Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Turmericul: ingredientul care te menține sănătos

Scris de Ayurvedic Medica

Curcumina din turmeric are un extraordinar potențial terapeutic

Turmericul: ingredientul care te menține sănătos Există mai multe ingrediente care au puternice proprietați medicinale, motiv pentru care au fost recomandate în vindecarea unor afecțiuni, cu de mii de ani înainte de apariția medicinii alopate.

 Unul dintre aceste faimoase ingrediente este Turmericul, acel pigment galben auriu ce se găsește în ”curry”, și care este foarte des utilizat în bucătăria Indiană. Turmericul conține curcumină, un polifenol identificat ca și componentă activă primară, care prezintă mai mult de 150 de caracteristici cu potențial terapeutic, incluzând proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și proprietăți anti-cancer.

  Curcumina are capacitatea de a trece de bariera hemato-encefalică, acesta fiind unul dintre motivele pentru care este considerată un agent neuroprotector într-o gamă largă de tulburări neurologice. Cercetătorii au investigat curcumina pentru rolul său ameliorator în boala Parkinson.

 Rezultatele preliminare indică faptul că curcumina oferă o perspectivă mai optimistă cu privire la capacitatea de ameliorare a Parkinsonului decât medicamentele utilizate în prezent, care în mod ironic au efecte adverse grave neurotoxice, incluzând dischinezia - o tulburare ce seamănă în manifestare cu simptomele bolii Parkinson.

Extractul natural de curcumină eclipsează tratamentul alopat pentru Parkinson

  Parkinson-ul este o boală neurodegenerativă cauzată de epuizarea constantă a celulelor nervoase producătoare de dopamină, în special în zona creierului denumită substanța neagră. O mare parte din tratamentele actuale medicamentoase pentru Parkinson, ce mai este cunoscută ca agonia dopaminei, se concentrează pe refacerea nivelului de dopamină.

 Deși astfel de tratamente conferă o anumită ameliorare a simptomelor în fazele de început ale bolii Parkinson, acestea se dovedesc a fi ineficiente pe termen lung și pot chiar amplifica simptomele care apar și se manifestă ca un tremur corporal, instabilitate posturală și deficit cognitiv, toate acestea fiind specifice acestei boli.

 Simptomele respective sunt de asemenea, asociate cu complicații motorii și o listă întreagă de alte efecte ciudate și tulburătoare colaterale, incluzând:

Euforie

Greață

Halucinații

Insomnie

Psihoză agravată

Oboseală neobișnuită sau slăbiciune

Hipotensiune ortostatică (cauzată de scăderea bruscă a tensiunii arteriale)

Amețeli, somnolență, confuzie sau leșin

Creșterea în intensitate a spasmelor orgasmatice

Răsucire sau alte mișcări neobișnuite ale corpului

Pierderea în greutate

Dependența patologică față de: jocurile de noroc, cumpărături, pornografie pe internet, hipersexualitate

 

Iată ce au menționat unii cercetătorii în revista Current Pharmaceutical Design:

  "Cele mai multe dintre abordările farmacoterapeutice actuale în cazul bolii Parkinson, au ca scop completarea deficitului de dopamină. Deși aceste medicamente oferă o anumită ameliorare a simptomelor în faza de început, mulți pacienți dezvoltă ulterior complicații motorii în utilizarea pe termen lung a acestui tratament. Mai mult decât atât, tratamentul medicamentos în cazul bolii Parkinson nu abordează în mod eficient tremurul corporal, instabilitatea posturală și deficitul cognitiv.

  Un important aspect este faptul că, cea mai mare parte dintre aceste medicamente nu generează efecte neuroprotectoare în rândul pacienților. Prin urmare, terapiile recente care includ antioxidanți naturali și extrase sau molecule vegetale cu proprietăți neuroprotectoare sunt utilizate ca o formă de terapie adjuvantă. "

  Spre deosebire de medicamente utilizate în boala Parkinson, curcumina este un puternic neuroprotector, mai multe studii recomandând utilizarea acesteia în tratamentul pentru Parkinson. De exemplu:

• Au fost demonstrate proprietățile neuroprotectoare ale curcuminei în cazul unui animal suferind de boala Parkinson; efectul benefic al acesteia a fost pus pe seama proprietăților sale antioxidante și capacitatea sa de pătrundere a creierului.

• Curcumina atenuează efectele de epuizare care provoacă stresul oxidativ, disfuncția mitocondriilor și moartea celulelor (apoptoza) - care este o caracteristică de debut a bolii Parkinson.

Curcumina este un aliat puternic pentru sănătatea creierului

  De mai mulți ani de zile, turmericul și ingredientul său activ curcumina, și-au demonstrat puternicul efect benefic pentru sănătatea creierului. Una dintre căile sale de acțiune este similară cu cea a vitaminei D, prin faptul ca modulează un număr mare de gene; de fapt, s-a demonstrat că curcumina influențează mai mult de 700 de gene.

  Puternicul potențial vindecător a acestui condiment numit curcumina, care este foarte prezent în tradițiile culturale orientale, inclusiv în medicina tradițională chineză și în Ayurveda, a fost descoperit atunci când s-a constatat că prevalența bolii Alzheimer în rândul oamenilor în vârstă din India, este de cel puțin patru ori mai mică decât în statele Unite ale Americii.

De ce această diferență semnificativă?

  Unii cercetători consideră că răspunsul la această diferență drastică în cazul bolii Alzheimer este un rezultat direct al curcuminei. Cercetările au arătat că curcumina poate inhiba acumularea distructivă de beta-amiloid în creier, la pacienții ce suferă de Alzheimer și distruge plăgile existente. Persoanele ce suferă de Alzheimer tind să aibă un nivel mai ridicat de inflamație în creier, iar curcumina este probabil, cel mai cunoscut ingredient pentru proprietățile sale puternic antiinflamatorii. Acest ingredient poate inhiba atât activitatea și efectele secundare metabolice inflamatorii ale ciclooxigenazei-2 (COX 2) și 5-lipoxigenazei (5-LOX), cât și pe cele ale altor enzime și hormoni care modulează inflamația.

 Iar aceasta nu este tot. Interesul mereu crescând față de curcumină în ultimii 50 de ani este de înțeles atunci când luăm în considerare efectele sale benefice în menținerea sănătății, ce au fost descoperite de cercetători când au studiat acest condiment.

Potrivit studiilor clinice ce se află în continuă creștere, curcumina poate să ajute la:

 

Menținerea sănătății nivelului de colesterol

Prevenirea lipoproteinelor cu densitate joasă

Inhibarea și agregarea plachetară

Reprimarea trombozei și a infarctului miocardic

Reprimarea simptomele specifice diabetului de tip 2

Suprimarea simptomelor artritei reumatoide

Suprimarea simptomelor sclerozei multiple

Reprimarea simptomelor bolii Alzheimer

Inhibarea apariției virsului HIV

Suprimarea formării tumorilor

Vindecarea mai rapidă a rănilor

Protecția împotriva leziunilor hepatice

Creșterea secreției biliare

Protecția împotriva cataractei

Protecția împotriva toxicității pulmonare și a fibrozei

Încă două recomandări importante pentru Parkinson: Vitamina D și Omega-3

  Există o strânsă corelație între nivelul insuficient de vitamina D și dezvoltarea bolii Parkinson. Cercetările au arătat că deficitul pe termen lung poate juca un rol important în patogeneza bolii. Există trei puncte importante de care este bine să vă amintiți cu privire la vitamina D:

 1. Cea mai bună sursă de vitamina D este expunerea corpului la soare, fără a-l proteja excesiv prin creme speciale, până ce pielea devine ușor rozalie sau maronie. Această sursă este ideală, chiar dacă nu ne este mereu la îndemână, datorită schimbării anotimpurilor sau a locației geografice. Salonul de bronzare este următoarea opțiune posibilă, iar apoi utilizarea vitaminei D3 pe cale orală sub formă de supliment.

 2. Dacă recurgeți la suplimentele cu vitamina D, cel mai recomandat este să folosiți vitamina D3 (cholecalciferol). Nu utilizați vitamina sintetică D2 care este cu mult mai inferioară și pe care cei mai mulți doctori o recomandă, dacă nu cereți în mod specific vitamina D3.

 3. Măsurați-vă nivelul de vitamina D din sânge. Singura modalitate de a determina doza corectă este de a vă testa sângele, deoarece există atât de multe variabile care influențează prezența vitaminei D în corp.

  Testul pe care fiecare medic ar trebui să îl recomande este de 25 (OH) D, de asemenea, numit 25-hidroxivitaminei D, care este cel mai bun marker al stării generale D. Acest marker este cel mai puternic asociat cu starea generală de sănătate. În tabelul de mai jos vă puteți optimiza nivelul pe care îl aveți în prezent. Dacă cineva suferă de boala Parkinson, acesta ar trebui să păstreze nivelul de vitamina D mai mare 70-100 ng/ml pentru a ajuta organismul în lupta împotriva bolii.

  Omega-3 bazat pe grăsimi animale, poate constitui de asemenea o apărare puternică împotriva bolii Parkinson, deoarece conține doi acizi grași care sunt cruciali pentru sănătatea umană, DHA si EPA. Cele mai multe dintre beneficiile neurologice ale uleiurilor cuprinse în Omega-3 sunt derivate din componența DHA mai degrabă decât din componența EPA.

 De fapt, DHA este unul dintre cele mai importante elementele constitutive ale creierului. Aproximativ jumatate din creier și ochii sunt alcătuiți din grăsimi, din care cea mai mare parte este DHA - acesta fiind un nutrient esențial pentru funcționarea optimă a creierului și ochilor. Activitatea creierului depinde în mare măsură de funcțiile prevăzute de membrană exterioară (alcătuită din grasime cu consistența de ceară) să acționează ca o conductă a terminațiilor nervoase. La nivelul creierului, DHA poate fi de mare ajutor în ameliorarea bolii Parkinson prin:

 - Reducerea inflamației creierului

 - Stimularea creșterii neuronilor, dezvoltarea și repararea sinapselor. (Creierul este un sistem complex și vast de celule nervoase primind și trimițând impulsuri electrice peste intersecțiile numite sinapse. Spațiul mic dintre cele două celule în care are loc acțiunea. Un neuron poate sinapsa cu cel puțin 1.000 de alți neuroni.)

 - DHA protejează funcționalitatea creierul prin sprijinirea funcției optime de glutamat. Glutamatul și GABA sunt considerate ca fiind ”caii de lucru” ai neurotransmițătorilor cerebrali. Ei lucrează împreună pentru a controla nivelul global al excitabilității creierul dumneavoastră care controlează multe procese ale corpului.

Modificarea stilului de viață pentru a preveni boala Parkinson

  Apariția bolii Parkinson este în legătură cu mai mulți factori ai stilului de viață, incluzând următoarele:

 

Toxinele și pesticidele din mediul de consum

Consumul de aspartam

Solvenții hidrocarbonați pe bază de petrol, cum ar fi vopsea și clei

Deficitul de vitamina D și B

folic

Excesul de fier din organism

Laptele pasteurizat

Pentru a evita expunerea în fața acestor riscuri, recomand ajustarea stilului de viață, cum ar fi:

 Exercițiu regulat, inclusiv exerciții intense cum ar fi fitness la orele de vârf. Este una dintre cele mai bune modalități de a vă proteja împotriva debutul simptomelor bolii Parkinson;

 Bucurați-vă de cât mai mult soare pentru a optimiza nivelul de vitamina D în organism;
 • Evitați pesticidele și insecticidele (precum și expunerea la alte toxine din mediu, cum ar fi solvenți);
 • Mâncați cât mai multe legume organice, care sunt bogate în acid folic, forma naturală a acidului folic;
 • Asigurați-vă că organismul dumneaoastră are un nivel sănătos de fier și de mangan (nici prea mult, nici prea puțin din ambele);
 • Luați în considerare utilizarea coenzimei Q10, care ar putea ajuta la lupta împotriva bolilor. Dar ține-ți minte că forma oxidată de coenzima Q10 numită ubiquinona sau simplu CoQ10, se regăsește de fapt în mare parte în cazul afecțiunilor neurodegenerative care implică stresul oxidativ, deoarece este un marker rezidual de peroxidarea lipidelor. De aceea ubiquinolul, forma redusă, care este capabil să doneze electroni pentru a stinge radicalii liberi daunători creierului și în același timp oferă un impuls funcției mitocondriale cerebrale, este singura alegere logică în boala Parkinson și în afecțiunile neurodegenerative asociate.

  Pentru a obține toate beneficiile pe care curcumina le are de oferit, căutați un extract de turmeric care conține 100% ingrediente organice certificate, cu cel puțin 95 de curcuminoide %. Doza respectivă nu trebuie să conțină aditivi și excipienți (o substanță adăugată ce ajută la prelucrare sau stabilitate), iar producătorul trebuie să utilizeze practici sigure de producere în toate etapele: de plantare, cultivare, recoltare, selectare, iar apoi de producere și ambalare a produsul finit.

  Din păcate, în momentul de față nu există doze clar stabilite pentru utilizarea împotriva cancerului. Aceasta deoarece sunt necesare doze destul de mari, iar curcumina nu se absoarbe foarte bine în organism. Actualmente, se fac eforturi considerabile pentru a se putea oferi doze cât mai exacte în viitorul apropiat.

  În cazul în care aveți nevoie de o doză mai mare (cum ar fi situația în care urmăriți să tratați cancerul), folosiți pulberea de curcumină și faceți o microemulsie din ea, combinând o lingură de pulbere cu 1-2 gălbenușuri de ou și o linguriță sau două din ulei de cocos topit. Utilizați apoi un blender de mână de mare viteză pentru a amesteca aceste ingrediente. Fiți totuși atenți să nu pigmentați cu această pulbere de curcumină unele suprafețe din bucătărie.

  O altă metodă pentru a crește absorbția în organism, este de a pune o lingură din pulberea de curcumină într-un litru de apă clocotită. Apa trebuie să fie adusă la punctul de fierbere atunci când se adaugă pulberea. Dacă punem pulberea de curcumină în apă atunci când aceasta este rece și apoi le încălzim împreună nu vom obține același efect. De aceea vom respecta prima indicație. Fierbem compoziția timp de 10 minute și astfel vom obține o soluție cu 12%. Lăsăm să se răcească lichidul și îl consumăm. Pe măsură ce trece timpul, curcumina va scădea, astfel că după 6 ore soluția respectivă va avea numai 6% concentrat de curcumină. De aceea este important să consumăm soluția respectivă în maxim 4 ore după s-a răcit.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poți citi din Sanohelp - Extract de turmeric lichid bio

Sanohelp-Extract de t…

SanoHelp   Extract de turmeric lichid bio cu concentrația maximă de curcumină solubilă  Cercetări științifice din ultimii ani au demonstr...

Mai mult

Proprietățile turmeri…

Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat că extractul de turmeric acționează selectiv și ...

Mai mult

Turmericul produce re…

Turmericul ajută pacienții cu Alzheimer  Turmericul a fost folosit în India de peste 5.000 de ani, ceea ce este probabil motivul pentru car...

Mai mult

Știința confirmă: tur…

Curcumina din turmeric are eficacitatea a 14 medicamente  Turmericul este una din plantele cele mai studiate la ora actuală. Proprietățile ...

Mai mult

Ce nu știați despre t…

Ce nu știați despre turmeric  Sănătatea noastră este întotdeauna importantă, de aceea este bine să ne îngrijim trupul de toate elementele n...

Mai mult

Turmericul: ingredien…

Curcumina din turmeric are un extraordinar potențial terapeutic  Există mai multe ingrediente care au puternice proprietați medicinale, mot...

Mai mult

Efectele antiinflamat…

Un studiu recent a evidențiat faptul că curcumina reduce inflamația din corp  Un studiu arată că extractul de turmeric - curcumina - poate ...

Mai mult

Curcumina din turmeri…

Ce este turmericul?  Turmericul (Curcuma longa) este o plantă din familia zingiberacea. Această plantă este foarte mult utilizată în gastro...

Mai mult

Turmeric - Acțiuni bi…

Turmeric - Acțiunile biologice și aplicațiile sale medicale  Turmericul este o plantă erbacee de origine asiatică, înrudit cu ghimbirul și ...

Mai mult