Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

    Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

    Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

    Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

    Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

    Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

    Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

    Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

    Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

    Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Substanțe cancerigene

    Mediul ambiant și pericolele sale

    Legătura dintre toxinele ambientale și cancer

     Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt doar unele dintre toxinele ambientale cu care ne aflăm în contact în mod obișnuit.

     “Substanțele contaminante din organismele vii acționează ca factori perturbatori, mai precis interferează cu funcționarea corectă a chimiei corporale. Unele dintre aceste substanțe se pot acumula atât de mult timp încât pot fi transmise din generație în generație”, explică medicul oncolog Natalia Eres. “Nu doar agenții chimici pot avea efecte adverse și pot potența cancerul, ci și radiațiile care se aplică unor alimente pentru a le steriliza și unele câmpuri electromagnetice, precum cele derivate din telefonia mobilă care pot fi periculoase”, adaugă dr. Joan Vidal.

    Legătura dintre alimentație și apariția cancerului

    Acidul palmitic crește riscul de cancer

     Recent, a fost publicată o știre care a făcut înconjurul lumii și care poate fi punctul de plecare al unei noi terapii contra cancerului metastazic, și anume: „Celulele tumorale depind de grăsimi pentru a forma metastaze”- titrau multe medii de comunicare din întreaga lume.

     Într-adevăr, se pare că cercetătorii încep să înțeleagă tot mai mult procesul prin care se produc metastazele și se confirmă, încă o dată, faptul că alimentația este în strânsă legătură cu apariția cancerului. Știința confirmă faptul că, mai ales pacienții diagnosticați cu cancer nu pot să mănânce orice și oricum, deoarece alegerile alimentare au un aport foarte mare în declanșarea și dezvoltarea acestei boli.

    10 ingrediente cancerigene din alimente

     În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să consumăm alimente sănătoase tot timpul. Alimentele procesate și de tip fast-food domină rafturile magazinelor, iar multe dintre fructele și legumele pe care le considerăm sănătoase sunt contaminate cu produse chimice nocive (de exemplu, pesticide).

     A consuma din când în când alimente care au grăsimi nocive extra (cum sunt grăsimile rafinate și/sau hidrogenate) sau zahăr, probabil nu va determina apariția cancerului. Totuși, aceasta presupune să nu se facă un exces din aceste alimente nesănătoase, pentru că în timp, consumul acestora favorizează bolile cronice precum diabetul, bolile cardiovasculare și cancerul. Se recomandă de asemenea, citirea cu atenție a etichetelor de pe alimente și evitarea cu orice preț a ingredientelor toxice, carcinogene, care sunt un real pericol pentru sănătate.

    Tutunul și cancerul de plămâni

    Tutunul și cancerul de plămâni Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale contra Cancerului s-au prezentat anumite date vizavi de acest subiect, mai exact statistici conform cărora doar în Spania, mai mult de 50.000 persoane mor în fiecare an din cauza tutunului, iar dintre acestea, mai mult de 20.000 sunt victime ale unui cancer de plămâni.

     Din totalul de 100% de tumori pulmonare care se diagnostichează anual, doar un procent de 25% pot fi operate, iar 1 din 4 cazuri sunt atât de grave sau afectează și alte structuri din torace, încât nu pot fi extirpate pe cale chirurgicală.

     Dintr-un procent de 25 % de cazuri care se operează, doar 25% dintre pacienți au șanse de supraviețuire mai mult de cinci ani. Rata globală de supraviețuire în cazul carcinomului broncogemic este de aproximativ 10-12% în cazul pacienților diagnosticați.

    Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea?

    Carnea procesată este cancerigenă (II) Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este importantă pentru sănătate, însă aceasta are și unele dezavantaje. Modul în care a fost crescut animalul respectiv – cu ce a fost hrănit, în ce condiții a trăit, medicamentele care i s-au administrat și dacă a avut acces la exterior – fac o mare diferență între un aliment sănătos și unul care poate cauza diverse boli, chiar grave cum este cancerul.

     Dacă alegeți să consumați carne, se recomandă să consumați doar acele produse care știți că provin dintr-o sursă organică și care au fost alimentate în mod natural. Al doilea factor care poate face o mare diferență pentru sănătate este modul în care această carne este gătită. Așa cum a a afirmat și AICR și a rezumat recent revista Time Magazine, acestea sunt câteva dintre modalitățile prin care carnea procesată poate crește riscul de cancer:

    Ar trebui să renunțăm la carne?

    Carnea procesată este cancerigenă (I) În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare de cancer, infertilitate masculină și deces timpuriu. Carnea procesată se conservă prin afumare, saramură sau prin adaosul unor conservanți chimici care sunt periculoși pentru sănătate. Între acestea se numără șunca, salamul, cârnații, hot-dogul, hamburgerii, pastrama, etc.

     În mod specific șunca și toate produsele obținute din carne de porc conțin multe grăsimi saturate. De asemenea, carnea de porc este mai predispusă la contaminarea cu diverși microbi patogeni, ceea ce constituie o amenințare reală la adresa sănătății. În plus, carnea de porc este tratată cu nitriți care așa cum se știe deja, cresc riscul apariției cancerului.

    Îndulcitorii artifici…

    Care este legătura dintre cancer și îndulcitorii artificiali? Un studiu publicat pe 24 martie 2022, susține cercetările anterioare care ar...

    Read more

    Legătura dintre antic…

    Ce sunt anticoncepționalele orale?  Anticoncepționalele orale (pilulele contraceptive) sunt medicamente care conțin hormoni și care sunt ad...

    Read more

    Țigările electronice …

    Țigările electronice sunt un pericol pentru sănătate  Țigările electronice au câștigat tot mai multă popularitate în ultima vreme ca fiind ...

    Read more

    14 factori cancerigen…

    Factori care cresc probabilitatea de apariție a cancerului  Când este vorba de decese în statele din Uniunea Europeană, cancerul este depăș...

    Read more

    Consumul de alcool și…

    Consumul de alcool și apariția cancerului (III)  Să vedem în continuarea articolului anterior care sunt posibilitățile de creștere a riscul...

    Read more

    Cancerul și consumul …

    Ce sunt mai exact grăsimile?  Înainte de a intra în studiul grăsimilor (lipidelor), trebuie să facem o mică reamintire a substanțelor nutri...

    Read more

    Consumul de alcool și…

      Posibilitățile de creștere a riscului de cancer cu diferite localizări din cauza consumului de alcool 1. Cancer al cavității bucale, de f...

    Read more

    Consumul de alcool și…

    Cum se metabolizează alcoolul în organism?  În această serie de articole vom analiza influența băuturilor alcoolice asupra apariției cancer...

    Read more

    Eliminarea metalelor …

    Ce sunt metalele grele?  Metalele grele se află peste tot în jurul nostru, deoarece sunt materiale care se găsesc în pământ și care fac par...

    Read more

    Produsele lactate și …

    Care este legătura dintre produsele lactate și cancer?  În primul rând trebuie să menționăm faptul că omul este singura ființă care consumă...

    Read more

    Substanțele perturbat…

    Substanțele perturbatoare endocrine  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice pot fi întâlnite în produsel...

    Read more

    Substanțele perturbat…

    Substanțele periculoase pentru sistemul endocrin  Câteva dintre principalele surse de expunere la substanțele chimice perturbatoare e...

    Read more

    Alimentele transgenic…

    Alimentele și semințele transgenice  Studiile efectuate asupra alimentelor transgenice sau modificate genetic și au indicat că acest ...

    Read more

    Coloranți și conserva…

    Atenție la produsele care conțin caragenan! (E407)  Cu toate că gelifiantul sau conservantul denumit caragenan se obține din unele ingred...

    Read more

    Coloranți și conserva…

    Coloranții și conservanții alimentari, inofensivi sau periculoși?  Unii conservanți și coloranți alimentari, care se folosesc pentru ...

    Read more

    Legătura dintre toxin…

    Mediul ambiant și pericolele sale  Plumbul, arsenicul, mercurul, DDT-ul, glifosatul, hidrocarburile aromatice policiclice (PAH) sunt doar...

    Read more

    Acidul palmitic creșt…

    Legătura dintre alimentație și apariția cancerului  Recent, a fost publicată o știre care a făcut înconjurul lumii și care poate fi p...

    Read more

    10 ingrediente cancer…

    10 ingrediente cancerigene din alimente  În această lume modernă, mereu în alertă și în schimbare, poate fi o mare provocare să consumăm al...

    Read more

    Tutunul și cancerul d…

    Tutunul și cancerul de plămâni  Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale contra Cancerului s-au prezentat anumite date vizavi de acest subiect...

    Read more

    Carnea procesată este…

    Cum crește riscul de cancer când se procesează carnea?  Unii nutriționiști afirmă că o cantitate mică de proteine animale este importantă p...

    Read more

    Carnea procesată este…

    Ar trebui să renunțăm la carne?  În prezent, există multe studii medicale care au relaționat carnea procesată cu un risc mai mare de cancer...

    Read more

    Alimente periculoase …

    Alimentația greșită favorizează apariția cancerului  Institutul American pentru Cercetarea Cancerului a avertizat în nenumărate rânduri asu...

    Read more

    Alcoolul crește riscu…

    Alcoolul, un factor extrem de nociv pentru sănătate  Corpul nu arde în mod eficient carbohidrații și în general ne lasă mai înfometați câte...

    Read more

    Parabenii și cancerul…

     Ce sunt parabenii?  Parabenii sunt substanțe chimice care sunt folosiți ca și conservanți în produsele antitranspirante și în multe alte p...

    Read more

    Roșiile, un remediu a…

    Roșiile, un remediu anticancerigen  Roșiile, pe lângă faptul că sunt delicioase și oferă multiple posibilități în bucătărie, au multe propr...

    Read more

    Alimente care pot cau…

    Alimentația greșită crește riscul de apariție a cancerului  În prezent, există tot mai multe cercetări științifice care arată că unele alim...

    Read more

    Acrilamida, pericolul…

    Alimentele procesate conțin substanțe potențial cancerigene  Este uimitor faptul că aproximativ 90% din banii persoanelor cu venituri medii...

    Read more

    Legătura dintre grăsi…

    Obezitatea este factor de risc în apariția cancerului  Obezitatea este în mod frecvent un factor ignorat care poate contribuii la un risc m...

    Read more

    Aspartamul crește ris…

    Consumul de aspartam poate fi relaționat cu limfomul non-Hodgkin și leucemia  Aspartamul este un îndulcitor artificial utilizat în sucurile...

    Read more

    Produsele anti-perspi…

    Aluminiul din anti-perspirante este absorbit de țesutul mamar  S-a descoperit că clorura de aluminiu conținută în produsele antitranspirant...

    Read more