingineriei. Și asta îl face să preia mediul nostru. Din acest motiv (și pentru că multe dintre aceste toxine sunt toxine mitocondriale), detoxifierea este o strategie de supraviețuire pentru toată lumea."

    Toxicitatea și bolile infecțioase sunt relaționate

     Când corpul este contaminat cu toxine artificiale, tinde să le separe în secțiuni. De-a lungul timpului, aceste secțiuni ating un anumit prag de toxicitate și, atunci când acest punct este atins, sistemul imunitar nu mai poate controla creșterea microbiană în acea zonă. "Acestea devin zonele în care se adăpostesc microbii, fie că sunt Bartonella, Lyme, Babesia sau virusul herpesului. Nu sunt peste tot, dar în același timp au stabilit cu tărie că anumite compartimente ale corpului sunt casa lor", explică Klinghardt. Din acest motiv, nu mai este posibil să se facă distincția între toxicitate și infecție, deoarece acestea merg mână în mână. După cum subliniază Klinghardt, „Este un acord comun”. „De 20 de ani lucrez din greu la boala Lyme și am dezvoltat tratamente care nu implică utilizarea antibioticelor, deoarece este o greșeală absolută să tratăm această boală cu antibiotice. În sfârșit avem o mulțime de informații despre microbiom și cât de sensibilă este. sunt structurile lor. Cel mai recent progres al meu în ultimii doi ani a fost munca mea cu Judy Mikovitz. Ea a făcut parte din grupul de reflecție pe care l-am avut în 2006 sau 2007 și a încercat să ne avertizeze cu privire la faptul că avem retrovirusuri încorporate în ADN-ul nostru, astfel încât anumite condiții de mediu ne dezactivează mecanismele de neutralizare a acestor viruși, permițându-le să se activeze. Cel mai cunoscut retrovirus este virusul imunodeficienței umane (HIV), dar există multe altele. Majoritatea sunt imunosupresoare. Aș prefera termenul „imuno-perturbator.”

     Detoxifierea este o necesitate absolută pentru a supraviețui acestor vremuri. Toxinele pot fi solubile în apă (solubile în apă) sau solubile în grăsimi (solubile în grăsimi). Două dintre principalele toxine solubile în apă sunt merthiolatul (un conservant pentru vaccinurile care conțin mercur) și glifosatul (un component pentru erbicide). Potrivit lui Klinghardt, ambii tind să se izoleze în zone precum rinichii, plămânii și oasele. Câteva exemple de toxine liposolubile sunt cele derivate din benzen, insecticide, pesticide și erbicide. Le place să se așeze în țesutul gras, acțiune care îi transformă în neurotoxine puternice, deoarece creierul lor este alcătuit în principal din grăsimi. Toxinele solubile în apă și grăsimi necesită diferite metode de detoxifiere.

    Strategii pentru detoxifierea de glifosat

     În timp ce este posibil să aveți peste 20.000 de substanțe chimice în corp, două dintre cele mai periculoase pentru creier sunt glifosatul și aluminiul. Glifosatul este similar cu aminoacidul cunoscut sub numele de glicină. Se lipește în locurile în care corpul dumneavoastră are nevoie de glicină. Important, glicina este epuizată în procesul de detoxifiere, motiv pentru care mulți dintre noi nu avem suficientă glicină pentru o detoxifiere eficientă. Pentru a elimina glifosatul, trebuie să vă saturați corpul cu glicină. Klinghardt recomandă să luați 1 linguriță (4 grame) de glicină sub formă de pulbere de două ori pe zi timp de câteva săptămâni și apoi să reduceți doza la ¼ linguriță (1 gram) de două ori pe zi. Acest lucru forțează glifosatul să iasă din sistem, permițându-l să fie eliminat prin urină.

    Cea mai bună modalitate de a elimina aluminiul

     Când vine vorba de toxine, aluminiul este și mai sinistru. Dr. Stephenie Seneff a arătat că aluminiul, odată ce pătrunde în spațiul extracelular, modifică complet tensiunea pe pereții celulei (canale cu tensiune) și are un efect profund asupra microstructurii acelei matrice. "Pe scurt, dăunează receptorilor pe care îi avem în peretele celular, precum și receptorilor hormonali, receptorilor neurotransmițătorilor și receptorilor insulinei. Toate acestea sunt distruse de aluminiu. Are un efect prea puternic, mai puternic decât orice altă toxină" spune Klinghardt. "Munca lui Seneff arată că glifosatul este un agent chelator. Când aveți glifosat în alimente, acesta se leagă de toate mineralele. Deci nu mai sunt disponibile pentru absorbție. De asemenea, epuizează toate oligoelementele noastre. Cu toate acestea, există unul excepție: aluminiu. Glifosatul funcționează ca vehicul pentru aluminiu. Se leagă de aluminiu, îl transportă prin peretele intestinal în țesuturi și îl distribuie pe scară largă."

     O afecțiune legată de toxicitatea aluminiului este tiroida inactivă (hipotiroidiană), care este prea frecventă în zilele noastre. Hidroxidul de aluminiu, ca cel găsit în antiacide, interferează de fapt cu absorbția intestinală a hormonilor tiroidieni. Fiind un metal, are și o afinitate pentru sistemul nervos și tinde să se acumuleze în creier, măduva spinării și sistemul nervos enteric al intestinului. În toate aceste locuri, aluminiul blochează funcțiile vitale. Pentru a îndepărta aluminiu, trebuie să vă măriți consumul de siliciu. Klinghardt recomandă consumul de plante bogate în siliciu, cum ar fi coriandrul. „În urmă cu douăzeci de ani, Dr. Yoshiaki Omura a efectuat un studiu pe animale, în care a arătat că conținutul de aluminiu al animalului ar putea fi exponențial scăzut doar oferind un extract de coriandru”.

     Alte opțiuni excelente includ planta cunoscută sub numele de coada calului (care are și un conținut ridicat de siliciu) și un produs liposomal din siliciu numit BioSil. S-a demonstrat, de asemenea, că acidul citric mobilizează aluminiul. O strategie ușoară și ieftină este să stoarceți lămâie într-o sticlă de apă și să beți acel amestec pe tot parcursul zilei. Acidul malic (oțetul de mere) este o altă opțiune. De asemenea, puteți cumpăra acid malic sub formă de capsule sau puteți utiliza malat de magneziu.

    Cum se elimină toxinele liposolubile?

     Pentru a elimina toxinele solubile în grăsimi, Klinghardt recomandă o combinație de saună și agenți de legare precum chlorella și ecklonia cava (alge marine brune), plus un gel nobil precum siliciul metilat și zeolitul. Una sau mai multe dintre acestea ar trebui luate zilnic. Când faceți terapie cu saună, toxinele eliberate se leagă de acești agenți, permițându-le să fie îndepărtate în siguranță, mai degrabă decât reabsorbite.

    Evitarea câmpurilor electromagnetice pentru o detoxifiere eficientă

     Într-un articol anterior, am discutat, de asemenea, despre importanța evitării radiației câmpului electromagnetic (EMF) de pe telefoanele mobile, modemuri și routerele Wi-Fi atunci când se tratează boli cronice, deoarece această expunere va exacerba boala. Și aceasta include infecții. Klinghardt comentează: "Cred că aceasta este cea mai importantă problemă a timpului nostru deoarece Wi-Fi-ul distruge viața de pe planetă. Nu există nicio întrebare. Din păcate, titanul și aluminiul din sistemul nostru acționează ca o antenă pentru wifi. Există un studiu incredibil asupra amalgamelor dentare. Când aveți o umplutură dentară cu amalgam și efectuați un telefon în partea în care se află umplutura, viteza cu care se evaporă mercurul din dinte crește mult. Cu alte cuvinte, ne menținem poziția conform căreia corpul trebuie să fie lipsit de metal pentru a supraviețui în aceste vremuri. Un singur telefon (cred că șapte minute), activează virusul Epstein-Barr timp de mulți ani. Toate acestea au fost deja publicate. Dacă aveți căutarea oboselii cronice, acesta este un mod minunat de a face acest lucru. Există o relație liniară directă între expunerea cumulativă la radiații artificiale și bolile cronice. Cu cât ești mai expus, cu atât ești mai bolnav. Acest lucru ar trebui schimbat atunci când oamenii au otrăvire cu metale. Acest lucru face ca radiația să se concentreze asupra lor și apoi crește exponențial. Efectul combinat al toxicității și conexiunea Wi-Fi a eliberat viruși cunoscuți ca retrovirusuri endogene. Aceasta este de fapt ceea ce cauzează în cele din urmă severitatea bolilor cronice."

     Pentru a proteja împotriva câmpurilor electromagnetice (EMF), Klinghardt recomandă utilizarea abordării de construcție biologică pentru remedierea EMF, care implică protejarea casei, în special a dormitorului. Pentru protecția corpului, ea recomandă să se ia o tinctură de rozmarin sau propolis. Când vine vorba de tratarea retrovirusurilor, Klinghardt a dezvoltat un amestec de plante numit pulbere RetroV6, produs de Ki Science. Acest amestec conține 10 ierburi și s-a dovedit a fi superior celor opt medicamente disponibile pentru neutralizarea retrovirusurilor. Ceaiul de citrice și germenii de broccoli sunt două instrumente suplimentare puternice împotriva retrovirusurilor.

    Kimchi: alimentul care elimină pesticidele

     Optimizarea microbiomului intestinal este una dintre cele mai puternice descoperiri nutriționale pe care le puteți implementa pentru a vă menține sănătos. Acesta este un motiv pentru care eliminarea zahărului și a alimentelor procesate din dietă vă ajută să vă îmbunătățiți atât de mult microbiomul intestinal. În mod ideal, este mai bine să consumăm alimente fermentate pentru a repopula bacteriile bune din stomacul nostru.

     Kimchi este un aliment fermentat care vă poate ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea stomacului. Este un fel de mâncare tradițional coreean făcut cu legume fermentate și un amestec picant de ardei iute, usturoi, ceapă verde și alte condimente. Kimchi este frecvent întâlnit în aproape toate alimentele coreene, indiferent dacă este o parte, combinată cu orez sau tăiței, sau folosită ca ingredient în supe și tocănițe. Dacă nu ați încercat niciodată Kimchi-ul, există multe motive benefice pentru sănătatea dumneavoastră, de exemplu, este bogat în vitaminele A și C. Dar ceea ce face ca Kimchi-ul să fie unic este procesul său de fermentare, care produce bacteriile benefice numite lactobacili. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care nu consumă frecvent alimente fermentate precum Kimchi, deoarece aceste bacterii benefice oferă numeroase beneficii pentru sănătate.

     Bacteriile benefice din alimentele fermentate sunt frecvent asociate cu susținerea sistemului digestiv, deoarece o fac atât de bine. Cu toate acestea, bacteriile acide lactice care se formează în timpul fermentării Kimchi-ului pot ajuta, de asemenea, la descompunerea pesticidelor. Un studiu publicat în revista Agricultural Food Chemistry a raportat că insecticidul organofosfat Chlorpyrifos se degradează rapid în timpul fermentării kimchi-ului și s-a descompus 83% până în a treia zi. În a noua zi, se descompusese complet. Având în vedere că pesticidele sunt poluanți puternici care pot fi găsiți în alimente și apă, este important să cunoaștem metode naturale care pot ajuta organismul să-l detoxifice. Aceste substanțe chimice neurotoxice create de om se acumulează în organism deoarece nu se descompun în apă și se acumulează și se depozitează în grăsimea corporală, unde pot rămâne perioade lungi de timp.

     Pe scurt, acest lucru înseamnă că organismului îi este greu să scape de ei atunci când intră în el și, odată ce suficient din aceste substanțe chimice toxice intră într-o celulă, îi afectează funcțiile. De exemplu, clorpirifosul poate provoca inhibarea colinesterazei la oameni, ceea ce înseamnă că supraestimulează sistemul nervos și provoacă simptome precum greață, amețeli, confuzie, tremurături musculare și chiar dificultăți de respirație și chiar moarte. Alte pesticide, cum ar fi Rotenona și Paraquat, sunt legate de un risc crescut de a dezvolta boala Parkinson, ambele sunt lipofile, ceea ce înseamnă că pot rezista la descompunerea în apă și se pot acumula în grăsimi. Ambele sunt, de asemenea, cunoscute că traversează bariera hematoencefalică. Cel mai bun lucru de făcut pentru a minimiza riscurile asupra sănătății cauzate de expunerea la pesticide este evitarea lor în primul rând prin consumul de alimente ecologice cât mai mult posibil și investirea într-un filtru de apă bun pentru casa sau apartamentul dvs. Cu toate acestea, includerea alimentelor fermentate precum Kimchi în dieta dumneavoastră ar putea fi, de asemenea, o strategie înțeleaptă pentru a vă ajuta să vă detoxifiați de pesticidele care intră în corp.

    Alte beneficii ale alimentelor fermentate

     Deși acest studiu vorbește despre Kimchi, este probabil ca alte alimente fermentate de înaltă calitate și suplimente probiotice să ofere beneficii similare. Organismul este ajutat la descompunerea alimentelor de către organismele care trăiesc în stomacul nostru (microbiomul intestinal). Aceste bacterii, drojdii și ciuperci pot produce deșeuri benefice hrănindu-se cu alimentele pe care le digerăm, de exemplu vitaminele B și K de care organismul are nevoie. De asemenea, acționează prin descompunerea unor alimente pe care organismul nu le poate absorbi singur (transformând carbohidrații în zaharuri simple și proteinele în componente aminoacide).

     Dar atunci când mănânci prea multe cereale, zaharuri și alimente procesate, aceste alimente servesc ca îngrășământ pentru bacterii negative și drojdie, determinându-le să se înmulțească rapid. Pe scurt, bacteriile bune pe care le consumați, fie din alimente fermentate, fie sub formă de suplimente, împiedică dezvoltarea bacteriilor rele concurând pentru locurile de hrănire și pentru a adera la țesutul colonului.

     Aceste bacterii prietenoase ajută și la digestia și absorbția nutrienților, astfel încât să obținem mai multe beneficii din alimentele pe care le consumăm. De fapt, fără bacterii intestinale benefice, organismul nu poate absorbi unele forme de amidon, fibre sau zaharuri. Bacteriile prietenoase din tractul digestiv transformă acești carbohidrați în surse primare de energie și nutrienți. Lista afecțiunilor și bolilor care pot fi direct sau indirect legate de prea puține bacterii benefice este lungă și în creștere și include următoarele:

    Diaree infecțioasă

    Diaree infecțioasă cauzată de bacteria Clotrisdium difficile

    Sindromul intestinului iritabil (SII)

    Boala intestinală inflamatorie (colită ulcerativă și boala Crohn)

    Helicobacter pilori infecție bacteriană, care cauzează ulcere și inflamație stomacală cronică.

    Intestin permeabil (un perete intestinal deteriorat care permite alimentelor nedigerate și toxinelor să treacă în sânge și induce un răspuns imun inadecvat)

    Intoleranță la lactoză

    Infecții post-chirurgicale

    Infecții urinare și genitale feminine

    Dermatită atopică (eczeme) și acnee

    Autism

    Sindrom premenstrual

    Cancer de vezică

    Diabet

    Carii și boli ale gingiilor

     Acesta este motivul pentru care unul dintre cele mai bune lucruri care se pot face pentru sănătatea ta este să ne asigurăm că bacteriile din stomacul nostru sunt în echilibru optim și una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este să consumăm alimente fermentate. Este important de menționat că alimentele fermentate în mod tradițional nu sunt echivalente cu cele găsite comercial. De fapt, alimentele fermentate precum Kimchi sunt ușor de făcut și, în general, trebuie doar să adăugați legume și condimente într-o vază sau castron cu sare și zeama sau un ferment de bază, apoi zdrobiți-le pentru a elibera sucul și lăsați-le să se odihnească câteva zile. Dacă nu doriți să vă creați propriul Kimchi sau nu puteți găsi alimente fermentate de bună calitate, ar putea fi de asemenea util să le schimbați pentru produse probiotice de înaltă calitate care înmulțesc bacteriile benefice din tractul digestiv.

    Recomandări pentru a evita pesticidele

     Amintiți-vă că pentru a vă proteja mai bine sănătatea, ar trebui să evitați expunerea la pesticide cât mai mult posibil și o modalitate de a face acest lucru este să mâncați alimente organice. Dacă puteți alege doar câteva alimente organice pe care să le cumpărați, alegeți mai întâi produse de origine animală, deoarece acestea au mai multe pesticide dacă nu sunt organizate, apoi căutați să cumpărați versiunile organice ale fructelor și legumelor cele mai contaminate cu pesticide. De asemenea, dacă nu aveți apă dintr-o fântână care a fost testată pentru a fi curată și sigură, atunci apa pe care o folosesc pentru scăldat, spălat vase, gătit și băut este probabil contaminată și cu pesticide, erbicid și alte toxine.

     Așadar, vă recomandăm să investigați într-un sistem bun de filtrare a apei acasă și să vă asigurați că se poate mai mult decât pur și simplu posibilă. Luați în considerare și un filtru pentru duș, deoarece odată ce toxinele din apa de la robinet sunt încălzite și în aer provoacă mai multe daune corpului prin piele și plămâni atunci când se vor apărea nefiltrate. Există alternative naturale și sigure pentru orice problemă dăunătoare pe care o puteți întâlni.