3 sucuri pentru combaterea cancerului

Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului

3 sucuri pentru combaterea cancerului Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătății, peste tot în lume, majoritatea persoanelor nu consumă cantitatea zilnică recomandată de legume și de fructe. Sucurile și shake-urile sunt unele dintre cele mai bune soluții în acest caz, deoarece se prepară din legume proaspete precum spanac, sfeclă, țelină, etc. și reprezintă o modalitate facilă de a obține necesarul zilnic de nutrienți necesari pentru o sănătate înfloritoare.

 Spanacul este o legumă care, asemenea celorlalte alimente alcaline, ajută la protejarea sistemului imunitar și la prevenirea bolilor grave precum cancerul, deoarece într-un ambient alcalin celulele canceroase nu se pot înmulți. Proprietățile anti-cancer ale spanacului au fost demonstrate deja prin diverse studii științifice. De exemplu, o echipă de cercetători japonezi au descoperit faptul că unele componente fitochimice din spanac pot împiedica distrugerea ADN-ului și de asemenea pot inhiba creșterea celulară a tumorilor.

 Pe de o parte, deoarece este un aliment alcalin, spanacul este deja un aliment recomandat în cancer, însă în același timp, componentele sale specifice îl determină să fie un aliment puternic pentru prevenirea și ameliorarea acestei boli.

 La rândul lor, cercetătorii de la Universitatea Harvard au demonstrat că flavonoidele din spanac, mai precis apigenina, poate distruge celulele cancerigene și poate stopa dezvoltarea cancerului. De asemenea, spanacul este în special bun pentru prevenirea și tratarea cancerului de prostată deoarece conține neoxantină, care este un carotenoid care determină apoptoza sau moartea celulelor canceroase. În plus, vitamina A și betacarotenul din spanac sunt foarte benefice pentru prevenirea cancerului de sân.

 Toate varietățile de mere au calități excepționale pentru sănătatea noastră, însă se pare că în mod particular cele verzi ne oferă cele mai multe proteine, vitamine, minerale și fibre. Sunt foarte bine cunoscute beneficiile merelor contra tulburărilor digestive, pentru reglarea nivelelor de glucoză din sânge și stimularea poftei de mâncare.

 Sucul de spanac combinat cu sucul de mere este la rândul său foarte benefic pentru sănătatea ochilor, a inimii, pentru menținerea unei tensiuni arteriale echilibrate și a unei bune sănătăți osoase. Spanacul este foarte bogat în vitamina K, care controlează activarea osteoclastelor primare (care sunt celule din sânge având rolul de a distruge partea internă a osului, pe măsură ce la suprafața lui se depun noi straturi de substanță osoasă) din celulele multinucleice, care sunt responsabile de degradarea oaselor. Spanacul conține de asemenea flavonoide care sunt benefice în lupta contra cancerului și a inflamației. De asemenea, spanacul conține luteină și zeaxantină, care ajută la prevenirea degenerări maculare, îmbunătățind vederea și protejându-ne de apariția bolilor oculare.

 

             3 rețete de sucuri anticancer cu spanac și mere anticancer

Rețeta nr. 1

 Ingrediente:

 - 1 1/2 căni de spanac proaspăt

 - 1/2 grapefruit curățat de pielița albă

 - 2 mere verzi, tăiate în opt părți

 - 1 bucată de ghimbir proaspăt dat pe răzătoare

 - 2 tije mari de țelină

Cum se prepară?

 - Se spală și se taie legumele și fructele din rețetă.

 - Cu ajutorul unui storcător se obține sucul de spanac, grapefruit și țelină.

 - Apoi se procesează toate sucurile și ghimbirul ras cu un blender.

 - Se consumă imediat, pentru a se evita oxidarea sucului.

 - Opțional: Se poate adăuga puțină gheață pisată și se poate îndulci cu extract natural de stevia sau cu puțină miere de albine.

Rețeta nr. 2

 Ingrediente:

 - 2 pumni de spanac proaspăt

 - 1 măr mediu

 - 1 castravete mare

 - 1 cană de lapte de migdale

 - 1 sau 2 linguri de semințe de cânepă sau semințe de chia, după preferințe

 - 2 lingurițe de miere de albine

 - 1 sau 2 linguri de suc de lămâie, după gust

Cum se prepară?

 - Se spală și se taie legumele din rețetă.

 - Cu ajutorul unui blender se procesează toate ingredientele timp de 1 minut.

 - Se consumă proaspăt, preferabil dimineața pe stomacul gol sau între mese.

 - Opțional: Se poate adăuga puțină gheață pisată și se poate îndulci cu extract natural de stevia sau cu puțină miere de albine.

Rețeta nr. 3

 Ingrediente:

 - 1 cană de spanac proaspăt
 - 1 cană de lapte de cocos
 - 1 cană de varză creață
 - 1 banană
 - 1/2 măr Granny Smith (verde)
 - 1 linguriță de miere de albine

Cum se prepară?

 - Se spală și se taie legumele și fructele din rețetă.

 - Se procesează cu ajutorului unui blender spanacul, varza creață și laptele de cocos până când se obține un amestec omogen.

 - Apoi se adaugă banana, mărul și mierea și se mai procesează puțin până se formează consistența dorită.

 - Opțional: Se poate adăuga puțină gheață pisată și se poate îndulci cu extract natural de stevia sau cu puțină miere de albine.