Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

    Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

    Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

    Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

    Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

    Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

    Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

    Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

    Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

    Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Cele mai bune alimente antiinflamatorii

    De ce apare inflamația?

    Inflamația face parte din răspunsul și procesul de vindecare al sistemului imunitar al corpului. Totuși, atunci când aceasta iese de sub control, poate afecta calitatea vieții și poate provoca probleme de sănătate în diferite organe ale corpului. Problemele cauzate de inflamație în organism pot fi asociate de asemenea cu tulburările cardiace, obezitatea, cancerul și îmbătrânirea prematură.

     Din fericire, există câteva alimente antiinflamatorii care datorită proprietăților lor benefice pot proteja celulele de inflamație și pot preveni tulburările asociate cu aceasta. De exemplu, toate patologiile care se termină în – ită ascund de fapt, procese inflamatorii: sinuzită, artrită, bronșită, faringită, diverticulită, conjunctivită, celulită, etc., printre multe altele.

     Ce se petrece în organism atunci când suferim de inflamație excesivă? Apare un proces în care atât sistemul imunitar, cât și cel limfatic reacționează eliberând anticorpi și globule albe (leucocite) în fluxul sanguin pentru a lupta împotriva germenilor, bacteriilor, toxinelor sau a oricărui alt tip de amenințare.

     Conform unui studiu realizat în 2004 și publicat în revista “Nutrition Journal“, simplul fapt de a menține o dietă antiinflamatorie adecvată ne poate ajuta să evităm acest tip de probleme.

     A avea un nivel adecvat de vitamine și nutrienți esențiali ne va ajuta să combatem eficient prezența toxinelor din organism și în consecință, să evităm procesele inflamatorii. Iată care sunt cele mai bune alimente antiinflamatorii:

    1. Sfecla roșie

     Culoarea roșie a acestui aliment minune ne indică faptul că este o legumă bogată în antioxidanți. Sfecla roșie este bogată în betalaină, un antioxidant foarte indicat pentru evitarea și combaterea oricărui proces inflamatoriu din corp.

     Sfecla roșie este excelentă pentru repararea celulelor deteriorate de radicalii liberi și pentru creșterea nivelelor de minerale precum potasiu și magneziu, care sunt foarte eficiente pentru combaterea inflamației. Fie că o consumați crudă, sub formă de salată, sau în sucuri de legume, sfecla roșie trebuie să fie nelipsită dintr-o dietă antiinflamatorie.

    2. Broccoli

     Așa cum se știe, broccoli conține quercetina care este un puternic antiinflamatoriu. În plus, broccoli este un aliment anticancerigen, alcalinizant și antioxidant.

     Pentru a păstra nutrienții din această legumă și pentru ca aceasta să-și păstreze prospețimea, trebuie să evităm să o gătim în exces. Cel mai indicat este ca broccoli să fie gătit ușor la aburi și eventual, sotat în puțin unt, pentru un plus de savoare. De asemenea, consumând broccoli gătit ușor la aburi se evită reducerea conținutului său de goitrogeni, un component adecvat în cazul în care aveți probleme cu tiroida. O altă opțiune foarte sănătoasă este să se consume semințe germinate de broccoli.

     Broccoli are un conținut ridicat în potasiu și magneziu și este foarte bogat în antioxidanți capabili să combată inflamația cronică și inclusiv dezvoltarea celulelor canceroase.

    3. Legumele cu frunze verzi

     Salata verde, guliile, rucola, spanacul, algele, andivele, cresonul sunt alimente bogate în vitamina C și sunt ușor de introdus în dieta zilnică. De exemplu, spanacul conține vitamina C, betacaroten (dacă este consumat crud) și un pigment numit luteină, care are o acțiune protectoare contra radicalilor liberi. Spanacul este o sursă foarte bună de fito-nutrienți, care au proprietăți de prevenire a bolilor și de menținere a organismului într-o stare perfectă de sănătate. Legumele cu frunze verzi sunt ușor de găsit și de introdus în alimentația zilnică, fiind remedii antinflamatoare foarte eficiente.

     Legumele cu frunze verzi pot fi consumate în diverse salate sau în shake-uri proaspete de crudități. Oricare este varianta pe care o alegeți, legumele cu frunze verzi sunt o sursă minunată de antioxidanți precum vitamina A, C și vitamina K care combat inflamația din corp. 

    4. Ceapa

     Un alt antiinflamator natural foarte puternic este ceapa. Această legumă are compuși chimici antiinflamatorii precum alicina și quercetina, doi nutrienți esențiali pentru  reducerea inflamației din corp și stoparea acțiunii nocive a radicalilor liberi.

     Ceapa este bogată în minerale precum calciu, magneziu, clor, cobalt, cupru, fier, fosfor, iod, siliciu și sulf și conține de asemenea vitaminele A, B, C și E. De asemenea, flavonoidul antioxidant numit quercetina și polifenolul antioxidant antocianina previn oxidarea acizilor grași, ajută la eliminarea radicalilor liberi, reducând astfel inflamația din corp.

     Ceapa are proprietăți depurative, antiseptice și diuretice și este recomandată mai ales persoanelor care se confruntă cu inflamații ale aparatului respirator și urinar.

    5. Varza

    Varza, la fel precum ceapa, conține și ea quercetina, ceea ce o recomandă ca un aliment antiinflamatoriu. Varza este în special recomandată pentru combaterea inflamațiilor intestinale, deoarece are proprietăți antiacide și este bogată în vitamina C. Cu ajutorul verzei se pot trata probleme precum diarea, ulcerul, diverticuloza și diverticulita.

     Varza poate fi consumată crudă, preparată ca salată sau în diverse sucuri în combinație cu suc de morcovi, mere, țelină sau sfeclă roșie.

     Varza are marele avantaj că poate fi folosită și ca remediu local. De exemplu, dacă ne confruntăm cu inflamația articulațiilor sau spatelui, vom pune apa la fiert, în care vom adăuga o frunză mare de varză pe care o vom lăsa timp de 30 secunde. Aplicăm frunza de varză direct pe zona dureroasă și o lăsăm să acționeze câteva minute.

    6. Usturoiul

     La fel ca și ceapa, usturoiul este unul dintre cele mai puternice antiinflamatorii naturale care pot ajuta la prevenirea și tratarea diferitelor probleme de sănătate. Componenta activă din usturoi se numește alicina, care acționează în mod similar cu analgezicele precum ibuprofenul, dezactivând căile care cauzează inflamația. Usturoiul ne oferă aceste beneficii importante doar dacă este consumat crud.

    7. Roșiile

    Roșiile sunt un aliment care poate la rândul său, să reducă nivelele de inflamație în cazul pacienților care au probleme inflamatorii. Roșiile conțin licopen, care poate ajuta la reducerea inflamației în general, însă sunt recomandate în special persoanelor care au probleme pulmonare. Roșiile pot fi consumate crude în diverse salate, sub formă de suc sau gătite ușor pentru a-și păstra concentrația de licopen.

    8. Coacăzele negre

    Coacăzele negre sunt unul dintre cele mai eficiente alimente antiinflamatorii pe care ni le oferă cu generozitate natura, datorită antioxidantului său esențial, quercetina. Așa cum am văzut anterior, quercitina este un flavonoid care ajută la combaterea inflamației, reducând procesele infecțioase și care ajută inclusiv la tratarea colonului iritabil.

     Coacăzele negre ne ajută de asemenea la îmbunătățirea capacităților cognitive. Consumați-le în fiecare dimineață la micul dejun ca adaos la un iaurt natural fără zahăr sau cu fulgi de ovăz.

    9. Ananasul

     Puține fructe sunt atât de sănătoase și eficiente în combaterea oricărui proces inflamatoriu din corp precum ananasul.

     Datorită enzimei numită bromelină, ananasul ajută la reducerea atât a proceselor inflamatorii cauzate de artrită, cât și a unei simple inflamații stomacale provocate de o indigestie. Bromelina este o enzimă proteolitică (o enzimă care digeră proteine). Consumați ananas în mod regulat, atât crud, simplu, cât și în diverse salate sau shake-uri delicioase de fructe.

    10. Papaya

    Acest fruct exotic, este o sursă bogată în vitaminele C și E. Fructul de papaya este un excelent antiinflamatoriu, în special pentru tractul digestiv, datorită conținutului său de papaină, o enzimă care ajută la digestia proteinelor, reducând astfel inflamația.

    Putem consuma acest fruct crud sau în diverse shakeuri. Dacă o vom consuma sub formă de shake, se recomandă să păstrăm și semințele sale, deoarece au proprietăți antiparazitare.

    11. Uleiul de cocos

     Uleiul de cocos este un alt remediu foarte bun care combate stresul oxidativ și orice proces inflamatoriu din corp. Uleiul de cocos are un nivel foarte ridicat de antioxidanți care protejează ficatul de atacul radicalilor liberi, iar în același timp favorizează purificarea corectă a ficatului de toxine. Uleiul de cocos reduce inflamația ficatului și dimensiunea mărită în cazul ficatului gras.

     Dacă suferiți de osteoporoză sau de inflamații cauzate de artrită se recomandă consumul zilnic al unei linguri de ulei de cocos. Trebuie să avem în vedere faptul că pentru a beneficia din plin de proprietățile uleiului de cocos este necesar să-l cumpărăm dintr-un magazin cu produse naturiste de calitate, având în vedere ca uleiul să fie organic și nu procesat.

    12. Turmericul

     Turmericul este considerat un excelent remediu antiinflamatoriu datorită curcuminei, care este un compus foarte eficient  pentru ameliorarea de exemplu, a durerilor asociate cu artrită reumatoidă.

     Turmericul are puternice proprietăți antioxidante care inhibă acțiunea radicalilor liberi și conține citochină, un element care ajută la reducerea efectivă a markerilor de inflamație. S-a demonstrat prin mai multe studii clinice că turmericul este foarte eficient pentru ameliorarea simptomelor de rigiditate și de inflamație articulară, ceea ce este esențial pentru tratarea acestei boli.

     Din păcate, concentrația de curcumina din turmeric este destul de mică si ar trebui consumat o cantitate foarte mare pentru a avea efectul antiinflamator dorit. De aceea, este ideal să se consume turmeric sub formă de Sanohelp, deoarece acesta conține concentrația ideală de curcumină ceea ce ii garantează eficiența.

     

    13. Ghimbirul

     Ghimbirul este un remediu antiinflamatoriu natural care poate fi consumat atât proaspăt, crud, cât și sub formă de pulbere. Ghimbirul este foarte recomandat pentru reducerea durerii deoarece conține principii active similare ibuprofenului.

     Ghimbirul are importante proprietăți anti-inflamatorii care ajută la reducerea durerilor și a inflamației articulațiilor, precum și a altor dureri comune. Rădăcina de ghimbir este considerată ca fiind unul dintre remediile naturale cele mai indicate pentru a combate simptomele asociate cu artrita. Proprietățile anti-inflamatorii și analgezice specifice ghimbirului reduc inflamația și durerea, evitând ca acestea să afecteze mobilitatea normală a articulațiilor.

     Ghimbirul are proprietăți anti-inflamatorii și analgezice datorită compușilor săi fenolici bioactivi, care sunt: gingerolul, paradolul, shagaolul și zingerolul. Ghimbirul mai este foarte bun și pentru eliminarea excesului de toxine din corp și întărirea sistemului limfatic.

    14. Ceaiul verde

     Această băutură tradițională folosită de mii de ani în scopuri medicinale este bogată în antioxidanți și flavonoizi, care ajută la reducerea inflamației. Putem potența efectele antiinflamatorii ale ceaiului verde dacă îl combinăm cu puțin ghimbir pulbere și îl îndulcim cu stevia.

     Se recomandă ca ceaiul verde să se consume după mese, în special dacă suferim de anemie, deoarece teina din ceai împiedică asimilarea fierului pe care îl conțin alimentele. De asemenea, este indicat să alegem un ceai verde de calitate, pe cât posibil din surse ecologice.

     

    Descriere meta: Problemele cauzate de inflamație în organism pot fi asociate cu tulburările cardiace, obezitatea, cancerul și îmbătrânirea prematură. Din fericire, există câteva alimente antiinflamatorii care datorită proprietăților lor benefice pot proteja celulele de inflamație și pot preveni tulburările asociate cu aceasta.