Sanohelp

Sanohelp - Extract de turmeric. 

    Antitumoral. Antiinflamator.

Vitamina c alcalina forte

     Vitamina C Alcalină Forte.

   Alcalinizantă. Antioxidantă.

Sanocell

        SanoCell - Antitumoral.

    Antioxidant. Anticancerigen.     

  

Turmeric - Acțiuni biologice și aplicații medicale

Scris de Ayurvedic Medica

Turmeric - Acțiunile biologice și aplicațiile sale medicale

Turmeric - Curcurma - Sanohelp Turmericul este o plantă erbacee de origine asiatică, înrudit cu ghimbirul și cultivat în India, sudul Chinei, Taiwan, Japonia, Indonezia, Africa. Este folosit  în bucătăria indiană drept condiment, având un gust iute amărui, aromatic. În scop terapeutic se folosește rădăcina.

 Turmericul (Curcuma longa) este utilizat pe scară largă ca și condiment, conservant alimentar și colorant. Acesta a fost folosit în medicina tradițională ca un remediu casnic pentru diverse boli, inclusiv biliare, anorexie, tuse, răni diabetice, tulburări hepatice, reumatism și sinuzită. În ultimele decenii, s-au facut multe cercetări pentru a stabili activitățile biologice și acțiunile farmacologice ale turmericului și ale extractelor sale. Curcumin (diferuloylmethane), principalul component bioactiv galben al turmericului s-a dovedit a avea un spectru larg de acțiuni biologice. Acestea includ efectele sale anti-inflamatorii, antioxidante, anticarcinogenice, antimutagenice, anticoagulante, antifertilitate, antidiabetice, antibacteriene, antifungice, antiprotozoare, antivirale, antifibrotice, antivenin, antiulceroase, hipotensive. Efectul său anticancer este mediat în principal prin inducerea apoptozei. Efectele sale antiinflamatoare, anticancer și rolul lui antioxidant pot fi clinic exploatate pentru a controla reumatismul, carcinogeneza și patogeneza oxidativa legată de stres. Clinic, turmericul a fost deja utilizat pentru a reduce inflamațiile post-operatorii. Studiile arata ca aceasta planta este bine tolerată chiar și la o doză foarte mare, fără efecte toxice.

 Turmericul este utilizat ca un aditiv alimentar (condiment), conservant și agent de culoare în țări din Asia, inclusiv China și Asia de Sud-Est. De asemenea, este considerat ca fiind de bun augur și este folosit chiar și în ritualuri religioase. În medicina hindusă veche, se folosea pentru tratamentul entorselor și a umflăturilor cauzate de răni. În ultima vreme, medicina tradițională folosește turmericul pulbere pentru tratamentul tulburărilor biliare, anorexiei, cirozei, tusei, rănilor diabetice, tulburărilor hepatice, reumatismului și sinuzitei. În China, turmericul este folosit pentru boli asociate cu dureri abdominale.

Turmeric - compoziție chimică

 Extract de turmeric lichid bioTurmericul conține proteine (6,3%), grăsimi (5,1%), minerale (3,5%), glucide (69,4%) și umiditate (13,1%). Uleiul esențial (5,8%), obținut prin distilare cu vapori de rizomi are phellandrene (1%), sabinene (0,6%), cineol (1%), borneol (0,5%), zingiberene (25%) și sesquiterpines (53% ).

Efecte asupra sistemului gastric

 Turmericul are un efect benefic asupra stomacului. Acesta crește secreția mucină și poate acționa astfel ca gastroprotector împotriva substanțelor iritante.

 Curcuma este utilizată pentru a trata anemia, ateroscleroza, diabetul, edemurile, aplicații în cazul hemoroizilor, hepatita, isteria, indigestia, inflamațiile, bolile de piele, bolile urinare, răni și vindecarea vânătăilor, psoriazisul, anorexia, tusea, tulburările hepatice, reumatismul, sinuzita.

Efectul asupra sistemului cardiovascular

 Curcumina reduce severitatea modificărilor patologice și astfel protejează de daune cauzate de infarct miocardic. Curcumina îmbunătățește Ca2 + -transportul și alunecarea acestuia din mușchiul cardiac- reticulul sarcoplasmic, mărind astfel posibilitatea unor intervenții farmacologice pentru a corecta defecte Ca2 + și homeostazia în mușchiul cardiac.

Efectul asupra sistemului nervos

 Curcumina și complexul mangan de curcumina oferă acțiune de protecție împotriva demenței vasculare prin exercitarea activității antioxidante.

Efectul asupra metabolismului lipidic

 Curcumina reduce lipoproteinele cu densitate scăzută și lipoproteinele ​​cu densitate foarte mică în mod semnificativ în plasmă și la nivelul colesterolului total în ficat, generând astfel reducerea nivelului colesterolului . Folosind curcumina se reglează nivelul conținutului de acid gras după leziuni hepatice induse de etanol, prin scăderea acestui acid și creșterea nivelului de acid arahidonic.

Activitatea anti-inflamatorie

  Turmeric - Curcurma - SanohelpActivitatea antioxidantă a turmericului fost raportată încă din anul 1975. Acesta acționează ca un captator de radicali liberi de oxigen .

 Turmericul poate proteja hemoglobina împotriva oxidării. În vitro, turmericul poate inhiba semnificativ generarea de specii reactive de oxigen (ROS), cum ar fi anioni superoxid , H2O2 , care joacă un rol important în inflamații. Derivații săi, demethoxycurcumin și bisdemethoxycurcumin au, de asemenea, efect antioxidant. Curcumina exercită un efect inhibitor puternic împotriva daunelor induse de H2O2 în keratinocite umane și fibroblaste. Curcumina scade peroxidarea lipidelor în microzomi hepatici de șobolan , membrane eritrocitare și omogenizate de creier . Acest lucru este determinat prin menținerea activităților enzimelor antioxidante cum ar fi superoxid dismutaza, catalaza și glutation peroxidaza . Recent, s-a observat că curcumina previne deteriorarea oxidativă în cazul leziunilor gastrice induse de indometacin nu numai prin inactivarea peroxidazei gastrice , dar, de asemenea, prin absorbția directă a H2O2 și • OH ( observație nepublicată ) . Deoarece ROS au fost implicate în dezvoltarea diferitelor stări patologice, Curcumina are potențialul de a controla aceste boli prin activitatea sa puternic antioxidantă .

Efect anticarcinogenic - inducerea apoptozei

 Curcumina acționează ca un compus puternic anticarcinogenic. Printre diversele mecanisme, inducerea apoptozei joacă un rol important în efectul său anticarcinogenic. Se induce apoptoza și inhibă progresia ciclului celular, ambele fiimd esențiale pentru prevenirea creșterii celulelor canceroase în musculatura netedă.

Activitatea antifertilitate

 Eter de petrol și extracte apoase din rizomii de curcumă arată 100% efect anti-fertilitate la șobolani hrăniți oral. Implantarea este complet inhibată de aceste extracte. Curcumina inhiba, de asemenea, motilitatea spermatozoizilor umani și are potențialul de dezvoltare a unui contraceptiv intravaginal.

Efecte antidiabetice

 Curcumina previne formarea cataractei induse de galactoză la doze foarte mici . Atât turmericul cât și curcuma scad nivelul de zahăr din sânge în cazul diabetului indus de alloxan. Curcumina reduce, de asemenea, complicațiile în diabetul zaharat.

Activitatea antibacteriană

 Atât curcumina cât și fracțiunea de ulei , suprima creșterea mai multor bacterii , cum ar fi Streptococcus , Staphylococcus , Lactobacillus . Extractul apos de rizomi de curcumă are efecte antibacteriene. Curcumina previne, de asemenea, o creștere de Helicobacter pylori.

Efecte antifungice

 Extractele eterice și cloroformice și uleiul de turmeric au efecte antifungice. Extract cu etanol brut posedă de asemenea activitate antifungică . Uleiul de Curcuma este, de asemenea, activ împotriva Aspergillus flavus , A. parasiticus , Fusarium moniliforme și Penicillium digitatum .

Efecte antivirale

 Curcumina s-a dovedit a avea activitate antivirală . Acesta acționează ca un inhibitor eficient de virus EpsteinBarr ( EBV ) activator cheie Bam H fragment z cadru stânga 1 ( BZLF1 ) transcriere proteină în celulele Raji DR - LUC . Inductorii EBV , cum ar fi 12-0 - tetradecanoilforbol - 13 - acetat , butirat de sodiu și transformarea factorului de crestere - betaincreasenivelul BZLF1 m – ARN- la 12-48 ore după tratament în aceste celule, care este blocat în mod eficient de curcumină . Cel mai important, curcumina arată , de asemenea, efecte anti - HIV prin inhibarea activității HIV - 1 integrează necesare pentru replicarea virală . De asemenea, inhibă expresia genelor HIV, induse de lumina UV. Astfel, curcumina și analogii acesteia au potențial de dezvoltarea de noi medicamente împotriva HIV.

Rizomul sub formă de praf este utilizat pentru a trata rani, vânătăi, articulații inflamate și entorse în Nepal .

 Turmeric - Curcurma - SanohelpÎn medicina tradițională indiană, este utilizat pentru tratamentul tulburărilor biliare , anorexie , tuse , răni diabetice, tulburări hepatice , reumatism și sinuzită. Datele disponibile arată că pulberea , atunci când este aplicată sub formă de capsule la pacienții cu boli respiratorii, îmbunătățește simptomele cum ar fi dispnee, tuse și sputum. Un studiu clinic efectuat pe 18 pacienți cu poliartrită reumatoidă, a aratat o îmbunătățire semnificativă în ceea ce privește rigiditatea dimineața și inflamarea articulațiilor,aceste efecte fiind deja vizibile după două săptămâni de tratament cu doze orale de 120 mg / zi . Aplicarea pulberii în combinație cu alte produse vegetale este de asemenea raportată pentru purificarea sângelui și pentru problemele menstruale și abdominale.

 La pacienții supuși unei intervenții chirurgicale, administrarea orală de curcumina reduce inflamația postoperatorie. Recent, curcumina a fost formulat astfel încât să elibereze lent microsfere biodegradabile pentru tratamentul inflamației la șobolanii cu artrită . Este evident din acest studiu că microsfere biodegradabile de curcumina pot fi folosite cu succes pentru managementul terapeutic al inflamațiilor.

Perspective de viitor

 Turmericul a fost folosit în medicina ayurvedică din timpuri străvechi, cu diverse aplicații biologice. Deși s-au făcut unele cercetări cu privire la acțiunile benefice ale turmericului, încă nu s-au făcut studii pentru crearea de medicamente. Deși extractul brut are numeroase aplicații medicinale, aplicații clinice se pot face numai după ample cercetări despre bioactivitatea sa, mecanismul de acțiune și studii de toxicitate. Cu toate acestea, așa cum Curcumina este acum disponibilă în formă pură și prezintă un spectru larg de activități biologice, ar fi mai ușor pentru a dezvolta noi medicamente din această compus după studii ample privind mecanismul de acțiune și efectele farmacologice. Ultimii ani au cunoscut un entuziasm crescut în tratarea diferitelor afecțiuni cu produse naturale. Turmericul este un compus nontoxic, extrem de promițător, antioxidant natural care are un spectru larg de funcții biologice. Este de așteptat ca turmericul să poată găsi aplicare ca un medicament nou în viitorul apropiat, pentru a controla diverse boli, inclusiv tulburări inflamatorii, carcinogeneza și patogeneza oxidativă indusă de stres.

 Sanohelp este disponibil în 2 variante:

  1. SanoHelp 10 ml

  2. SanoHelp 20 ml

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poți citi din Sanohelp - Extract de turmeric lichid bio

Sanohelp-Extract de t…

SanoHelp   Extract de turmeric lichid bio cu concentrația maximă de curcumină solubilă  Cercetări științifice din ultimii ani au demonstr...

Mai mult

Proprietățile turmeri…

Extractul de turmeric distrugere celulele canceroase  Un nou studiu științific a constatat că extractul de turmeric acționează selectiv și ...

Mai mult

Turmericul produce re…

Turmericul ajută pacienții cu Alzheimer  Turmericul a fost folosit în India de peste 5.000 de ani, ceea ce este probabil motivul pentru car...

Mai mult

Știința confirmă: tur…

Curcumina din turmeric are eficacitatea a 14 medicamente  Turmericul este una din plantele cele mai studiate la ora actuală. Proprietățile ...

Mai mult

Ce nu știați despre t…

Ce nu știați despre turmeric  Sănătatea noastră este întotdeauna importantă, de aceea este bine să ne îngrijim trupul de toate elementele n...

Mai mult

Turmericul: ingredien…

Curcumina din turmeric are un extraordinar potențial terapeutic  Există mai multe ingrediente care au puternice proprietați medicinale, mot...

Mai mult

Efectele antiinflamat…

Un studiu recent a evidențiat faptul că curcumina reduce inflamația din corp  Un studiu arată că extractul de turmeric - curcumina - poate ...

Mai mult

Curcumina din turmeri…

Ce este turmericul?  Turmericul (Curcuma longa) este o plantă din familia zingiberacea. Această plantă este foarte mult utilizată în gastro...

Mai mult

Turmeric - Acțiuni bi…

Turmeric - Acțiunile biologice și aplicațiile sale medicale  Turmericul este o plantă erbacee de origine asiatică, înrudit cu ghimbirul și ...

Mai mult