Vitamina C Alcalina Forte

  Comanda prin telefon  0774.099.431

    Soluția Alcalinizantă si Antioxidantă de la Ayurvedic Medica

        Ce este Vitamina C Alcalina?

  Alcalinizantă si antioxidantă, Vitamina C Alcalina Forte menține și întărește istemul imunitar, susţine organismul în lupta împotriva virusurilor şi bacteriilor. Vitamina C este un nutrient esențial în menținerea vieții organismului uman.

Citeste mai mult
               Compozitie

  Vitamina C Alcalină Forte are următoarele ingrediente: ascorbat de calciu* - (93%); extract hidroalcoolic uscat 10:1 din semințe de grapefruit (Citrus paradisi) (7%); 100 mg de Vitamina C Alcalină Forte conține 93 mg ascorbat de calciu.

Citeste mai mult
            Efecte benefice

  - Menține și întărește sistemul imunitar
 - Alcalinizează, susține organismul în lupta împotriva virusurilor şi bacteriilor
 - Antioxidant, protejează celulele împotriva stresului oxidativ, crește absorbția fierului
 - Reduce oboseala și extenuarea

Citeste mai mult
  Indicatii terapeutice

 - Previne și tratează anumite tipuri de cancer (în doze mari)
- Adjuvantă în astenie, surmenaj fizic și intelectual
- Afecțiuni virale și microbiene, cum ar fi gripa, rinita, sinuzita, cistita, tuberculoza

Citeste mai mult
                                         Citeste studiile stiintifice
                                Citeste marturiile produsului Vitamina C

Vitamina C previne osteoporoza

Scris de Ayurvedic Medica

Vitamina C și sănătatea oaselor

Vitamina C previne osteoporoza Conform datelor oferite de un studiu medical realizat recent de către cercetătorii spanioli, consumul de vitamina C poate favoriza capacitatea organismului de a forma noi țesuturi osoase, ceea ce oferă o protecție eficientă contra osteoporozei. Osteoporoza este catalogată ca fiind o boală sistemică ce provoacă pierderea progresivă a masei osoase și care poate crește riscul de fracturi. De exemplu, în Spania, aproximativ trei milioane de persoană suferă de osteoporoză, iar majoritatea sunt femei care se află la menopauză. Se estimează că aproximativ treizeci din o sută de femei suferă de această afecțiune.

 Un studiu medical realizat pe pacienți vârstnici care aveau fracturi osoase a arătat că aceștia aveau un nivel foarte scăzut de vitamina C în sânge, față de pacienții de aceeași vârstă care nu suferiseră fracturi. Se pare că densitatea mineralelor din os – indicatorul măsurat de teste specifice, este mai ridicat în cazul persoanelor care iau suplimente cu vitamina C, indiferent de nivelul de estrogen din corp.

 Pentru prevenirea osteoporozei, la modul general, specialiștii recomandă consumul alimentelor precum produsele lactate și a tuturor acelor alimente care oferă cantități importante de calciu. Pe lângă acestea, se recomandă realizarea cu moderație a exercițiilor fizice, însă conform noilor descoperiri pe această temă, vitamina C poate fi de mare ajutor contra apariției osteoporozei, deoarece oferă o protecție eficientă în acest caz.

 Iată cum contribuie vitamina C la menținerea sănătății sistemului osos:

- Vitamina C mineralizează oasele și stimulează creșterea celulelor de formare a acestora;

- Vitamina C previne degradarea oaselor prin inhibarea celulelor ce măcină oasele;

- Vitamina C încetinește stresul oxidativ, ceea ce determină, de fapt, îmbătrânirea organismului, în general;

- Vitamina C este o vitamină esențială pentru sinteza colagenului. Colagenul este cărămida de bază pentru structura articulațiilor, mușchilor și a pielii.

Despre studiul realizat

 Unii cercetători sunt foarte interesați să descopere tratamente care ar putea preveni apariția acestei boli – osteoporoza - și care afectează din păcate atât de multe femei din întreaga lume. Conform rezultatelor care s-au obținut până în prezent în studii de laborator, cercetătorii au afirmat că consumul unor cantități mărite de vitamina C poate crește capacitatea corpului de a forma noi țesuturi osoase cu mai multă ușurință.

 Se cunoaște deja faptul că, atunci când o persoană are în organism cantități scăzute de vitamina C, apar sângerări ale gingiilor, iar în cazurile mai severe chiar scorbutul, ale cărui simptome principale sunt inflamația și sângerările gingivale. Totuși, ceea ce puține persoane cunosc în prezent este faptul că lipsa acestei vitamine din corp poate provoca de asemenea slăbirea oaselor, ceea ce duce la osteoporoză.

 Următorul studiu medical a fost realizat pe două grupe de cobai de sex feminin, care au fost împărțite la rândul lor în două subgrupe. Ambelor grupe li s-au extirpat ovarele, deoarece se știe că această procedură medicală la care sunt supuse de altfel multe femei, cauzează apariția menopauzei precoce.

 Cele două grupe de cobai au fost studiate în următorul mod:

Grupa A

 Acestei grupe i s-a administrat cantități ridicate de vitamina C, timp de aproximativ opt săptămâni, iar înainte de aceasta li s-a măsurat densitatea osoasă. După această perioadă de timp, s-a constat că animalele din această grupă căreia i s-a administrat vitamina C nu pierduseră din densitatea osoasă.

Grupa B

 La fel precum cobailor din grupa A, și acestora li s-au extirpat ovarele, însă nu li s-a administrat vitamina C. La finalul experimentului s-a constat că acestei grupe îi scăzuse densitatea osoasă cu aproximativ 30%.

Rezultatele studiului

 Datorită acestei cercetări s-a putut demonstra faptul că vitamina C are o reală capacitate de a preveni pierderea densității osoase și prin urmare a osteoporozei. Ca recomandare finală, este ideal să se includă în alimentația zilnică alimente care oferă o cantitate bună de vitamina C, care ne va ajuta atât la prevenirea acestei afecțiuni, cât și a altor probleme de sănătate.