Remedii anti-cancer

Ciuperca Reishi - remediu anti-cancer

Scris de Ayurvedic Medica

Ciuperca Reishi are puternice proprietăți anti-cancer, anti-virale și anti-bacteriene

 În prezent, ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) este considerată un remediu naturist foarte valoros datorită proprietăților sale antivirale, precum și capacității sale de a întări sistemul imunitar și de a lupta contra cancerului. În multe cazuri, consumul acestei ciuperci medicinale poate optimiza funcția imunitară și reduce riscul apariției multor boli.

 Așa cum se cunoaște deja, multe persoane experimentează procesul de îmbătrânire ca o cădere rapidă a sistemului imunitar, iar ca rezultat al acesteia, apar mai ușor diverse inflamații și infecții. În același timp, aceste probleme de sănătate pregătesc terenul pentru apariția unor probleme mai grave cum sunt cancerul, bolile cardiovasculare și diabetul. Termenul tehnic pentru această situație este imunosenescența, care înseamnă mai exact, deteriorarea progresivă a sistemului imunitar, provocată de înaintarea în vârstă.

 În prezent, cercetătorii știu că există trei componente principale care sunt esențiale pentru a preveni îmbătrânirea prematură. Aceste componente cheie oferă cea mai bună protecție posibilă la nivel celular și de ADN și sunt următoarele:

 - polizaharidele care ajută la evitarea cancerului prin întărirea sistemului imunitar;

 - triterpenii care protejează ficatul, reduc nivelele de colesterol și stabilizează tensiunea arterială;

 - peptidele care are un rol antioxidant foarte important.

 În cadrul unui studiu realizat pe pacienți umani, au fost administrate 1100 doze de ciuperci Reishi participanților sănătoși. Cercetătorii au constatat astfel că nivelele antioxidanților din plasmă au crescut destul de repede, ajungând la un maxim după 90 minute de la administrare, în timp ce capacitatea antioxidanților din urină a crescut cu aproximativ 29% după doar 3 ore. Aspectul cel mai important care a fost subliniat de către cercetători a fost acela că nu s-au detectat indicii de toxicitate sau efecte secundare la finalul studiului, ceea ce este remarcabil.

Ciuperca Reishi oferă un impuls puternic sistemului imunitar

 Ciuperca Reishi a fost utilizată de mii de ani de către medicina tradițională chineză. Nu este surprinzător faptul că medicii din vechime erau conștienți de proprietățile sale vindecătoare și antivirale, precum și de capacitatea sa de a conferi longevitate. Datorită acestor proprietăți excepționale, ciuperca Reishi a fost denumită “ciuperca nemuririi“.

 Numeroase cercetări și studii medicale au confirmat faptul că substanțele fitochimice complexe care se găsesc în ciuperca Reishi sunt responsabile de capacitatea de a regla și întări un sistem imunitar slăbit. De asemenea, compușii bio-activi naturali din ciuperca Reishi reduc inflamația din corp, previn bolile cardiace și apariția cancerului, alergiile, bolile auto-imune, astmul, diabetul, bolile Alzheimer și Parkinson și bolile hepatice, pentru a aminti doar câteva dintre acestea.

 Oamenii de știință au utilizat tehnologia modernă pentru înțelege de ce ciuperca Reishi este atât de eficientă în stimularea sistemului imunitar. În urma acestor cercetări, s-a constatat că acest puternic remediu natural are numeroși compuși farmacologic activi care încetinesc procesul de îmbătrânire într-un mod sigur și eficient.

Ciuperca Reishi are numeroase proprietăți și beneficii contra cancerului

 Așa cum se cunoaște deja, sistemul imunitar are un rol crucial în lupta contra bacteriilor, distrugerea celulelor canceroase emergente și stingerea răspunsului inflamator din corp odată ce amenințările au fost eliminate. Inflamația continuă este unul dintre indicatorii (factor de risc) multor boli relaționate cu îmbătrânirea, inclusiv a bolilor cardiovasculare, a tulburărilor osoase și articulare, a neurodegenerării și a cancerului.

 Din punct de vedere științific, ciuperca Reishi a dovedit că are calități anticancerigene în cazul cancerului de sân, prostată, plămâni, ovare, col uterin și colon.

 Modalitatea prin care acționează ciuperca Reishi este prin impulsionarea celulelor sistemului imunitar, astfel încât invadatorii să poată fi expulzați din organism într-un mod cât mai eficient. Dezvoltarea limfocitelor B și T și a celulelor numite “asasine naturale” (Natural Killer) permite sistemului imunitar să atace și să distrugă celulele canceroase și invadatorii virali. Extractul din ciuperca Reishi dezactivează de asemenea agenții carcinogeni, inhibă proliferarea celulelor canceroase și determină apoptoza (moartea celulară programată) a celulelor canceroase.

 Medicii tradiționeali chinezi au recunoscut de mii de ani valoarea medicinală a ciupercii Reishi. În prezent, știința modernă demonstrează prin metodele sale specifice eficiența compușilor antivirali și curativi pe care această ciupercă îi conține. Așa cum se știe, unul dintre principalii stâlpi ai sănătății este un sistem imunitar puternic, iar compușii din ciuperca Reishi s-au dovedit a fi extrem de eficienți pentru întărirea acestuia.

 Extractul din ciuperca Reishi poate fi consumat zilnic ca supliment alimentar, sub formă de tinctură sau de ceai, sub îndrumarea unui medic fitoterapeut competent. Așa cum a afirmat Hipocrate, părintele medicinii, dacă avem în vedere ca “alimentele să fie medicamentele noastre, iar medicamentele să ne fie alimente”, putem trăi perfect sănătoși și feriți de boli și alte tulburări de sănătate.

5 moduri în care ciuperca Reishi distruge celulele canceroase

 Ciuperca Reishi a fost considerată de mii de ani în Orient un remediu valoros datorită beneficiilor sale incontestabile pe care le oferă sănătății. Nivelele scăzute de imunitate ne pot face să devenim vulnerabili la diverse infecții virale și bacteriene, dar și la boli grave cum este cancerul, deoarece în acest caz, corpul este incapabil să recunoască și să elimine celulele canceroase în primele etape de dezvoltare, înainte ca acestea să se stabilizeze și să înceapă să se înmulțească.

 Ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) acționează în interiorul corpului în diverse moduri, întărind sistemul imunitar și în același timp atacând celule specifice de cancer pentru a reduce și elimina cancerul încă de la început.

 Să vedem în continuare care sunt cele 5 moduri specifice prin care ciuperca Reishi poate distruge celulele canceroase:

1. Ciuperca Reishi ajută la tratarea cancerului de sân inflamator

 Cancerul de sân inflamatoriu este considerată a fi o formă dificilă de cancer, deoarece este penetrant și este foarte probabil să se răspândească și în alte părți ale corpului. Ciuperca Reishi ajută în acest caz deoarece are un efect inhibitor asupra reproducerii celulelor canceroase și datorită faptului că are puternice proprietăți anti-inflamatorii.

2. Ciuperca Reishi previne infecțiile secundare

 Pacienții diagnosticați cu cancer se confruntă atât cu problemele inerente ale acestei boli, dar și cu slăbirea accelerată a sistemului imunitar, ceea ce se traduce printr-o vulnerabilitate la infecțiile secundare cauzate de bacterii, virusuri, ciuperci și alți agenți patogeni. Ciuperca Reishi ajută la prevenirea acestor probleme întărind răspunsul imunitar al corpului.

3. Ciuperca Reishi modulează sistemul imunitar

 S-a demonstrat prin intermediul unor studii de specialitate că ciuperca Reishi are efecte imunomodulatorii. Aceasta înseamnă că compușii activi din această ciupercă descompun fibrinogenul în exterior, stratul protector al celulelor canceroase și prin aceasta, ele devin mai ușor de eliminat; de asemenea ciuperca Reishi ajută la impulsionarea activității celulelor asasine naturale (Natural Killer) în lupta contra agenților patogeni.

4. Ciuperca Reishi este eficientă contra cancerului de ovare

 În cadrul unui studiu realizat recent asupra efectelor ciupercii Reishi în cazul cancerului de ovare, oamenii de știință au descoperit faptul că compușii activi din această ciupercă au fost capabili să reducă creșterea tumorilor și a celulelor canceroase. În același timp, compușii din ciuperca Reishi nu au provocat nicio deteriorare a celulelor și țesutului sănătos. Ideea de a elimina celulele canceroase, în timp ce celulele sănătoase sunt protejate, continuă să fie un scop constant în cazul tratamentului convențional contra cancerului.

5. Ciuperca Reishi determină apoptoza (moartea celulelor canceroase)

 Toate tipurile de celule din corp sunt programate să moară, un proces cunoscut sub denumirea de apoptoză; problema care apare în cazul celulelor canceroase este că acestea nu se supun acestei morți programate și se reproduc pe termen nedefinit, formând tumori și extinzându-se și în alte părți ale corpului. Însă, pe lângă multe alte remedii pe care natura ni le pune la dispoziție, s-a dovedit în mod științific că extractele din ciuperca Reishi pot induce apoptoza celulelor canceroase pentru a opri astfel, propagarea acestora.

Categorie: