Rețetă pentru o salată anticancer

Salata anticancer, sursă de superalimente

Rețetă pentru o salată anticancer

 Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este necesar să se consume cât mai multe alimente vii (crude, negătite), alcaline, organice, pline de enzime, nutrienți, minerale și probiotice. Acestea pot fi consumate sub formă de sucuri, shake-uri, smoothie-uri, supe, salate, dulciuri raw-vegane, etc. pentru a obține un maxim de elemente benefice și esențiale pentru prevenirea și combaterea acidității din corp. Așa cum se știe, un ph preponderent acid este propice pentru dezvoltarea celulelor canceroase.

 Următoarea rețetă este unul din numeroasele exemple de salate anticancer care include superalimente și constituie o sursă optimă de energie și alcalinitate. Salata prezentată conține legume (de preferință organice), semințe germinate, semințe crude, ciuperci și un dressing delicios și sănătos. Această salată anticancer este foarte sănătoasă și sățioasă și este o sursă excelentă de energie și vitalitate pentru întreaga zi.

 Bineînțeles că această salată anticancer poate fi preparată în proporțiile și cu ingredientele preferate, însă se recomandă să ții cont de următoarele sfaturi:

 - Nu include carne de niciun tip în salata anticancer;

 - Folosește în salata anticancer doar alimente organice, care nu conțin pesticide sau fertilizanți chimici toxici.

 - Nu include brânză de niciun tip (sau produse lactate) în salata anticancer;

 - Nu folosi dressinguri sau sosuri din supermarket pentru salata anticancer;

 - Nu folosi fructe de niciun fel în această salată. Fructele și legumele necesită diferite sucuri digestive, iar atunci când se consumă împreună pot crea un exces de acid în stomac și cauzează indigestie. Este important să acorzi atenția cuvenită combinării corecte a alimentelor.

Rețetă pentru prepararea unei salate anticancer

 Așa cum am menționat anterior, poți prepara această salată anticancer după propriul gust. Aceste ingrediente sunt de bază, însă poți prepara zilnic o salată diferită prin combinarea ingredientelor sub diverse forme. Pentru a prepara o saltă anticancer ai nevoie de următoarele:

Ingrediente:

 - Legume cu frunze verde închis precum spanacul, rucola și salata kale (însă nu mai mult de 10 căni pe zi);

 - Broccoli (cea mai bună sursă de sulforafan care susține detoxifierea ficatului și de indol-3-carbinol (I3C), un compus anticancerigen);

 - Germeni de broccoli (conțin sulforafan concentrat și I3C (nu mai mult de 4 căni pe zi);

 - Conopidă;

 - Varză roșie (sursă de antioxidanți);

 - Praz;

 - 1/2 avocado;

 - Anghinare;

 - Fasole Mung germinată;

 - Ardei verde, roșu și galben;

 - Ceapă roșie tăiată rondele;

 - Năut germinat;

 - Ciuperci Cremini, Bella, Shiitake;

 - Linte roșie sau verde germinată;

 - Dovlecel sau zucchini;

 - Semințe de floarea soarelui crude (germinate sunt mai bune);

 - Migdale crude (germinate sunt mai bune).

 Preparare: Într-un bol se amestecă foarte bine ingredientele alese, apoi se adaugă dressingul. Acesta se prepară astfel:

  Dressing pentru salata anticancer

 - Ulei de măsline extravirgin după gust

 - 2 linguri de oțet de mere

  Se amestecă bine uleiul de măsline cu oțetul de mere, iar apoi se adaugă aceste patru condimente în proporții egale:

 - Turmeric sau curry pulbere

 - Oregano

 - Usturoi pulbere

 - Piper de cayenne

 Se toarnă peste salată, se omogenizează și se servește proaspătă.

 Această salată a fost utilizată în dieta anticancer pe care a urmat-o Crist Wark care a fost diagnosticat cu cancer de colon în faza 3 în anul 2003, la vârsta de 26 ani. În prezent, Crist are 38 de ani, a învins cancerul și are o viață sănătoasă și împlinită alături de soția sa și de cele două fiice.

Alte recomandări anticancer:

 De asemenea, se recomandă consumul frecvent al alimentelor fermentate. Acestea sunt excelente pentru digestie și ajută la repopularea florei intestinale cu bacterii benefice esențiale pentru sănătate. Dintre alimentele fermentate cele mai recomandate amintim varza murată și preparatul Kimchi.

 Varza murată se prepară din trei ingrediente: varză, sare și apă. În ultimii ani au fost efectuate nu mai puțin de 95 de studii științifice care au arătat ca varza consumată crudă, murată sau gătită ușor are puternice efecte antitumorale.

 Kimchi seamănă cu varza murată însă este preparată în stil tradițional corean și este considerată unul dintre cele mai bune alimente fermentate care există la ora actuală. Kimchi se prepară dintr-un amestec de varză chinezească fermentată, ceapă, usturoi, ghimbir, ardei iuți și piper. Kimchi conține concentrații ridicate de vitamina C și betacaroten, dar și de calciu, fier, vitaminele A, B1, B2 și bacterii benefice de acid lactic. Conform revistei Health, Kimchi este unul din cele cinci cele mai sănătoase alimente din lume.