Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

    Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

    Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

    Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

    Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

    Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

    Psiho-oncologia: un pilon esențial în tratame…

    Îmbrățișând psiho-oncologia: transformarea tratamentului cancerului prin îngrijire holistică Trata...

    Beneficiile aromaterapiei în alinarea simptom…

    Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utiliz...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    5 sfaturi pentru a preveni cancerul de colon

    5 sfaturi pentru a preveni cancerul de colon

    5 sfaturi pentru a preveni cancerul de colon Conform datelor statistice, cancerul de colon este cauza de deces a aproximativ 40.000 de persoane anual. Cancerul de colon este unul din cancerele care au cel mai bun pronostic dacă este diagnosticat în primele faze. 

     În primul rând, este bine de știut că acest tip de cancer nu poate fi prevenit 100%, deoarece este imposibil să se controleze toate variabilele. Însă, menținerea unei calități a vieții adecvate și o alimentație corectă au un impact major asupra stării de sănătate.

     Ghid nutrițional pentru a preveni cancerul de colon

    1. Un nivel adecvat de fibre

     Câte fibre consumați zilnic? În anumite ocazii, datorită ritmului rapid de viață, alegem să mâncăm la repezeală, fără a acorda atenția necesară hranei. Din păcate, multe persoane recurg la mâncarea gata pregătită, congelată și la alimentele bogate în grăsimi saturate, sare și făină albă care sunt dificil de digerat de către organism.

     Ca rezultat al acestui tip de hrană, ficatul se intoxică, iar intestinele nu mai funcționează optim, iar colonul se intoxică cu substanțe nocive. Trebuie să fim conștienți de toate aceste efecte și să acordăm importanța necesară consumul fibrelor alimentare. Este recomandat consumul a 25 – 35 de grame de fibre zilnic. 

     Iată care sunt alimentele cele mai bogate în fibre alimentare: cerealele integrale (porumb, grâu, orez, ovăz), ierburile uscate și condimentele (în special scorțișoara, dar și oregano, cimbru, rozmarin, coriandru, cuișoare, busuioc, salvie, fenicul), dovleceii, varza, varza de Bruxelles, brocoli, fasolea albă, neagră sau verde, pudra de cacao și ciocolata neagră (cel puțin 70%), fructele uscate (nuci, migdale, alune, nuci de Brazilia, de macadamia, nuci pecan), semințele de in, de floarea soarelui, de susan, pasta de susan (tahini), fructele (în special merele, perele, bananele, portocalele și strugurii).

    2. Redu sau elimină consumul grăsimilor nocive

     Așa cum se știe deja, există acizi grași care sunt sănătoși pentru organism, precum uleiul de măsline, uleiul de cocos sau fructul de avocado. Toate acestea se regăsesc in dieta care este considerată ca fiind cea mai sănătoasă din lume: dieta mediteraneană. Dieta mediteraneană este de asemenea cea mai bună pentru creșterea colesterolului bun. Un studiu recent a arătat că această dietă poate crește nivelele de colesterol bun cu până 10%. Studiul menționat a fost publicat în Revista spaniolă de Cardiologie și oferă informații valoroase despre beneficiile acestui tip de alimentație pentru menținerea sănătății cardiovasculare și inclusiv pentru prevenirea și combaterea cancerului.

     În schimb, grăsimile din carnea roșie, din dulciurile rafinate, din produsele de patiserie industrială, etc. sunt inamicii sănătății noastre și unul din factorii care favorizează apariția cancerului de colon. Pentru o sănătate optimă, evită acest gen de produse. Este bine de știut faptul că, atunci când consumăm multe grăsimi, va crește nivelul acidului biliar pentru ca organismul să le poată procesa, iar aceasta afectează în mod direct colonul.

     Grăsimile trans sunt considerate de specialiștii din medicină drept cel mai periculos tip de grăsimi, deoarece cresc nivelul colesterolului rău în organism (LDL) și îl reduc pe cel bun (HDL). Grăsimile trans sunt folosite la prepararea alimentelor procesate pentru a ajuta la prelungirea prospețimii și termenului de garanție a acestora. Mici cantități de grăsimi trans se formează de asemenea în anumite tipuri de alimente de origine animală, precum carnea de vită, de miel și lactatele grase. Alimentele în care se găsesc grăsimi trans și care trebuie evitate cât se poate de mult sunt următoarele: margarina și smântâna pentru gătit, prăjiturile, biscuiții, fursecurile, aluatul congelat de plăcintă sau pizza, chifle pentru hamburgeri, ciocolata de băut tip instant, alimentele prăjite (gogoși, cartofi prăjiți, carne pane), snacksuri, popcorn pentru microunde, chipsuri, napolitane, bomboane și produsele semi-preparate congelate.

    3. Crește doza de antioxidanți

     Un obicei foarte sănătos cu care ne putem începe ziua este să bem dimineața, la trezire, un pahar cu apă plată în care am stors sucul de la o lămâie. Aceasta este o modalitate excelentă de a purifica organismul și de obține un “cocktail” puternic de antioxidanți.

     Fructele și legumele care au un conținut bogat de vitamina A, C și E sunt ideale pentru a obține nivelele cele mai ridicate de antioxidanți, astfel că este recomandat să includeți în dietă următoarele alimente:

     - Portocale

     - Lămâi

     - Grapefruit

     - Pomelo

     - Papaya

     - Mango

     - Morcovi

     - Cartofi dulci

     - Căpșuni

     - Coacăze

     - Zmeură

     - Kiwi

     Pe lângă citrice, există unele condimente care prezintă puternice acțiuni antioxidante. Pe de altă parte, unele plante aromatice prezente în ambientul mediteranean au de asemenea proprietăți care oferă multe beneficii sănătății. Amintim aici condimentele precum rozmarinul, salvia, oregano sau cimbrul, toate foarte bogate în antioxidanți.

     De exemplu, un agent activ al condimentului oregano este acidul rozmarinic, care este un antioxidant puternic și care poate întări capacitatea de apărare a sistemului imunitar. Oregano are una din ratele cele mai ridicate de activitate antioxidantă, de exemplu are o putere antioxidantă de 42 de ori mai mare decât cea a merelor.

     Este important să mai știm că plantele și condimentele conțin în general o mare varietate de antioxidanți, minerale și vitamine și ajută la creșterea densității de nutrienți din alimente. De fiecare dată când asezonați mâncărurile cu plante sau condimente, vă îmbunătățiți preparatele fără a adăuga nicio calorie.

    4. Acidul folic

     Diverse studii medicale au demonstrat importanța de a avea nivele ridicate de acid folic pentru a preveni cancerul de colon. Acidul folic este de asemenea ca vitamina B9, iar aceasta întărește și îmbunătățește funcțiile tuturor celulelor care formează sistemul digestiv, de la stomac până la colon, regenerându-le și protejându-le. 

     Acidul folic se poate obține și prin intermediul unei alimentații adecvate. Iată care sunt cele mai bogate alimente în acid folic:

     - Sucul de portocale/grapefruit natural și proaspăt

     - Varza creață

     - Spanacul

     - Brocoli

     - Conopida

     - Porumbul

     - Țelina

     - Urzicile

     - Lintea

     - Sparanghelul

     - Varza

     - Mazărea

     - Fasolea

     - Avocado

     - Pepenele galben

     - Bananele

     - Zmeura

     - Arahidele

     - Semințele de floarea-soarelui

     - Semințele de in

     - Migdalele

    5. Vitamina D

     Conform explicațiilor oamenilor de știință și a nutriționiștilor, posibilitățile de a dezvolta un cancer de colon sunt cu mult mai mici dacă avem un nivel adecvat de vitamina D. În momentul în care avem un deficit de vitamina D, riscăm să contractăm numeroase boli, cancerul fiind una dintre ele.

     Principala problemă este aceea că vitamina D nu este foarte prezentă în alimente, de aceea sunt importante analizele medicale pentru a vedea dacă este nevoie sau nu de creșterea nivelului de vitamina D. Ca sursă naturală care ne ajută să ne creștem nivelul de vitamina D este expunerea protejată la soare, evitând orele de vârf între 12 și 15, când soarele este cel mai intens.


    Beneficiile aromatera…

    Aromaterapia oferă multiple beneficii terapeutice Aromaterapia, cu o istorie îndelungată în utilizarea uleiurilor esențiale, oferă multipl...

    Mai mult

    Ayurveda în complemen…

    Abordări naturale de vindecare a cancerului prin Ayurveda Introducere Confruntarea cu cancerul este o experiență complexă și provocatoare...

    Mai mult

    Shake-urile proteice:…

    Nutriția adecvată in chimioterapie este vitală Pentru pacienții care se confruntă cu tratamentele dificile ale chimioterapiei, menținerea ...

    Mai mult

    Prevenirea cancerului…

    Enzimele pancreatice și tratarea cancerului pancreatic În acest an, se estimează că 60.430 de americani vor fi diagnosticați cu cancer pan...

    Mai mult

    Cancerul de prostată …

    Simptomele cancerului de prostată care s-a răspândit în alte părți ale corpului? Cel mai utilizat sistem pentru clasificarea etapelor canc...

    Mai mult

    Terapia cu ozon: o al…

    Criza de vindecare sau efectul Herxheimer Singurul efect secundar cunoscut al ozonului este acela că poate provoca o criză de vindecare, d...

    Mai mult

    Beneficiile somnului …

    Beneficiile anti-cancer ale somnului Studiile arată că există o legătură clară între cancer și activitatea fizică. Exercițiile fizice reg...

    Mai mult

    Celulele NK și funcți…

    Cum să ne îmbunătățim funcția imunitară prin stimularea celulelor naturale ucigașe? Celulele Natural Killer (NK) sunt un tip specific de g...

    Mai mult

    Algele marine și trat…

    Proprietățile algelor marine pentru sănătate Algele marine precum Spirulina și Chlorella au puternice proprietăți anticancerigene datorită...

    Mai mult

    Cancerul renal: 11 fa…

    Care sunt cauzele cancerului renal?  Cunoașterea simptomelor și depistarea precoce a cancerului renal poate face o mare diferenț[ în maximi...

    Mai mult

    Tumorile beningne: ti…

    Ce este o tumoare benignă?  O tumoare se poate dezvolta atunci când celulele cresc prea repede sau nu mor atunci când trebuie. Această cole...

    Mai mult

    Pași simpli pentru pr…

    Multe cazuri de cancer de sân în realitate nu sunt cancer de sân  Așa cum am menționat anterior, mamografiile vă pot provoca probleme. În p...

    Mai mult

    Pași simpli pentru pr…

    Ce este industria cancerului?  În acest interviu, dr. Susan Wadia-Ells discută despre cancerul de sân ca pe o epidemie inutilă în America ș...

    Mai mult

    8 semnale ale canceru…

    Cum apare cancerul de col uterin?  La fel ca în toate celelalte tipuri de cancer, cancerul de col uterin apare atunci când anumite celulele...

    Mai mult

    Beneficiile saunei cu…

    Ce este sauna cu unde infraroșii?  Sauna este de fapt o tradiție de vindecare care datează de mai bine de 2.000 de ani. Scufundarea într-un...

    Mai mult

    Detoxifierea, un fact…

    De ce avem nevoie să ne detoxifiem organismul?  A îmbătrâni este o parte a vieții. Este o realitate cu care fiecare dintre noi va trebui să...

    Mai mult

    10 moduri de a reduce…

    Cancerul este influențat de dietă și de stilul de viață  Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR), o treime dintre c...

    Mai mult

    Obiceiuri sănătoase p…

    Cancerul de colon – date generale  Cercetările din acest domeniu au arătat că unele tipuri de cancer de colon încep de la polipi (tumori be...

    Mai mult

    Cancerul de prostată …

    Cancerul de prostată – date generale  Aproximativ unul din nouă bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale. ...

    Mai mult

    Terapia cu ozon: o al…

    Biochimia oxigenului și a cancerului  Descoperirea obținută de Premiul Nobel Otto Warburg în 1925 a schimbat pentru totdeauna ceea ce știm ...

    Mai mult

    Terapia cu ozon: o al…

    Ce este ozonul?  Ați observat vreodată că după o furtună aerul are un miros proaspăt? Este posibil să recunoașteți parfumul din aer ca fiin...

    Mai mult

    Ayurveda și combatere…

    Ce este Ayurveda?  Sistemele antice de vindecare din lume au predominat, în ciuda saturației medicinei convenționale moderne și funcționeaz...

    Mai mult

    Mersul pe jos și canc…

    Mersul în ritm alert, beneficii în cancer  Conform noilor cercetări medicale, mersul pe jos în ritm alert poate oferi o multitudine de bene...

    Mai mult

    Acupunctura: un trata…

    De ce este acupunctura o terapie anti-cancer?  Unele remedii și metode ale medicinei alternative sunt utilizate în anumite spitale și insti...

    Mai mult

    Diagnosticul timpuriu…

    Cancerul poate fi detectat la timp  Noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentate cu ocazia Zilei Mondiale ...

    Mai mult

    Diagnosticul de cance…

    Tirania sprijinului social  Cancerul are repercusiuni asupra sănătății mentale și fizice a persoanei, chiar și după terminarea tratamentulu...

    Mai mult

    Clismele cu cafea în …

    Clismele cu cafea, un procedeu de purificare  Expresia "moartea începe în colon" aparent a devenit mai populară și oferă adevărul simplific...

    Mai mult

    Cele 4 stadii ale can…

    Cancerul poate fi prevenit și controlat  Cancerul sădește adeseori frică în inima oricărei persoane doar la auzul acestui cuvânt. Acest luc...

    Mai mult

    Postul și combaterea …

    Postul ca terapie anti-cancer  În urma a numeroase studii medicale efectuate, cercetătorii au descoperit că postul declanșează regenerarea ...

    Mai mult

    5 strategii pentru pr…

    Top 5 strategii de bază pentru prevenirea cancerului  Vă simțiți îngrijorați de impactul pe termen lung al unei diete proaste asupra sănătă...

    Mai mult

    Cina devreme reduce r…

     A cina devreme reduce riscul de cancer de sân și de prostată  Un nou studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului evidențiază n...

    Mai mult

    Naturopatia și tratar…

    Cum acționează naturopatia sau medicina naturistă asupra corpului?  Naturopatia funcționează ajutând la îmbunătățirea capacității naturale ...

    Mai mult

    Acidoza: o afecțiune …

    Acidoza și apariția cancerului  Cercetătorul Otto Warburg a primit în anul 1931 Premiul Nobel deoarece a descoperit care este cauza princip...

    Mai mult

    Recomandări important…

    Plante medicinale cu efecte antitumorale  Există multe plante medicinale cu proprietăți antitumorale precum Kalanchoe, Graviola “Annona mur...

    Mai mult

    Efectul Warburg sau m…

    De ce radio și chimioterapia sunt ineficiente în majoritatea tumorilor?  În articolul anterior am explicat faptul că celula tumorală își sc...

    Mai mult

    Efectul Warburg sau m…

    Mitocondriile, oxigenul, glucoza și metabolismul tumoral  Fiziologul german Otto Warburg a publicat în anul 1931 lucrarea intitulată “Metab...

    Mai mult