Sanohelp

    Sanohelp - Extract de turmeric. 

        Antitumoral. Antiinflamator.

       Medica Stem- Antitumoral.

     Regenerare celulara. Imunitate.

    Vitamina c alcalina forte

         Vitamina C Alcalină Forte.

       Alcalinizantă. Antioxidantă.

    Sanocell

            SanoCell - Antitumoral.

        Antioxidant. Anticancerigen.

      

    Articole noi

    Insomnia: cauze, impact și soluții bazate pe …

    Ce este insomnia și cum ne afectează? Insomnia este o tulburare de somn care afectează capacitatea...

    Mențineți-vă mintea activă: cum să preveniți …

    Importanța proactivității în menținerea sănătății mintale Demența afectează milioane de oameni în ...

    Importanța somnului pentru sănătate: o privir…

    Începutul călătoriei în lumea somnului Somnul, adesea neglijat în viața agitată de azi, este un pi...

    Astenia de primăvară: combaterea simptomelor …

    Oboseala de sezon: înțelegerea asteniei de primăvară Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci, p...

    Remisiile spontane ale cancerului: un fenomen…

    Ce sunt remisiile spontane ale cancerului? Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, canc...

    Cauta in site

    Inregistrare

    Suntem si pe Facebook

    Fructe care pot preveni cancerul de sân

    O viață sănătoasă poate preveni cancerul de sân

    Fructe care pot preveni cancerul de sân Conform Institutului American de Cercetare a Cancerului (AICR este sigla sa în engleză) 1 din 8 femei suferă de cancer de sân. Pentru a evita sau a preveni această boală care poate fi mortală, este necesar să avem o viață mai sănătoasă și să acordăm mai multă atenție alimentației.

     Principala cauză a cancerului este stilul de viață modern. Alimentele procesate, excesul de aditivi alimentari, poluarea, stresul cronic și emoțiile negative sunt factorii principali care cauzează o aciditate internă și implicit cancer.

    40% dintre cazurile de cancer de sân se pot preveni

     Diverse cercetări medicale au demonstrat deja că există o legătură directă între nutriție, activitatea fizică, stil de viață și cancer. Specialiștii afirmă că aproximativ jumătate dintre femeile care se confruntă cu această boală ar fi putut să o evite cu ajutorul unei alimentații sănătoase, a exercițiilor fizice și având în general o viață sănătoasă cu obiceiuri benefice.

     Factori de risc care pot declanșa cancer de sân:

     - Vârsta înaintată

     - Antecedentele familiare

     - Terapiile hormonale

     - Obezitatea

     - Consumul de alcool

     - Exercițiile fizice excesive

     - Fumatul

     - Folosirea contraceptivelor orale

     - Prima menstruație înainte de 11 ani

     - Menopauză târzie după 55 ani

     - Prima sarcină după 35 ani

     - Sarcină înainte de 15 ani

     - Alimentație cu carențe de vitamine și proteine

    Fructe recomandate pentru a preveni cancerul de sân

     Este important să alegem și să consumăm acele fructe care datorită proprietăților lor specifice pot ajuta la evitarea apariției cancerului de sân. Consumați-le de preferință crude și dacă în unele cazuri este posibil, cu coajă pentru a profita de toți nutrienții. Iată cele mai bune fructe care ajută ca celulele maligne să nu se dezvolte:

    Coacăzele negre

     Coacăzele negre au capacitatea de a reduce inflamația și de a opri creșterea tumorilor de sân. Aceste fructe oferă fitonutrienți care distrug celulele cancerigene. Antioxidanții conținuți de coacăze îmbunătățesc acțiunea tratamentelor sau medicamentelor în cazul pacientelor care se confruntă deja cu această boală.

     Un pumn de coacăze negre consumat zilnic este suficient. Acestea pot fi consumate ca atare, cu puțină miere, pot fi adăugate în diverse shake-uri sau în salate de fructe.

    Fructele roșii

     Proprietăți similare cu cele ale coacăzelor negre au și alte fructe precum zmeura, căpșunii, cireșele, vișinele, coacăzele roșii, strugurii roșii sau negri. Acestea conțin antioxidani puternici având capacitatea de a proteja celulele sănătoase de agenții cancerigeni. De exemplu, strugurii roșii sau cei negri, sunt foarte bogați în resveratrol, un tip de fitoalexitină care acționează precum un excelent remediu antiinflamatoriu foarte util pentru a ne proteja de cancere precum cancerul de colon sau cel de sân. În plus, această varietate de struguri, dispune de un nivel ridicat de antocianine care sunt foarte utile pentru inhibarea creșterii celulelor cancerigene. Totodată, antocianinele au grijă ca nivelul de estrogeni să nu se altereze, iar astfel împiedică dezvoltarea unui cancer de sân sau uterin.

     Se recomandă consumul zilnic de fructe roșii, atât crude cât și ca adaos în diverse sucuri, shake-uri sau salate de fructe.

    Portocalele

     În realitate orice fruct care această culoare este recomandat (de exemplu, mandarine, mango, papaya, piersicile, caisele sau pepenele Cantalup). Acestea au capacitatea de a preveni cancerul de sân și furnizează o mare cantitate de vitamina C care fortifică sistemul imunitar. Multe dintre fructele portocalii oferă de asemenea carotenoizi care au rolul de a echilibra sănătatea.

     Consumați suc de portocale proaspăt stors la micul dejun și consumați un alt fruct portocaliu înainte de prânz sau de cină.

    Rodiile

     Încă din antichitate erau apreciate beneficiile acestui fruct deosebit. Acum 2000 de ani, rodia era numită “forța naturii”. Cercetările medicale actuale au demonstrat că rodia este o sursă bogată de flavonoizi, tanini, antioxidanți și polifenoli, elemente esențile pentru prevenirea cancerului. Toți acești nutrienți prețioși recomandă rodia ca fiind un fruct care are excelente calități preventive contra cancerului (mai ales cancerul de sân, dar și de prostată, de plămâni și de colon).

     Se recomandă consumul unui pahar de suc de rodii proaspăt stors pe stomacul gol. Se poate consuma zilnic, înainte de masă.

    Alte recomandări pentru prevenirea cancerului de sân

     Doar 10% dintre cazurile totale corespund factorilor ereditari sau genetici. Tocmai de aceea, pentru a evita apariția cancerului de sân, pe lângă realizarea autoexaminărilor și a unei mamografii anuale, este important să luați în considerare și următoarele recomandări:

    Consumați fructe proaspete zilnic

     Fructele proaspete pot fi consumate sub formă de sucuri, shake-uri, salate sau fructul ca atare. Cel mai important este să consumați 3 fructe zilnic (și cel puțin 2 legume).

    Creșteți consumul de legume

     Toate legumele proaspete sunt bune pentru menținerea unei sănătăți optime. Cele mai bune legume care pot preveni cancerul sunt: usturoiul, prazul, ceapa verde, varza de Bruxelles, conopida, brocoli, ridichile, varza roșie, morcovii, sparanghelul, spanacul, sfecla roșie, castraveții, țelina, salata verde.

     Dacă alegeți să le gătiți, pentru a păstra cât mai mulți nutrienți, se recomandă prepararea la aburi.

    Consumați apă alcalină

     Apa alcalină este un tip de apă ionizată care acționează ca un antioxidant puternic și natural, având capacitatea de a ajuta organismul să elimine deșeurile acide pe care le produce procesul natural al digestiei. „Nicio boală, inclusiv cancerul, nu poate exista într-un mediu alcalin”, a afirmat doctorul Otto Warburg, autor al cărții Metabolismul tumorilor și recompensat cu premiul Nobel pentru descoperirile sale în medicină, în anul 1931.

    Înlocuiți făina albă cu cea integrală

     Orezul, pastele, biscuiții, pizza, pâinea, produsele de patiserie, în general toate acele produse care conțin făină albă, preparați-le sau cumpărați-le în versiunea integrală. Este recomandat de asemenea și cuscusul de grâu integral, quinoa, ovăzul, hrișca și meiul.

    Limitați consumul de carne roșie

     Consumul de carne de vacă, porc sau miel crește densitatea calorică a corpului. De asemenea, evitați carnea procesată precum mezelurile și preparatele din carne care se găsesc în produsele de tip fast-food. Acestea crează aciditate în corp ceea ce poate determina proliferarea celulelor cancerigene. Un corp prea acid crează în primul rând o problemă de respirație la nivelul celulelor, care perturbă la rândul ei schimbul de oxigen. Conform doctorului Otto Warburg, laureat al premiului Nobel pentru medicină: “Toate celule normale cer în mod absolut oxigen, însă celulele canceroase pot trăi fără oxigen – este o regulă fără excepție. Țesuturile canceroase sunt țesuturi acide, în timp ce țesuturile sănătoase sunt țesuturi alcaline. ”

    Evitați băuturile îndulcite, cele alcoolice și cu cafeină

     Aceste băuturi sunt asociate cu bolile cronice la adulți, printre care și cancerul. În ceea ce privește consumul de alcool, cercetările au demonstrat că acesta crește cu 12% riscul de a suferi de cancer de sân. Alegeți în schimb apa pură, sucurile de fructe și legumele și maceratele sau infuziile din plante.


    Usturoiul și propriet…

    Usturoiul combate cancerul, bolile cardiace și bacteriile rezistente la medicamente  Consumul a doi căței de usturoi proaspeți pe zi vă poa...

    Mai mult

    8 nutrienți care pot …

    Nutrienți care pot ajuta la inhibarea metastazelor  Dieta joacă un rol major atât în prevenirea cancerului, cât și în factorii care contrib...

    Mai mult

    3 sucuri pentru comba…

    Sucuri pentru reducerea inflamației și combaterea cancerului  Conform celor mai recente sondaje realizate de Organizația Mondială a Sănătăț...

    Mai mult

    Sâmburii de avocado a…

    Sâmburele de avocado, o sursă excelentă de antioxidanți  Este posibil să cunoașteți deja avantajele consumului de avocado în dieta dumneavo...

    Mai mult

    Algele marine și prev…

    De ce sunt algele un aliment anti-cancer?  Algele marine comestibile (cunoscute și ca „legume marine” sau „legume oceanice”) sunt o sursă n...

    Mai mult

    Legumele cu frunze ve…

    Includeți legumele cu frunze verzi într-o dietă anti-cancer  Legumele cu frunze verzi conțin clorofilă, carotenoide, acid folic și vitamina...

    Mai mult

    Cele mai bune fructe …

    Un consum regulat de fructe poate preveni cancerul  Fructele, în primul rând, sunt o sursă nutritivă și energetică prin excelență. Pe de al...

    Mai mult

    Cacaua, un aliment an…

    Despre originea arborelui de cacao  Când vorbim despre cacao, știm cu toții că este componenta principală a ciocolatei, deși științific arb...

    Mai mult

    Cele mai bune fructe …

    Fructele au numeroase proprietăți anticancer  Fructele au beneficii excelente pentru organismul nostru datorită conținutului lor bogat în c...

    Mai mult

    Merișoarele și preven…

    Alimentația și prevenirea cancerului  Incidența cancerului a crescut în mod accelerat în ultimii ani, în ciuda multiplelor eforturi realiza...

    Mai mult

    Proprietățile anti-ca…

    Proprietățile terapeutice ale spanacului  Spanacul este o legumă care oferă multe beneficii pentru sănătate și care conține multe vitamine...

    Mai mult

    Kiwi, un aliat contra…

    Kiwi: proprietăți anticancer și componente nutriționale  Necunoscut în multe țări, având un gust incomparabil și o nuanță de verde intens î...

    Mai mult

    Alimente care previn …

    Cum se poate minimiza riscul cancerului de prostată?  Există diverși compuși naturali care se găsesc în unele alimente precum turmeri...

    Mai mult

    Supa anticancer Hipoc…

    Supa Hipocrate și beneficiile sale  Supa Hipocrate ajută la întărirea sistemului imunitar și la purificarea rinichilor, ajutând la eliminar...

    Mai mult

    Ananasul, un fruct an…

    Ananasul și combaterea cancerului  Știați că ananasul are calități terapeutice comparabile cu unele medicamente folosite în tratamentele de...

    Mai mult

    Fructul de avocado și…

    Avocado: o comoară pentru sănătate  Fructul de avocado a primit în ultimii ani o enormă atenție în presă și în cadrul rețelelor socia...

    Mai mult

    Pătrunjelul și cancer…

    Pătrunjelul și proprietățile sale curative  Pătrunjelul are puternice proprietăți antioxidante și este utilizat în principal în medicina na...

    Mai mult

    Suc verde contra canc…

    Suc verde contra cancerului și osteoporozei  Beneficiile acestui suc se bazează pe ingredientele active pe care le conțin alimentele ...

    Mai mult

    Alimente funcționale …

    Ce sunt alimentele funcționale?  În prezent, cancerul este o boală tot mai răspândită la nivel mondial și este relaționată cu interac...

    Mai mult

    Nucile, un aliment an…

    Nucile inhibă dezvoltarea cancerului și îi încetinesc creșterea  Consumul nucilor în mod regulat înseamnă o favoare enormă pentru sănătate...

    Mai mult

    Cerealele integrale ș…

    Care sunt proprietățile cerealelor integrale?  Timp de secole, cereale precum grâul, porumbul, ovăzul, orzul și secara au fost elemente fun...

    Mai mult

    Prunele uscate previn…

    Alimentația are un rol important în apariția cancerului de colon  Cancerul colorectal, care implică atât cancerul de colon cât și cel de re...

    Mai mult

    Suc anticancer cu var…

    Beneficiile ingredientelor din sucul anticancer  Există multe moduri în care ne putem proteja contra cancerului, iar între acestea se număr...

    Mai mult

    Compușii din lămâi re…

    Ce sunt limonoizii?  Lămâile conțin 22 de compuși anticancerigeni care opresc diviziunea celulară în cazul celulelor canceroase. Printre ac...

    Mai mult

    Brocoli, protector co…

    Brocoli previne cancerul  Aprecierea acestei legume verzi – brocoli - este reală și meritată. Această legumă din familia cruciferelor, atât...

    Mai mult

    8 alimente pentru a p…

    8 alimente pentru a preveni cancerul  Chiar dacă aceste alimente ne pot ajuta să prevenim apariția cancerului, totuși nu trebuie să ne bază...

    Mai mult

    Rețetă pentru o salat…

    Salata anticancer, sursă de superalimente  Pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru prevenirea și combaterea cancerului, este ...

    Mai mult

    Băutură antiinflamato…

    Băutură antiinflamatorie și anticancerigenă cu turmeric  Pe lângă proprietățile sale anticancerigene și antiinflamatorii, această băutură u...

    Mai mult

    10 băuturi anticancer…

    10 băuturi anticancerigene  Cancerul este o boală gravă, foarte răspândită în prezent, însă multe dintre studiile medicale realizate în înt...

    Mai mult

    Proprietățile anti-ca…

    Șofranul – un condiment valoros  Șofranul are o lungă istorie, fiind folosit ca și condiment, medicament și colorant galben, fiind foarte a...

    Mai mult

    Ceapa și usturoiul: r…

    Ceapa și usturoiul: remedii anti-cancer  În ultimii ani, numeroase studii medicale au demonstrat faptul că ceapa și usturoiul, pe lângă fap...

    Mai mult

    Vinetele, aliment ant…

    Vinetele ne protejează contra cancerului    Specialiștii în nutriție numesc această legumă “regina legumelor”, iar aceasta datorită versati...

    Mai mult

    Legumele crucifere lu…

    Legumele crucifere și cancerul de sân  Legumele crucifere sunt fundamentale pentru a lupta contra cancerului de sân. În familia cruciferelo...

    Mai mult

    Varza, remediu contra…

    Varza ne ajută la prevenirea oricărui tip de cancer  Varza aparține familiei Brassica, la fel ca alte legume crucifere precum varza roșie, ...

    Mai mult

    Mandarinele previn ca…

    Mandarinele și prevenirea cancerului  Consumul acestui fruct delicios pe care îl găsim cu precădere în timpul sezonului rece – mandarina - ...

    Mai mult

    Ceaiul Bancha luptă e…

    Despre ceaiul Bancha  Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contr...

    Mai mult