Legătura dintre toxinele ambientale și cancer
- Categorie: Substanțe cancerigene
- Accesări: 2463
Mediul ambiant și pericolele sale
Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt doar unele dintre toxinele ambientale cu care ne aflăm în contact în mod obișnuit.
“Substanțele contaminante din organismele vii acționează ca factori perturbatori, mai precis interferează cu funcționarea corectă a chimiei corporale. Unele dintre aceste substanțe se pot acumula atât de mult timp încât pot fi transmise din generație în generație”, explică medicul oncolog Natalia Eres. “Nu doar agenții chimici pot avea efecte adverse și pot potența cancerul, ci și radiațiile care se aplică unor alimente pentru a le steriliza și unele câmpuri electromagnetice, precum cele derivate din telefonia mobilă care pot fi periculoase”, adaugă dr. Joan Vidal.
Acidul palmitic crește riscul de cancer
- Categorie: Substanțe cancerigene
- Accesări: 10271
Legătura dintre alimentație și apariția cancerului
Recent, a fost publicată o știre care a făcut înconjurul lumii și care poate fi punctul de plecare al unei noi terapii contra cancerului metastazic, și anume: „Celulele tumorale depind de grăsimi pentru a forma metastaze”- titrau multe medii de comunicare din întreaga lume.
Într-adevăr, se pare că cercetătorii încep să înțeleagă tot mai mult procesul prin care se produc metastazele și se confirmă, încă o dată, faptul că alimentația este în strânsă legătură cu apariția cancerului. Știința confirmă faptul că, mai ales pacienții diagnosticați cu cancer nu pot să mănânce orice și oricum, deoarece alegerile alimentare au un aport foarte mare în declanșarea și dezvoltarea acestei boli.
10 ingrediente cancerigene din alimente
- Categorie: Substanțe cancerigene
- Accesări: 4378
10 ingrediente cancerigene din alimente
În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să consumăm alimente sănătoase tot timpul. Alimentele procesate și de tip fast-food domină rafturile magazinelor, iar multe dintre fructele și legumele pe care le considerăm sănătoase sunt contaminate cu produse chimice nocive (de exemplu, pesticide).
A consuma din când în când alimente care au grăsimi nocive extra (cum sunt grăsimile rafinate și/sau hidrogenate) sau zahăr, probabil nu va determina apariția cancerului. Totuși, aceasta presupune să nu se facă un exces din aceste alimente nesănătoase, pentru că în timp, consumul acestora favorizează bolile cronice precum diabetul, bolile cardiovasculare și cancerul. Se recomandă de asemenea, citirea cu atenție a etichetelor de pe alimente și evitarea cu orice preț a ingredientelor toxice, carcinogene, care sunt un real pericol pentru sănătate.
Tutunul și cancerul de plămâni
- Categorie: Substanțe cancerigene
- Accesări: 2905
Tutunul și cancerul de plămâni
Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale contra Cancerului s-au prezentat anumite date vizavi de acest subiect, mai exact statistici conform cărora doar în Spania, mai mult de 50.000 persoane mor în fiecare an din cauza tutunului, iar dintre acestea, mai mult de 20.000 sunt victime ale unui cancer de plămâni.
Din totalul de 100% de tumori pulmonare care se diagnostichează anual, doar un procent de 25% pot fi operate, iar 1 din 4 cazuri sunt atât de grave sau afectează și alte structuri din torace, încât nu pot fi extirpate pe cale chirurgicală.
Dintr-un procent de 25 % de cazuri care se operează, doar 25% dintre pacienți au șanse de supraviețuire mai mult de cinci ani. Rata globală de supraviețuire în cazul carcinomului broncogemic este de aproximativ 10-12% în cazul pacienților diagnosticați.
Carnea procesată este cancerigenă (II)
- Categorie: Substanțe cancerigene
- Accesări: 2178
Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea?
Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este importantă pentru sănătate, însă aceasta are și unele dezavantaje. Modul în care a fost crescut animalul respectiv – cu ce a fost hrănit, în ce condiții a trăit, medicamentele care i s-au administrat și dacă a avut acces la exterior – fac o mare diferență între un aliment sănătos și unul care poate cauza diverse boli, chiar grave cum este cancerul.
Dacă alegeți să consumați carne, se recomandă să consumați doar acele produse care știți că provin dintr-o sursă organică și care au fost alimentate în mod natural. Al doilea factor care poate face o mare diferență pentru sănătate este modul în care această carne este gătită. Așa cum a a afirmat și AICR și a rezumat recent revista Time Magazine, acestea sunt câteva dintre modalitățile prin care carnea procesată poate crește riscul de cancer:
Carnea procesată este cancerigenă (I)
- Categorie: Substanțe cancerigene
- Accesări: 2414
Ar trebui să renunțăm la carne?
În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare de cancer, infertilitate masculină și deces timpuriu. Carnea procesată se conservă prin afumare, saramură sau prin adaosul unor conservanți chimici care sunt periculoși pentru sănătate. Între acestea se numără șunca, salamul, cârnații, hot-dogul, hamburgerii, pastrama, etc.
În mod specific șunca și toate produsele obținute din carne de porc conțin multe grăsimi saturate. De asemenea, carnea de porc este mai predispusă la contaminarea cu diverși microbi patogeni, ceea ce constituie o amenințare reală la adresa sănătății. În plus, carnea de porc este tratată cu nitriți care așa cum se știe deja, cresc riscul apariției cancerului.
Pagina 3 din 5
Îndulcitorii artifici…
Care este legătura dintre cancer și îndulcitorii artificiali? Un studiu publicat pe 24 martie 2022, susține cercetările anterioare care ar...
Read moreLegătura dintre antic…
Ce sunt anticoncepționalele orale? Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care sunt ad...
Read moreȚigările electronice …
Țigările electronice sunt un pericol pentru sănătate Țigările electronice au câștigat tot mai multă popularitate în ultima vreme ca fiind ...
Read more14 factori cancerigen…
Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este depăș...
Read moreConsumul de alcool și…
Consumul de alcool și apariția cancerului (III) Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt posibilitățile de creștere a riscul...
Read moreCancerul și consumul …
Ce sunt mai exact grăsimile? Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțelor nutri...
Read moreConsumul de alcool și…
Posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool 1. Cancer al cavității bucale, de f...
Read moreConsumul de alcool și…
Cum se metabolizează alcoolul în organism? În această serie de articole vom analiza influența băuturilor alcoolice asupra apariției cancer...
Read moreEliminarea metalelor …
Ce sunt metalele grele? Metalele grele se află peste tot în jurul nostru, deoarece sunt materiale care se găsesc în pământ și care fac par...
Read moreProdusele lactate și …
Care este legătura dintre produsele lactate și cancer? În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă care consumă...
Read moreSubstanțele perturbat…
Substanțele perturbatoare endocrine Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în produsel...
Read moreSubstanțele perturbat…
Substanțele periculoase pentru sistemul endocrin Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice perturbatoare e...
Read moreAlimentele transgenic…
Alimentele și semințele transgenice Studiile efectuate asupra alimentelor transgenice sau modificate genetic și au indicat că acest ...
Read moreColoranți și conserva…
Atenție la produsele care conțin caragenan! (E407) Cu toate că gelifiantul sau conservantul denumit caragenan se obține din unele ingred...
Read moreColoranți și conserva…
Coloranții și conservanții alimentari, inofensivi sau periculoși? Unii conservanți și coloranți alimentari, care se folosesc pentru ...
Read moreLegătura dintre toxin…
Mediul ambiant și pericolele sale Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt doar...
Read moreAcidul palmitic creșt…
Legătura dintre alimentație și apariția cancerului Recent, a fost publicată o știre care a făcut înconjurul lumii și care poate fi p...
Read more10 ingrediente cancer…
10 ingrediente cancerigene din alimente În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să consumăm al...
Read moreTutunul și cancerul d…
Tutunul și cancerul de plămâni Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale contra Cancerului s-au prezentat anumite date vizavi de acest subiect...
Read moreCarnea procesată este…
Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea? Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este importantă p...
Read moreCarnea procesată este…
Ar trebui să renunțăm la carne? În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare de cancer...
Read moreAlimente periculoase …
Alimentația greșită favorizează apariția cancerului Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a avertizat în nenumărate rânduri asu...
Read moreAlcoolul crește riscu…
Alcoolul, un factor extrem de nociv pentru sănătate Corpul nu arde în mod eficient carbohidrații și în general ne lasă mai înfometați câte...
Read moreParabenii și cancerul…
Ce sunt parabenii? Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în multe alte p...
Read moreRoșiile, un remediu a…
Roșiile, un remediu anticancerigen Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, au multe propr...
Read moreAlimente care pot cau…
Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată că unele alim...
Read moreAcrilamida, pericolul…
Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri medii...
Read moreLegătura dintre grăsi…
Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribuii la un risc m...
Read moreAspartamul crește ris…
Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile...
Read moreProdusele anti-perspi…
Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitranspirant...
Read more